BOLJI I OD ZELENOG ČAJA U Bibliji se pominje preko 1000 puta, a pomaže kod teških bolesti (RECEPT)
Prema najnovijim istraživanjima, čaj od lišća masline ima više antioksidansa nego zeleni čaj koji je na glasu kao jedan od najboljih.
Iako na samo pomisao masline uglavnom vizualiziramo ukusan i zdrav plod, veoma je koristan i lekovit list masline.
Istorija te biljke seže daleko u prošlost, reč je o stablu koje može živeti i do 3000 godina. Napitke od lišća masline koristili su i stari Egipćani, a u Bibliji se spominje i više od 1000 puta.
List masline obiluje brojnim lekovitim svojstvima. Najaktivniji sastav u lišću masline koji se uglavnom i veže uz terapeutsko delovanje, naziva se oleuropein (gorki monoterpenski glukozid). Upravo je taj sastav i produkti njegove hidrolitičke razgradnje to što daje pravo antibakterijsko delovanje.
Možda vas zanima:
Tajna najboljih ćevapa i pljeskavica: Ovo je savršena razmera mesa i začina
Bez obzira na godine ili gurmansko iskustvo, ćevapi i pljeskavice su omiljeni mesni delikates. Koliko god često posluženi na tanjirima trpeze, priprema ćevapa često je predmet rasprave.
ŠNICLE OD TIKVICA: Unesite potrebne vitamine i minerali i uživajte u preukusnom obroku (RECEPT/VIDEO)
Tikvice su izvanredan izvor vitamina C, magnezijuma, vitamina A, kalijuma, vlakana, fosfora, bakra i vitamina B2
Možda vas zanima:
Tajna najboljih ćevapa i pljeskavica: Ovo je savršena razmera mesa i začina
Bez obzira na godine ili gurmansko iskustvo, ćevapi i pljeskavice su omiljeni mesni delikates. Koliko god često posluženi na tanjirima trpeze, priprema ćevapa često je predmet rasprave.
ŠNICLE OD TIKVICA: Unesite potrebne vitamine i minerali i uživajte u preukusnom obroku (RECEPT/VIDEO)
Tikvice su izvanredan izvor vitamina C, magnezijuma, vitamina A, kalijuma, vlakana, fosfora, bakra i vitamina B2
Možda vas zanima:
Tajna najboljih ćevapa i pljeskavica: Ovo je savršena razmera mesa i začina
Bez obzira na godine ili gurmansko iskustvo, ćevapi i pljeskavice su omiljeni mesni delikates. Koliko god često posluženi na tanjirima trpeze, priprema ćevapa često je predmet rasprave.
ŠNICLE OD TIKVICA: Unesite potrebne vitamine i minerali i uživajte u preukusnom obroku (RECEPT/VIDEO)
Tikvice su izvanredan izvor vitamina C, magnezijuma, vitamina A, kalijuma, vlakana, fosfora, bakra i vitamina B2
Možda vas zanima:
Tajna najboljih ćevapa i pljeskavica: Ovo je savršena razmera mesa i začina
Bez obzira na godine ili gurmansko iskustvo, ćevapi i pljeskavice su omiljeni mesni delikates. Koliko god često posluženi na tanjirima trpeze, priprema ćevapa često je predmet rasprave.
ŠNICLE OD TIKVICA: Unesite potrebne vitamine i minerali i uživajte u preukusnom obroku (RECEPT/VIDEO)
Tikvice su izvanredan izvor vitamina C, magnezijuma, vitamina A, kalijuma, vlakana, fosfora, bakra i vitamina B2
Možda vas zanima:
Tajna najboljih ćevapa i pljeskavica: Ovo je savršena razmera mesa i začina
Bez obzira na godine ili gurmansko iskustvo, ćevapi i pljeskavice su omiljeni mesni delikates. Koliko god često posluženi na tanjirima trpeze, priprema ćevapa često je predmet rasprave.
ŠNICLE OD TIKVICA: Unesite potrebne vitamine i minerali i uživajte u preukusnom obroku (RECEPT/VIDEO)
Tikvice su izvanredan izvor vitamina C, magnezijuma, vitamina A, kalijuma, vlakana, fosfora, bakra i vitamina B2
List masline pomaže kod upale pluća, gonoreje, tuberkuloze, gripa, meningitisa, hepatitisa B, herpesa itd. Pomaže i kod upala mokraćnog sastava, ali i kod hirurških infekcija. Dokazano je da ovaj list istovremeno sprečava infekcije uzrokovane delovanjem gljivica.
Sastojci u ovom listu jačaju imunološki sastav, podižu energiju organizma, poseduju antivirusno, antiparazitsko, antibakterijsko i antifungalno delovanje, smanjuju ili čak sasvim uklanjaju mnoge zdravstvene probleme, smanjuju krvni pritisak, koncentraciju šećera u krvi te količinu lošeg holesterola (LDL-a).
Recept za čaj
Za šoljicu čaja od 2 do 3 dcl potrebno vam je od 15 do 20 osušenih listova masline. Prokuvajte vodu, ubacite u nju listove i kuvajte još 2 do 3 minuta. Ostavite listove da odstoje u vodi još 10 minuta pa ih zatim izvadite. Nije dobro da listovi stoje u vodi predugo.
Čaj možete piti hladan ili topao s medom, limunom ili bez ičega. Pijte ga svakoga dana kako biste osetili poboljšanja za različita oboljenja.
Čaj je preporučljivo piti i preventivno. Blagog je ukusa. Listiće za čaj najbolje je brati u proleće kad su mladi. Operite ih i osušite na vazduhu, a možete ih čuvati u zatvorenoj posudi.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
POSNA PITA SA SUVIM ŠLJIVAMA Brzo se sprema a još brže jede
Post privodimo kraju, ali nikad nije na odmet neki brz a ukusan posni recept, naročito ako je poslastica u pitanju.
EVO KAKO DA NAPRAVITE UKUSAN PREBRANAC, A DA SIGURNO USPE: I domaćicama POČETNICAMA ovo će biti lako!
Evo kako da napravite najslađi prebranac
POSNE KAKAO KUGLICE KOJE ĆE VAS ODUŠEVITI Savršenstvo ukusa koje je spremno za 15 minuta
Veliki petak je i dan veoma stogog posta, mnogi vernici poste samo na hlebu i vodi.
Tajna najboljih ćevapa i pljeskavica: Ovo je savršena razmera mesa i začina
Bez obzira na godine ili gurmansko iskustvo, ćevapi i pljeskavice su omiljeni mesni delikates. Koliko god često posluženi na tanjirima trpeze, priprema ćevapa često je predmet rasprave.
ŠNICLE OD TIKVICA: Unesite potrebne vitamine i minerali i uživajte u preukusnom obroku (RECEPT/VIDEO)
Tikvice su izvanredan izvor vitamina C, magnezijuma, vitamina A, kalijuma, vlakana, fosfora, bakra i vitamina B2
Komentari(0)