NAPRAVITE NAJUKUSNIJI PREBRANAC Ovaj recept za staro srpsko jelo ostaviće vas bez daha! (FOTO/RECEPT)
Obično se priprema od mesa, posebno od dimljenog mesa kao što su dimljena slanina, kobasica i šunka, i tipično je zimsko jelo. Ostali uobičajeni sastojci uključuju šargarepu i luk.
Pasulj, grah (grah) ili grav (grav) je čorba od pasulja najčešće od belog, brusničnog ili pinto pasulja, a ređe pasulja, koji je uobičajen u albanskoj i bivšoj jugoslovenskoj kuhinji ( kosovsko-albanski, srpski, crnogorski, bosanski, makedonski i hrvatski).
Obično se priprema od mesa, posebno od dimljenog mesa kao što su dimljena slanina, kobasica i šunka, i tipično je zimsko jelo. Ostali uobičajeni sastojci uključuju šargarepu i luk.
Druga verzija jela od pečenog pasulja poznata je kao prebranac (prebranac).
Možda vas zanima:
SIGURNO NAJBOLJI POSNI PREBRANAC Veoma lako se pravi, a ukus mu je fascinantan!
U danima posta jedan od naukusnijih obroka koji će vas prilično zasititi je pasulj prebranac.
NAPRAVITE PRAVI SRPSKI PASULJ PREBRANAC Niko neće odoleti ovom tradicionalnom ručku starom vekovima
Zdrav, ukusan, izdašan obrok!
Možda vas zanima:
SIGURNO NAJBOLJI POSNI PREBRANAC Veoma lako se pravi, a ukus mu je fascinantan!
U danima posta jedan od naukusnijih obroka koji će vas prilično zasititi je pasulj prebranac.
NAPRAVITE PRAVI SRPSKI PASULJ PREBRANAC Niko neće odoleti ovom tradicionalnom ručku starom vekovima
Zdrav, ukusan, izdašan obrok!
Možda vas zanima:
SIGURNO NAJBOLJI POSNI PREBRANAC Veoma lako se pravi, a ukus mu je fascinantan!
U danima posta jedan od naukusnijih obroka koji će vas prilično zasititi je pasulj prebranac.
NAPRAVITE PRAVI SRPSKI PASULJ PREBRANAC Niko neće odoleti ovom tradicionalnom ručku starom vekovima
Zdrav, ukusan, izdašan obrok!
Takođe se proširio dijasporom, a na engleskom je poznat kao srpska supa od pasulja, i u zemljama nemačkog govornog područja kao Serbische Bohnensuppe („srpska supa od pasulja“). U Severnoj Makedoniji je začinjena i gušća varijanta poznata kao tavče gravče (Tavče gravče; pasulj na tiganju).
Sastojci:
kilogram tetovca
3 - 4 glavice crnog luka
nekoliko čena belog luka
list lovora
zrna bibera
Zaprška:
300 g crnog luka ili praziluka
kašika masti ili ulja
mlevena paprika
so
biber
Priprema:
1. Pasulj obariti da provri, vodu prosuti, naliti drugu.
2. Dodati iseckan crni luk, nekoliko čena belog luka, list lovora i nekoliko zrna bibera. Kad se pasulj dobro raskuva ocediti vodu pasulj dobro izgnječiti varjačom, pa presuti u posudu sa pripremljenom zaprškom.
3. Zaprška se pravi od 300 grama crnog luka (za postan pasulj bolji je praziluk), kašike masti ili ulja, aleve paprike i soli i bibera po ukusu. Zapeče se u vrućoj rerni, najbolje u zemljanom sudu.
Prijatno!
Izvor: vikipedija, mondo
STARA MAĐARICA OTKRILA KAKO PRAVI NAJUKUSNIJI GULAŠ: Bez 1 vrste mesa ga ne sprema - trik zna samo iskusna kuvarica
Mađarska kuvarica otkrila da pravi najukusniji gulaš sa svinjetinom, a taj trik znaju samo profesionalci
SVEČANA ĐURĐEVDANSKA SALATA: Sprema se očas posla, a ukusnija je od bilo koje
Otkrivamo vam kako se pravi đurđevdanska salata, kraljica slavske trpeze.
RAPSODIJA UKUSA Sočni jagnjeći but, prste da poližeš
Vreme posta je iza nas, bogata trpeza je u svakoj slavljeničkoj kući, a mi vam donosimo recept za fenomenalno spremljen jagnjeći but, u slučaju da vam ponestane pečenja.
NAJLEPŠA POSLASTICA SA LEŠNIKOM ZA USKRS: Grilijaš torta - kremasta, raskošna, recept kakav samo može da se poželi
Grilijaš torta je najlepša poslastica sa lešnikom za Uskrs
POSNA PITA SA SUVIM ŠLJIVAMA Brzo se sprema a još brže jede
Post privodimo kraju, ali nikad nije na odmet neki brz a ukusan posni recept, naročito ako je poslastica u pitanju.
Komentari(0)