NAPRAVITE PRAVI SRPSKI PASULJ PREBRANAC Niko neće odoleti ovom tradicionalnom ručku starom vekovima
Zdrav, ukusan, izdašan obrok!
Potrebno je:
500 gr krupnog pasulja
Možda vas zanima:
POSEBAN RECEPT ZA PASULJ KOJI KORISTE HILANDARSKI MONASI Ovo je najlepše jelo sa Svete gore
Recept koji koriste monasi u Hilandaru zaista je nešto posebno i trebalo bi obavezno da ga probate.
NAJUKUSNIJE TRADICIONALNO JELO NA KAŠIKU: Pasulj po receptu Steve Karapandže je praznik za sva čula! (RECEPT)
Veliki majstor kulinarstva Stevo Karapandža u toku svoje višedecenijske karijere osmislio je na hiljade recepata, ali jelo u kojem najviše uživa zapravo je vrlo jednostavno.
Možda vas zanima:
POSEBAN RECEPT ZA PASULJ KOJI KORISTE HILANDARSKI MONASI Ovo je najlepše jelo sa Svete gore
Recept koji koriste monasi u Hilandaru zaista je nešto posebno i trebalo bi obavezno da ga probate.
NAJUKUSNIJE TRADICIONALNO JELO NA KAŠIKU: Pasulj po receptu Steve Karapandže je praznik za sva čula! (RECEPT)
Veliki majstor kulinarstva Stevo Karapandža u toku svoje višedecenijske karijere osmislio je na hiljade recepata, ali jelo u kojem najviše uživa zapravo je vrlo jednostavno.
500 gr crnog luka
1 glavica beloga luka
lovorov list
zrno bibera
250 ml. ulja
aleva paprika
tucana ljuta paprika
1 suva paprika
Priprema:
Pasulj dobro oprati pa sipati vodu da ogrezne i kuvati 3-4 min. Prosuti vodu isprati i naliti novu vodu. Staviti 2 kašike ulja, nekoliko zrna bibera,lovorov list.
Dodati alevu i tucanu papriku, mleveni biber so ..Sve dobro izmešati Na dno staviti sipati malo ulja iz šerpe gde je luk pa staviti nekoliko kašika kuvano pasulja.
Odozgo rasporediti pržen luk crni pa seckan beli pa dodati opet pasulj i luk. Završiti sa pasuljem i preliti uljem. Staviti u rernu i peći oko 30 min da se lepo zapeče i tečnost malo ispari.
ZRNO PUNO ZDRAVLjA Kako da pravite PŠENIČNE KLICE i za šta su sve dobre
Pšenične klice su izuzetno zdrave i nutritivno bogate namirnice koje se dobijaju klijanjem pšeničnih zrna.
POSNA PASTA SA KOZICAMA Dašak mediterana u iščekivanju Vaskrsa, brzo a preukusno jelo
Ova pasta je prelepo i jednostavno jelo, idealno za dane posta, miriše na leto i more.
POSNA A SAVRŠENA Štrudla sa jabukama koju ćete brzo spremiti i svi će tražiti još, toliko je slasna!
Strasna nedelja posta je u toku, svi vernici su posvećeni molitvama, zajedništvu i opraštanju. Dok post traje deca pa i odrasli požele da se zaslade.
POSNA Štrudla sa makom, mekana kao duša i ukusna kao med
Štrudla makovnjača je stari dezert čiji ukus svi dobro pamtimo još od detinjstva.
KIFLICE KAO IDEALAN DORUČAK: Dva trika za pecivo koje će vas oduševiti
Kod kiflica je najvažnije da budu ukusne, mekane i da ih ima mnogo, kako bi zadovoljila nepca svih ukućana, ali i kako bi ostao koji komad za narednih dan ili dva.
Komentari(0)