NAPRAVITE PRAVI SRPSKI PASULJ PREBRANAC Niko neće odoleti ovom tradicionalnom ručku starom vekovima

Jelena Vamović

16:22

Gastronomija 0

Zdrav, ukusan, izdašan obrok!

NAPRAVITE PRAVI SRPSKI PASULJ PREBRANAC Niko neće odoleti ovom tradicionalnom ručku starom vekovima
shutterstock

 

Potrebno je:

500 gr krupnog pasulja

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

500 gr crnog luka

1 glavica beloga luka

lovorov list

zrno bibera

250 ml. ulja

aleva paprika

tucana ljuta paprika

1 suva paprika

shutterstock

 

Priprema: 

Pasulj dobro oprati pa sipati vodu da ogrezne i kuvati 3-4 min. Prosuti vodu isprati i naliti novu vodu. Staviti 2 kašike ulja, nekoliko zrna bibera,lovorov list.

Dodati alevu i tucanu papriku, mleveni biber so ..Sve dobro izmešati Na dno staviti sipati malo ulja iz šerpe gde je luk pa staviti nekoliko kašika kuvano pasulja.

Odozgo rasporediti pržen luk crni pa seckan beli pa dodati opet pasulj i luk. Završiti sa pasuljem i preliti uljem. Staviti u rernu i peći oko 30 min da se lepo zapeče i tečnost malo ispari.

Komentari(0)

Loading