POSNA PITA SA PIVOM OD GOTOVIH KORA JE NAJTRAŽENIJI SPECIJALITET: Svako ko je proba, ne zaustavlja se samo na 1 parčetu
Recept za posnu pitu sa pivom je prosto neodoljiv, dobio je najviše ocene od najvećih gurmana!
Posna pita sa pivom od gotovih kora je poseban specijalitet tvrde svi koji su je probali. Naime, pravi se vrlo jednostavno i brzo, te vam neće oduzeti mnogo vremena, ali zato ćete usrećiti sve članove porodice. Ukus je fenomenalan i niko se ne zaustavlja na samo jednom parčetu.
Potrebni sastojci:
400 g do 500g praziluka
500 g gotovih kora za pitu
600 g krompira
ulje
so
biber
Za kvašenje kora:
50 ml ulja
150 ml piva
Za prelivanje:
50 ml ulja
180 ml piva
Način pripreme:
Iseckati praziluk na sitne komade i malo ga propržiti u tiganju, a zatim dodati usitnjene šampinjone. Nastaviti sa prženjem sve dok višak vode iz pečuraka ne ispari.
Izrendati krompir i dodati ga u tiganj, te dalje prižiti, dok ne omekša. Potom dodajtiso i biber po želji, sve sjediniti i ostaviti da se fil ohladi.
Pomešati ulje i pivo kako bi se dobila tečnost za kvašenje kora. Ako su tanke kore, spajati po dve, u suprotnom filovati jednu, koju ste pre toga nakvasili.
Na kraju pivo i ulje koje ste ostavili za prelivanje cele pite sjediniti i ostaviti da proključa. Tim proključalim prelivom dobro natopiti pitu.
Peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, a posle 15 minuta temperaturu smanjite na 180 stepeni, te je ostavite još toliko vremena, dok ne porumeni.
Detaljan opis pravljenja pite i način slaganja polete pogledati u video snimku ispod:
PITA KROMPIRUŠA Jelo koje miriše na bakinu kuhinju
Pite svi volimo i rado jedemo, pa vam danas donosimo recept za krompirušu od gotovih kora koja će ukusom premašiti onu od domaćih, a sprema se brzo i lako.
USKORO STIŽE, NE PROPUSTITE OVO VOĆE Najbolje je za srce a deluje i protiv stresa i nesanice
Bobičasto voće bogato je vlaknima i čak može doprineti mršavljenju te poboljšati zdravlje srca i creva.
Recept za zagorski specijalitet, jedno od omiljenih Titovih jela: I ne, nije kolač!
Najslasniji specijalitet iz Zagorja: Originalni recept za zagorske štrukle!
ŠUMADIJSKI Tradicionalni recept za NAJBOLJI KAČAMAK koji ćete probati!
Kačamak je omiljeno srpsko jelo i svaki kraj ima neku svoju verziju, Šumadijski kačamak je ipak poseban zbog jednog sastojka.
OVAKO U LESKOVCU SPREMAJU SOČNE MEDALJONE PUNJENE KAČKAVALJEM: Baka otkrila recept od kog polazi VODA NA USTA
Napravite ukusan ručak i uživajte u jelu
Komentari(0)