SAV TRUD ĆE SE ISPLATITI Fenomenalne pogačice punjene čvarcima
Priprema traje malo duže, al se trud svakako isplati jer su pogačice baš takve kakve treba da budu, i izgledom i ukusom.
Sastojci:
40 g svežeg kvasca
Možda vas zanima:
SRPSKA BASTILJA Omražena kula koju je srušio srpski knez
Omražena u narodu i budila je negativne emocije i sećanja, bila je poznata i kao Srpska Bastilja.
SRPSKI GRAD KOJI JE TITO UVEK ZAOBILAZIO Tokom jednog govora nestalo je struje što za Broza nije bila slučajnost
Josip Broz Tito je, tokom 35-godišnje vladavine Jugoslavijom, na čitavom području SFRJ izbegavao samo jedan grad - i to srpski.
Možda vas zanima:
SRPSKA BASTILJA Omražena kula koju je srušio srpski knez
Omražena u narodu i budila je negativne emocije i sećanja, bila je poznata i kao Srpska Bastilja.
SRPSKI GRAD KOJI JE TITO UVEK ZAOBILAZIO Tokom jednog govora nestalo je struje što za Broza nije bila slučajnost
Josip Broz Tito je, tokom 35-godišnje vladavine Jugoslavijom, na čitavom području SFRJ izbegavao samo jedan grad - i to srpski.
Možda vas zanima:
SRPSKA BASTILJA Omražena kula koju je srušio srpski knez
Omražena u narodu i budila je negativne emocije i sećanja, bila je poznata i kao Srpska Bastilja.
SRPSKI GRAD KOJI JE TITO UVEK ZAOBILAZIO Tokom jednog govora nestalo je struje što za Broza nije bila slučajnost
Josip Broz Tito je, tokom 35-godišnje vladavine Jugoslavijom, na čitavom području SFRJ izbegavao samo jedan grad - i to srpski.
Možda vas zanima:
SRPSKA BASTILJA Omražena kula koju je srušio srpski knez
Omražena u narodu i budila je negativne emocije i sećanja, bila je poznata i kao Srpska Bastilja.
SRPSKI GRAD KOJI JE TITO UVEK ZAOBILAZIO Tokom jednog govora nestalo je struje što za Broza nije bila slučajnost
Josip Broz Tito je, tokom 35-godišnje vladavine Jugoslavijom, na čitavom području SFRJ izbegavao samo jedan grad - i to srpski.
Možda vas zanima:
SRPSKA BASTILJA Omražena kula koju je srušio srpski knez
Omražena u narodu i budila je negativne emocije i sećanja, bila je poznata i kao Srpska Bastilja.
SRPSKI GRAD KOJI JE TITO UVEK ZAOBILAZIO Tokom jednog govora nestalo je struje što za Broza nije bila slučajnost
Josip Broz Tito je, tokom 35-godišnje vladavine Jugoslavijom, na čitavom području SFRJ izbegavao samo jedan grad - i to srpski.
Možda vas zanima:
SRPSKA BASTILJA Omražena kula koju je srušio srpski knez
Omražena u narodu i budila je negativne emocije i sećanja, bila je poznata i kao Srpska Bastilja.
SRPSKI GRAD KOJI JE TITO UVEK ZAOBILAZIO Tokom jednog govora nestalo je struje što za Broza nije bila slučajnost
Josip Broz Tito je, tokom 35-godišnje vladavine Jugoslavijom, na čitavom području SFRJ izbegavao samo jedan grad - i to srpski.
Možda vas zanima:
SRPSKA BASTILJA Omražena kula koju je srušio srpski knez
Omražena u narodu i budila je negativne emocije i sećanja, bila je poznata i kao Srpska Bastilja.
SRPSKI GRAD KOJI JE TITO UVEK ZAOBILAZIO Tokom jednog govora nestalo je struje što za Broza nije bila slučajnost
Josip Broz Tito je, tokom 35-godišnje vladavine Jugoslavijom, na čitavom području SFRJ izbegavao samo jedan grad - i to srpski.
Možda vas zanima:
SRPSKA BASTILJA Omražena kula koju je srušio srpski knez
Omražena u narodu i budila je negativne emocije i sećanja, bila je poznata i kao Srpska Bastilja.
SRPSKI GRAD KOJI JE TITO UVEK ZAOBILAZIO Tokom jednog govora nestalo je struje što za Broza nije bila slučajnost
Josip Broz Tito je, tokom 35-godišnje vladavine Jugoslavijom, na čitavom području SFRJ izbegavao samo jedan grad - i to srpski.
Možda vas zanima:
SRPSKA BASTILJA Omražena kula koju je srušio srpski knez
Omražena u narodu i budila je negativne emocije i sećanja, bila je poznata i kao Srpska Bastilja.
SRPSKI GRAD KOJI JE TITO UVEK ZAOBILAZIO Tokom jednog govora nestalo je struje što za Broza nije bila slučajnost
Josip Broz Tito je, tokom 35-godišnje vladavine Jugoslavijom, na čitavom području SFRJ izbegavao samo jedan grad - i to srpski.
Za nadev:
300 g čvaraka
2 kašike prezli
Za premazivanje:
1 jaje
Priprema:
1. Čvarke sameljite u blenderu i umešajte kašiku masti.
2. Kvasac rastvorite u mlakom mleku sa kašikom šećera i kašikom brašna, te ostavite da nadođe.
3. U odgovarajuću posudu sipajte veći deo brašna, dodajte so, ulje, vodu i nadošao kvasac.Mesite uz dodavanje preostale količine brašna dok ne dobijete lepo izrađeno testo.Ostavite ga na toplom da odmara pola sata.
4. Potom ga oklagijom razvijte na debljinu od 1/2 cm , premažite polovinom čvaraka, pospite kašikom prezli i presavijte od dole preko sredine, pa od gore preko , zatim sa desne strane prebacite na sredinu i na kraju sa leve takođe na sredinu tako da dobijete slojevit kvadar (kao na pretposlednjoj slici u kolažu iznad).
5. Kad tako složeno odstoji 15 min. ponovo ga rastanjite, premažite drugom polovinom čvaraka, pospite kašikom prezli i presavijajte ga na već opisani način .
6. Nakon još jednog 15-to minutnog odmora razvaljajte nadošlo testo na debljinu od 1.5 cm. Sekačem ili nožem zasecite ga u oba pravca , ali ne do kraja, praveći mrežicu. Potom ga isecite na kvadrate željene veličine i ređajte u papirom za pečenje postavljen pleh.
7. Uključite rernu na 200 °C . Nakon 15-20 minuta, premažite pecivo razmućenim jajetom, pospite solju i pecite dok ne porumeni.
Prijatno!
RECEPT ZA STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Pogledajte kako se sprema ričet
Ričet je jelo koje je znala da spremi svaka domaćića u Jugoslaviji
BRZA I UKUSNA Posna oblanda, gotova za tren a ukus prste da poližeš!
Veliki post je već pri kraju i domaćicama polako ponestaju ideje za posna jela i dezerte. Svi smo u škripcu sa vremenom, pa vam donosimo recept za jednostavnu posnu oblandu koja se brzo pravi a savršenog je ukusa.
KOLAČ SA VIŠNJAMA NA ČAŠE SE SPREMA SAMO 10 MINUTA: Najlepša poslastica - jeftini sastojci i svima uspeva
Kolač sa višnjama na čaše je najlepša poslastica koja se sprema za 10 minuta
TRIK ISKUSNIH DOMAĆICA: Zašto se maslac prekriva čašom?
Tajni kulinarski trik koje mnoge domaćice koriste
UČKUR PITA JE TOLIKO UKUSNA DA ĆETE JE SPREMATI SVAKE NEDELJE: Hrskava spolja, a meka i sočna iznutra
Pita toliko ukusna da ćete je praviti kad god poželite da jedete sveže pecivo
Komentari(0)