ŠAPE SA ORASIMA NA BRZINU Starinski keksići, recept za omiljene sitne kolače
Bakin recept blaga vredan.
Sastojci:
Za testo:
– 200 gr putera(masti)
– 1 prašak za pecivo
– 2 jaja
– 200 gr šećera
– 150 gr oraha
– 1dl mleka
Za posipanje:
Možda vas zanima:
SALENJACI IZ 1916. Priprema je skroz jednostavna, a puniti ih je najbolje domaćim pekmezom od šljiva
Salenjaci po receptu iz 1916. godine.
ROLAT SA DŽEMOM, STARINSKA POSLASTICA Recept koji svima uspeva!
Domaće, brzo i ukusno.
Možda vas zanima:
SALENJACI IZ 1916. Priprema je skroz jednostavna, a puniti ih je najbolje domaćim pekmezom od šljiva
Salenjaci po receptu iz 1916. godine.
ROLAT SA DŽEMOM, STARINSKA POSLASTICA Recept koji svima uspeva!
Domaće, brzo i ukusno.
Možda vas zanima:
SALENJACI IZ 1916. Priprema je skroz jednostavna, a puniti ih je najbolje domaćim pekmezom od šljiva
Salenjaci po receptu iz 1916. godine.
ROLAT SA DŽEMOM, STARINSKA POSLASTICA Recept koji svima uspeva!
Domaće, brzo i ukusno.
– 1 vanili šećer
– 100 gr šećera u prahu
Priprema
U posudu za mešanje stavite jaja i šećer pa umutite mikserom, dodajte omekšalu mast i takođe umutite. Nakon toga dodajte toplo mleko i orahe, sve dobro umutite.
U brašno umešajte prasak za pecivo i dodavajte masi deo po deo pa varjačom mešajte i umesite, fino mekano i nelepljivo testo (ne bi trebalo da utrošite više brašna nego što je navedeno, bolje i da bude mekše testo nego da bude tvrdo, šapice će biti mnogo lepše, prhkije i ukusnije).
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Testo stavljajte u limene kalupe za šapice ili ako nemate mogu posluziti i silikonski kalupi za praline.
Pecite oko 15 minuta, zavisi od rerne, možda će trebati i malo manje, bitno da fino porumene. Kada su pečene i ohlađene, vadite iz kalupa. Uvaljajte u šećer u prahu sa vanili šećerom.
Izvor: coolinarika.com
POSNE Toblerone brza i ukusna poslastica za celu porodicu
Post odmiče a naša potreba da se zasladimo je konstantna. Danas donosimo recept za brze i ukusne posne toblerone u kojima ćete uživati.
RECEPT ZA STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Pogledajte kako se sprema ričet
Ričet je jelo koje je znala da spremi svaka domaćića u Jugoslaviji
BRZA I UKUSNA Posna oblanda, gotova za tren a ukus prste da poližeš!
Veliki post je već pri kraju i domaćicama polako ponestaju ideje za posna jela i dezerte. Svi smo u škripcu sa vremenom, pa vam donosimo recept za jednostavnu posnu oblandu koja se brzo pravi a savršenog je ukusa.
KOLAČ SA VIŠNJAMA NA ČAŠE SE SPREMA SAMO 10 MINUTA: Najlepša poslastica - jeftini sastojci i svima uspeva
Kolač sa višnjama na čaše je najlepša poslastica koja se sprema za 10 minuta
TRIK ISKUSNIH DOMAĆICA: Zašto se maslac prekriva čašom?
Tajni kulinarski trik koje mnoge domaćice koriste
Komentari(0)