RECEPTI Gibanica, slasna a posna, uživaćete u njenom ukusu!
Gibanica posna a prelepa, moguće je. Zamenite neke mrsne sastojke kao što su jaja, pravi sir i jogurt, sa posnim, i savršena pita je tu.
500 g gotovih kora
2 posne kisele pavlake
1 šolja kisele vode
3 kašike mlevenog lana
7,5 čaša vode
2 kašičice praška za pecivo
1/2 šolje ulja
1 kašičica soli
Priprema
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Zatim pomešajte posnu kiselu pavlaku, kiselu vodu, prašak za pecivo, so i izmrvljeni posni feta sir, u prvoj posudi. Pomešajte mleveni lan i vodu u drugoj posudi, pa dobro sjedinite, i dodajte u smesu i sve dobro promešajte. Nauljite pleh, pa svaku koru umočite u smesu, zgužvajte i ređajte u tepsiju. Sipajte preko kora fil koji vam je preostao. Pecite oko 40 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
SPREMLJENA ZA 15 MINUTA Posna testenina sa tunjevinom i paradajzom!
Jela sa testeninom su pravo rešenje radnim danima kada nemate vremena za kuvanje, a kako je post u toku, donosimo vam recept za posnu testeninu sa tunjevinom.
POSNI Pilav, brz obrok koji će rado jesti i oni koji ne poste!
Mnogo ljudi posti Veliki post pa vam za danas donosimo recept za brz i ukusan posni obrok, koji će voleti cela porodica.
Možda vas zanima:
SPREMLJENA ZA 15 MINUTA Posna testenina sa tunjevinom i paradajzom!
Jela sa testeninom su pravo rešenje radnim danima kada nemate vremena za kuvanje, a kako je post u toku, donosimo vam recept za posnu testeninu sa tunjevinom.
POSNI Pilav, brz obrok koji će rado jesti i oni koji ne poste!
Mnogo ljudi posti Veliki post pa vam za danas donosimo recept za brz i ukusan posni obrok, koji će voleti cela porodica.
Možda vas zanima:
SPREMLJENA ZA 15 MINUTA Posna testenina sa tunjevinom i paradajzom!
Jela sa testeninom su pravo rešenje radnim danima kada nemate vremena za kuvanje, a kako je post u toku, donosimo vam recept za posnu testeninu sa tunjevinom.
POSNI Pilav, brz obrok koji će rado jesti i oni koji ne poste!
Mnogo ljudi posti Veliki post pa vam za danas donosimo recept za brz i ukusan posni obrok, koji će voleti cela porodica.
Prijatno!
KOLIKO DUGO SMEJU DA STOJE JAJA POSLE USKRSA? Svi prave grešku, a evo kako ćete znati da su se pokvarila
USKRŠNjA jaja mnogima su ukusnija nego obična. Imaju poseban ukus i šmek, te deca, ali i odrasli znaju da ih pojedu i po desetak dnevno. Naravno, ne treba u tome preterivati. Oni koji imaju zdravtsvene probleme, kao što su povišeni holesterol ili neku drugu hroničnu bolest, trebalo bi da izbegavaju žumanca.
SLANA DOBOŠ TORTA OD SAMO 3 SASTOJKA ZA NAJUKUSNIJE PREDJELO: Kremasta i lagana - sastojci za svačiji džep
Slana Doboš torta od samo 3 sastojka je najukusnija za predjelo, kremasta je i lagana, a sastojci su za svačiji džep
STARA MAĐARICA OTKRILA KAKO PRAVI NAJUKUSNIJI GULAŠ: Bez 1 vrste mesa ga ne sprema - trik zna samo iskusna kuvarica
Mađarska kuvarica otkrila da pravi najukusniji gulaš sa svinjetinom, a taj trik znaju samo profesionalci
SVEČANA ĐURĐEVDANSKA SALATA: Sprema se očas posla, a ukusnija je od bilo koje
Otkrivamo vam kako se pravi đurđevdanska salata, kraljica slavske trpeze.
RAPSODIJA UKUSA Sočni jagnjeći but, prste da poližeš
Vreme posta je iza nas, bogata trpeza je u svakoj slavljeničkoj kući, a mi vam donosimo recept za fenomenalno spremljen jagnjeći but, u slučaju da vam ponestane pečenja.
Komentari(0)