RECEPT ZA LJUBITELJE ČUVENOG SRPSKOG JELA Napravite pastirski specijalitet koji se vekovima unazad priprema u domaćinstvima na Staroj planini
Belmuž je najukusniji kada se pravi od nekoliko vrsta sira.
Sastojci
1 kg mladog punomasnog sira – kravlji ili ovčiji
150-200 grama kukuruznog brašna
Možda vas zanima:
LEPA VEST SA SRPSKIH SKIJALIŠTA U rad puštene nove ski-staze
Kada je reč o visini snega na stazama, iz Skijališta Srbije navode da na Staroj planini ima do 30 centimetara utabanog snega na stazama, dok je na stazama Tornika utabano od 20 do 30 centimetara snega.
SKI KARTE NISU POSKUPELE Otvorena skijaška sezona na Kopaniku, uskoro i na ostalim planinama
Tradicionalno i ove godine Kopaonik je prvi otvorio svoja skijališta za ljubitelje zimskih sportova.
Možda vas zanima:
LEPA VEST SA SRPSKIH SKIJALIŠTA U rad puštene nove ski-staze
Kada je reč o visini snega na stazama, iz Skijališta Srbije navode da na Staroj planini ima do 30 centimetara utabanog snega na stazama, dok je na stazama Tornika utabano od 20 do 30 centimetara snega.
SKI KARTE NISU POSKUPELE Otvorena skijaška sezona na Kopaniku, uskoro i na ostalim planinama
Tradicionalno i ove godine Kopaonik je prvi otvorio svoja skijališta za ljubitelje zimskih sportova.
Možda vas zanima:
LEPA VEST SA SRPSKIH SKIJALIŠTA U rad puštene nove ski-staze
Kada je reč o visini snega na stazama, iz Skijališta Srbije navode da na Staroj planini ima do 30 centimetara utabanog snega na stazama, dok je na stazama Tornika utabano od 20 do 30 centimetara snega.
SKI KARTE NISU POSKUPELE Otvorena skijaška sezona na Kopaniku, uskoro i na ostalim planinama
Tradicionalno i ove godine Kopaonik je prvi otvorio svoja skijališta za ljubitelje zimskih sportova.
Priprema
Mladi punomasni sir se iseče na komade i stavi u kazan ili kotao koji se zagreva na tihoj vatri. Nikako ne smete imati jaku vatru da ne zagori belmuž. Kada se sir otopi dodajte so (zavisno od toga koliko vam je sir slan) i počnite da mešate drvenom varjačom istopljeni sir i da polako dodajete kukuruzno brašno dok ne dobijete kompaktnu masu. Brašno u smesi treba da pokupi masnoću iz sira, pa ga ne treba puno stavljati. Mešajte sledećih 20 minuta sve dok masa ne postane glatka i dok mast iz smese ne počne da se odvaja. Kada mast počne da pliva po površini belmuža, jelo je gotovo.
Belmuž se služi uz kiselo mleko i povrće, rotkvice, crni luk, krastavac.
POSNA PITA SA SUVIM ŠLJIVAMA Brzo se sprema a još brže jede
Post privodimo kraju, ali nikad nije na odmet neki brz a ukusan posni recept, naročito ako je poslastica u pitanju.
EVO KAKO DA NAPRAVITE UKUSAN PREBRANAC, A DA SIGURNO USPE: I domaćicama POČETNICAMA ovo će biti lako!
Evo kako da napravite najslađi prebranac
POSNE KAKAO KUGLICE KOJE ĆE VAS ODUŠEVITI Savršenstvo ukusa koje je spremno za 15 minuta
Veliki petak je i dan veoma stogog posta, mnogi vernici poste samo na hlebu i vodi.
Tajna najboljih ćevapa i pljeskavica: Ovo je savršena razmera mesa i začina
Bez obzira na godine ili gurmansko iskustvo, ćevapi i pljeskavice su omiljeni mesni delikates. Koliko god često posluženi na tanjirima trpeze, priprema ćevapa često je predmet rasprave.
ŠNICLE OD TIKVICA: Unesite potrebne vitamine i minerali i uživajte u preukusnom obroku (RECEPT/VIDEO)
Tikvice su izvanredan izvor vitamina C, magnezijuma, vitamina A, kalijuma, vlakana, fosfora, bakra i vitamina B2
Komentari(0)