STARINSKI RECEPT UKUSNOG SRPSKOG SLATKIŠA Poslastica kojoj ne možete odoliti
Knedle sa šljivama ili gomboce, nebitno kako ih zovete, jedna su od rado viđenih poslastica na svakoj trpezi.
Najbolje što može da se napravi od šljiva je, bez sumnje, šljivovica, ali ako raspolažete nešto manjom količinom šljiva od one koja je potrebna da se ispeče rakija, nema kvalitetnijeg i ukusnijeg načina da ih utrošite nego da napravite ovu predivnu starinsku poslasticu.
View this post on Instagram
Možda vas zanima:
TRADICIONALNI SRPSKI KOLAČ Hrskav spolja a mekan iznutra
Kolač koji nas uvek vraća u detinjstvo i za ljubitelje slatkiša predstavlja jedan od najukusnijih.
NEODOLJIVA KREMASTA KREMPITA Očaravajući ukus koji će vas ostaviti bez daha
Ukusna i slatka krempita, zadovoljiće sve vaše potrebe za desertom
Možda vas zanima:
TRADICIONALNI SRPSKI KOLAČ Hrskav spolja a mekan iznutra
Kolač koji nas uvek vraća u detinjstvo i za ljubitelje slatkiša predstavlja jedan od najukusnijih.
NEODOLJIVA KREMASTA KREMPITA Očaravajući ukus koji će vas ostaviti bez daha
Ukusna i slatka krempita, zadovoljiće sve vaše potrebe za desertom
Knedle su vrsta deserta, koji se u Srbiji najčešće pravi sa šljivama ili kajsijama. Knedle su poslastica okruglastog oblika, napravljane od kuvanog testa na bazi krompira i brašna, u sredini koga se nalazi najčešće šljiva ili kajsija. Tako skuvane knedle, uvaljaju se u prezle propržene na puteru. Služe se posute šećerom, i eventualno cimetom.
View this post on Instagram
SASTOJCI
1 kg pirea od krompira
2 jaja
2 kašike ulja
malo soli
40 dkg oštrog brašna
20-ak šljiva (svežih ili zamrznutih)
malo prezle
malo ulja
PRIPREMA
Krompir oguliti i skuvati u slanoj vodi, napraviti pire pa ohladiti (najbolje ga je ostaviti preko noći u frižideru).
Pire promešate, pa na svakih 0, 5 kg pirea dodate kašiku ulja, 1 jaje, i 20 dkg oštrog brašna… to je osnovna mera. Praviti knedle te u svaku stavite jednu šljivu.
Tajna najboljih ćevapa i pljeskavica: Ovo je savršena razmera mesa i začina
Bez obzira na godine ili gurmansko iskustvo, ćevapi i pljeskavice su omiljeni mesni delikates. Koliko god često posluženi na tanjirima trpeze, priprema ćevapa često je predmet rasprave.
ŠNICLE OD TIKVICA: Unesite potrebne vitamine i minerali i uživajte u preukusnom obroku (RECEPT/VIDEO)
Tikvice su izvanredan izvor vitamina C, magnezijuma, vitamina A, kalijuma, vlakana, fosfora, bakra i vitamina B2
POSNA PROJA OD SAMO 4 SASTOJKA: Domaća, a najlepša - starinski recept koji se prenosi sa kolena na koleno
Domaća posna proja od četiri sastojka je najlepša, a recept se prenosi sa kolena na koleno
ZRNO PUNO ZDRAVLjA Kako da pravite PŠENIČNE KLICE i za šta su sve dobre
Pšenične klice su izuzetno zdrave i nutritivno bogate namirnice koje se dobijaju klijanjem pšeničnih zrna.
POSNA PASTA SA KOZICAMA Dašak mediterana u iščekivanju Vaskrsa, brzo a preukusno jelo
Ova pasta je prelepo i jednostavno jelo, idealno za dane posta, miriše na leto i more.
Komentari(0)