TRADICIONALNI SRPSKI KOLAČ Hrskav spolja a mekan iznutra
Kolač koji nas uvek vraća u detinjstvo i za ljubitelje slatkiša predstavlja jedan od najukusnijih.
View this post on Instagram
Možda vas zanima:
NEODOLJIVA KREMASTA KREMPITA Očaravajući ukus koji će vas ostaviti bez daha
Ukusna i slatka krempita, zadovoljiće sve vaše potrebe za desertom
STARINSKI RECEPT UKUSNOG SRPSKOG SLATKIŠA Poslastica kojoj ne možete odoliti
Knedle sa šljivama ili gomboce, nebitno kako ih zovete, jedna su od rado viđenih poslastica na svakoj trpezi.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVA KREMASTA KREMPITA Očaravajući ukus koji će vas ostaviti bez daha
Ukusna i slatka krempita, zadovoljiće sve vaše potrebe za desertom
STARINSKI RECEPT UKUSNOG SRPSKOG SLATKIŠA Poslastica kojoj ne možete odoliti
Knedle sa šljivama ili gomboce, nebitno kako ih zovete, jedna su od rado viđenih poslastica na svakoj trpezi.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVA KREMASTA KREMPITA Očaravajući ukus koji će vas ostaviti bez daha
Ukusna i slatka krempita, zadovoljiće sve vaše potrebe za desertom
STARINSKI RECEPT UKUSNOG SRPSKOG SLATKIŠA Poslastica kojoj ne možete odoliti
Knedle sa šljivama ili gomboce, nebitno kako ih zovete, jedna su od rado viđenih poslastica na svakoj trpezi.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVA KREMASTA KREMPITA Očaravajući ukus koji će vas ostaviti bez daha
Ukusna i slatka krempita, zadovoljiće sve vaše potrebe za desertom
STARINSKI RECEPT UKUSNOG SRPSKOG SLATKIŠA Poslastica kojoj ne možete odoliti
Knedle sa šljivama ili gomboce, nebitno kako ih zovete, jedna su od rado viđenih poslastica na svakoj trpezi.
POTREBNO:
2 belanca
250 gr.secera u prahu
200 gr.seckanih oraha
300 gr. mlevenih oraha
1/4 soka od jednog limuna
PRIPREMA:
Umutite belanac u gusti sam, zatim dodati šećera i opet mutiti da dobijete još gušći sam i na kraju dodajte mlevene orahe i sok od limuna. Izmešajte dobro ali ne mikserom i podelite testo na 50-55 komada. Prethodno pripremite pleh od električnog šporeta stavite u njega masni papir za pečenje i počnite sa formiranjem orasnica. Uzeti jednu kuglicu i napraviti među dlanove valjak dugačak 4-5 cm uvaljati ga u seckane orahe saviti u polumesec i staviti u pleh. Rerna treba da bude prethodno zagrejana na 200 C i kad ih stavis u rernu odma smanjiti na 100 stepeni. Oni se ne peku nego suše, kad se uhvati korica znači posle 10-15 minuta izvadite ih i ostavite da se ohlade.
NAJUKUSNIJE DOMAĆE KIFLICE SA DŽEMOM: Peku se samo 15 minuta - recept kakav do sada niste probali
Domaće kiflice sa džemom su najukusnije i peku se samo 15 minuta
KOLIKO DUGO SMEJU DA STOJE JAJA POSLE USKRSA? Svi prave grešku, a evo kako ćete znati da su se pokvarila
USKRŠNjA jaja mnogima su ukusnija nego obična. Imaju poseban ukus i šmek, te deca, ali i odrasli znaju da ih pojedu i po desetak dnevno. Naravno, ne treba u tome preterivati. Oni koji imaju zdravtsvene probleme, kao što su povišeni holesterol ili neku drugu hroničnu bolest, trebalo bi da izbegavaju žumanca.
SLANA DOBOŠ TORTA OD SAMO 3 SASTOJKA ZA NAJUKUSNIJE PREDJELO: Kremasta i lagana - sastojci za svačiji džep
Slana Doboš torta od samo 3 sastojka je najukusnija za predjelo, kremasta je i lagana, a sastojci su za svačiji džep
STARA MAĐARICA OTKRILA KAKO PRAVI NAJUKUSNIJI GULAŠ: Bez 1 vrste mesa ga ne sprema - trik zna samo iskusna kuvarica
Mađarska kuvarica otkrila da pravi najukusniji gulaš sa svinjetinom, a taj trik znaju samo profesionalci
SVEČANA ĐURĐEVDANSKA SALATA: Sprema se očas posla, a ukusnija je od bilo koje
Otkrivamo vam kako se pravi đurđevdanska salata, kraljica slavske trpeze.
Komentari(0)