Kosovski zeljanik ili izlivena pita - zdrava, rustična i puna fila
Ukoliko ste pravili kosovsku fliju, probajte sada da napravite i zeljanik po tradicionalnom receptu:
Sastojci:
- 500-550gr. brašna
- 1 kašičica soli
- 300 ml. vode
- Za premazivanje kora:
- 200gr. putera
- 100ml. ulja
- Možete koristiti i domaću svinjsku mast.
Fil:
- 400gr spanaća
- 300gr. mladog crnog luka
- 300-400gr. sira
Priprema:
Možda vas zanima:
Recept za zagorski specijalitet, jedno od omiljenih Titovih jela: I ne, nije kolač!
Najslasniji specijalitet iz Zagorja: Originalni recept za zagorske štrukle!
TRIK SRPSKIH DOMAĆICA: Spremite pasulj za samo sat vremena
Naše domaćice koriste sledeće sastojke tokom kuvanja pasulja koji im pomažu da bude preukusan i spremljen za tili čas
Možda vas zanima:
Recept za zagorski specijalitet, jedno od omiljenih Titovih jela: I ne, nije kolač!
Najslasniji specijalitet iz Zagorja: Originalni recept za zagorske štrukle!
TRIK SRPSKIH DOMAĆICA: Spremite pasulj za samo sat vremena
Naše domaćice koriste sledeće sastojke tokom kuvanja pasulja koji im pomažu da bude preukusan i spremljen za tili čas
Možda vas zanima:
Recept za zagorski specijalitet, jedno od omiljenih Titovih jela: I ne, nije kolač!
Najslasniji specijalitet iz Zagorja: Originalni recept za zagorske štrukle!
TRIK SRPSKIH DOMAĆICA: Spremite pasulj za samo sat vremena
Naše domaćice koriste sledeće sastojke tokom kuvanja pasulja koji im pomažu da bude preukusan i spremljen za tili čas
Od brašna, soli i vode umesite tri jufkice. Ostavite ih oko pola sata u frižider da "odmore". Zatim iz pomoću oklagije razvaljajte i premažite rastopljenim puterom. Presavijte i ostavite opet da odmore oko 10ak minuta.
Napravite fil tako što ćete svež spanać iseckati, u njega dodati sitno seckan mladi luk. Posolite, a onda rukama izgnječite zelje i luk. Dodajte sir u ovu kombinaciju i sve izmešajte.
U veliki četvrtasti pleh stavite prvu koru koju ste razvili na odgovarajuću veličinu. Preko nje stavite fil, pa drugu koru, pa fil, pa treću koru. Umotajte krajeve. Zasecite pitu i premažite je preostalim puterom. Pecite pola sata na temperaturi od oko 200 stepeni Celzijusa.
PITA KROMPIRUŠA Jelo koje miriše na bakinu kuhinju
Pite svi volimo i rado jedemo, pa vam danas donosimo recept za krompirušu od gotovih kora koja će ukusom premašiti onu od domaćih, a sprema se brzo i lako.
USKORO STIŽE, NE PROPUSTITE OVO VOĆE Najbolje je za srce a deluje i protiv stresa i nesanice
Bobičasto voće bogato je vlaknima i čak može doprineti mršavljenju te poboljšati zdravlje srca i creva.
Recept za zagorski specijalitet, jedno od omiljenih Titovih jela: I ne, nije kolač!
Najslasniji specijalitet iz Zagorja: Originalni recept za zagorske štrukle!
LAGAN A PREUKUSAN Zapečeni karfiol koji će vas oduševiti
Nekada poželimo da pojedemo nešto lagano bez mnogo kalorija a da je ukusno i zdravo. Zapečeni karfiol je idealan izbor za ovakav obrok.
ŠUMADIJSKI Tradicionalni recept za NAJBOLJI KAČAMAK koji ćete probati!
Kačamak je omiljeno srpsko jelo i svaki kraj ima neku svoju verziju, Šumadijski kačamak je ipak poseban zbog jednog sastojka.
Komentari(0)