Istraživanja sa Harvarda pokazala da u našoj zemlji ima NAJMANJE RASIZMA: SRBI SU NAJTOLERANTNIJI NAROD U EVROPI! (FOTO)

Lepote Srbije

14:00

Aktuelno 0

U istraživanju je učestvovalo 288.076 ispitanika bele kože sa svih strana kontinenta.

Istraživanja sa Harvarda pokazala da u našoj zemlji ima NAJMANJE RASIZMA: SRBI SU NAJTOLERANTNIJI NAROD U EVROPI! (FOTO)
Printscreen/Instagram

Srbija je zemlja u kojoj je najmanje rasprostranjen rasizam u Evropi, navodi istraživanje koje je obavio Univerzitet Harvard. Prema navodima Harvarda, u istraživanju je učestvovalo 288.076 ispitanika bele kože sa svih strana kontinenta, a projekat je rađen u periodu od 2002. do 2015. godine.

 

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda su za nas rezultati očekivani, ali za ostale nacije sigurno nisu: Srbi imaju najmanje rasista u državi, posle nas su Hrvatska i Bosna i Hercegovina!

Zemlje koje najviše trese problem rasizma su Češka, Ukrajina, Litvanija, pa i Italija, Portugal, Bugarska, Slovačka...

Na mapi koju je objavio Harvard, koja prati istraživanje, plavom bojom su obeležene zemlje koje su najmanje rasističke, dok su one označene crvenom bojom prava "crna tačka" Evrope.

Pored boja, na mapi su date i procentualne brojke na osnovu kojih se ragira "stepen" rasizma i vidi se da je sa 0,29 Srbija najtolerantnija zemlja Evrope.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

BONUS VIDEO:

Vladika Atanasije

SNAŽNA PORUKA VLADIKE ATANASIJA Veoma je važno je da poslušamo ove reči!

Aktuelno

16:00

4 maj, 2024

Prijepolje – Episkop mileševski Atanasije uputio je, iz manastira Mileševe, vaskršnju poruku svom vernom narodu Mileševske eparhije, ali i svim ljudima dobre volje svuda u svetu. U pastirskoj poruci Episkop Atanasije je, pored ostalog, rekao da smo ušli u najznačajnije dane u godini, praznik Vaskrsenja Hristovoga, u događaj kojim je Hristos započeo naše, čovečansko, vaskrsavanje, u događaj koji preinačuje način života, preobražava svet i istoriju.

Komentari(0)

Loading