VERUJE SE DA GA NOSE BORBENE OSOBE: Ovo ime domaćeg porekla polako PADA u ZABORAV

Lepote Srbije

14:00

Zanimljivosti 0

Veruje se da osobe koje nose ovo ime imaju težu sudbinu i život pun prepreka zbog kojih moraju biti istrajni i borbeni

VERUJE SE DA GA NOSE BORBENE OSOBE: Ovo ime domaćeg porekla polako PADA u ZABORAV
Shutterstock

U bogatoj istoriji Srbije, neki od naših najznačajnijih vladara i velikaša nosili su imena koja su danas, u moru internacionalnih imena, skoro zaboravljena.

Jedno od tih imena je i ime Živojin.

Živojin je muško ime domaćeg porekla. Značenje imena dolazi od osnove "živ" i "život, što u prevodu znači "onaj ko je živ".

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Ime Živojin je zaboravljeno na našim prostorima, te se već godinama ne nalazi se na listi 100 najpopularnijih imena u Srbiji.

Veruje se da osobe koje nose ovo ime imaju težu sudbinu i život pun prepreka zbog kojih moraju biti istrajni i borbeni.

Najpoznatiji muškarac s naših prostora koji je nosio ovo ime bio je Živojin Mišić, srpski vojvoda iz Prvog svetskog rata. Živojin Mišić je učestvovao u svim srpskim ratovima od 1876-1918. Neposredno je komandovao srpskom Prvom armijom u Kolubarskoj bici, a prilikom proboja Solunskog fronta je bio načelnik Vrhovne komande.

kolekcija maketa automobila

KAKVA KOLEKCIJA Slobodanu samo za FIĆU bilo je potrebno čak 700 dana ali NIJE ODUSTAO!

Zanimljivosti

16:00

30 april, 2024

Užice - Svaki kutak njegove kuće ispunjen je automobilima najpoznatijih brendova, mnoge od njih dobio je kao poklon dok je za nekim modelima išao čak u Nemačku. Slobodan Jakovljević iz Užica već godinama ima neobičan hobi i pravi je strastveni kolekcionar maketa autića. Strpljenje i upornost su osobine koje ga krase jer da bi sklopio maketu jedne fiće potrebno mu je čak 700 dana i dosta novca kako bi ona izgledala kao prava.

Komentari(0)

Loading