NJIH TREBA DRŽATI U STANU Biljke koje donose NOVAC, unose MIR u kuću i čiste vazduh!

Lepote Srbije

17:00

Zanimljivosti 0

Možda niste znali da je jako važno znati koje biljke treba držati u stanu jer ne da su samo dekorativne, već su i dobri prečišćivači vazduha i nose dobru energiju.

Energetski dobre sobne biljke
Lepote Srbije/J.J.

 

Najbolje biljke za energiju u stanu su one koje donose pozitivnu atmosferu, osvežavaju vazduh i unose prirodnu lepotu u vaš dom. Evo biljaka koje su idealne za stan:

Ljiljan (Spathiphyllum): Ljiljan je kućna biljka koja uz malo održavanja može da podari zdrav i svež kiseonik. Osim što proizvodi kiseonik, ljiljan takođe pročišćava vazduh i uklanja toksine, uključujući amonijak.

Zeleni ljiljan (Chlorophytum comosum): Ova biljka je poznata po svojim pročišćavajućim svojstvima. Zeleni ljiljan uklanja formaldehid i druge štetne supstance iz vazduha. Takođe je izdržljiv i lako se održava.

Zmajeva biljka (Dracaena marginata): Ova biljka je ne samo dekorativna, već i korisna za čišćenje vazduha. Zmajeva biljka uklanja toksine kao što su benzen i ksilen. Njeni šareni listovi dodaju živost prostoru.

Paukova biljka (Chlorophytum comosum): Paukova biljka je još jedna biljka koja pročišćava vazduh. Ona uklanja formaldehid, benzen i druge štetne materije. Lako se održava i može da preživi u različitim uslovima.

Bambus (Dracaena sanderiana): Bambus je izdržljiva biljka koja donosi snagu za prilagođavanje promenama. Osim toga, ima veliku moć opuštanja. Feng šui preporučuje da se bambus drži i u spavaćoj sobi.

Anturijum (Anthurium): Anturijum smiruje i utiče na dobro raspoloženje. Takođe se veruje da privlači novac u dom. Njegovi crveni ili roze cvetovi dodaju boju i eleganciju prostoru.

Zlatni bršljan (Epipremnum aureum): Zlatni bršljan je puzavica koja se lako prilagođava različitim uslovima. Ona čisti vazduh od formaldehida, benzena i drugih zagađivača. Takođe je dekorativna i može da se gaji u saksijama ili kao viseća biljka.

Uz ove biljke, vaš stan će postati zelenija i energetski pozitivnija oaza!

Komentari(0)

Loading