SAMO ŽENA MOŽE OD MUŠKARCA DA NAPRAVI SAVRŠENOG MUŽA I NAJBOLJEG OCA SVOJOJ DECI: Tvrdi ruski psiholog i objašnjava kako

Poslušajte vredan savet čuvenog ruskog stručnjaka!

SAMO ŽENA MOŽE OD MUŠKARCA DA NAPRAVI SAVRŠENOG MUŽA I NAJBOLJEG OCA SVOJOJ DECI: Tvrdi ruski psiholog i objašnjava kako
Shutterstock

Ruski psiholog Mihail Labkovski često govori o bračnim odnosima, a ljudi širom sveta njegove savete izuzetno cene. Otvore govori kako žena može da utiče na muškarca i da od njega napravi idealnog muža i oca svoje dece.

Prenosimo vam njegov stav u celosti:

U životu i u praksi sam upoznao nekoliko dobrih očeva. Muškarci nisu predodređeni da budu dobri očevi. To im je čak i malo neprirodno. Oni su drugačije napravljeni! Očinski instinkt je mit. U svakom slučaju, oni se ne rađaju sa tim.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Očevi vole decu sa društvenom ljubavlju: vezani su za njih jer su im stalno pred očima, jer sa njima provode vreme. Čak i ako su prisiljeni. Dobar otac je proizvod dobre strategije. Nije teško udati se i roditi dete - najteže je od muškarca napraviti dobrog muža i oca.

Pre nego što zatrudnite, prvo saznajte da li je vaš partner za decu i porodicu i da li je spreman za brak. Samo u ovom slučaju možete se osloniti na njega i sa njim podeliti odgovornost oko dece. Ako muškarac nije spreman, džaba vam sve. Oslonite se na sebe i ne računajte na njega - nikad!

SAMO ŽENA MOŽE OD MUŠKARCA DA NAPRAVI SAVRŠENOG MUŽA I NAJBOLJEG OCA SVOJOJ DECI: Tvrdi ruski psiholog i objašnjava kako Shutterstock
 

Na kraju krajeva, sve je na ženi!

Podsetiću vas na savet starog doktora Spoka: "Kad izađeš iz porodilišta, stavi dete u muževljeve ruke i idi na manikir. Iscrpljena si? Nema veze, okreni se i posveti se sebi!"

Mislim da vam je jasno šta je poznati pedijatar sa ovim hteo da kaže.

Žesto žene udaljavaju svoje muževe od krevetića sa rečima "ovde sve mora da bude sterilno!" ili "nemoj da ispustiš bebu" ili kada se beba probudi i počne da plače: "ja ću, ja jedina mogu da je smirim..."

A onda dolazi majka, baka, sestra, svekrva i muž ne može da dođe do sopstvenog deteta.

Tako se između oca i deteta stvara distanca koja vodi ka otuđivanju. Verovalo se da otac nije koristan u dečijem uzrastu od prve do treće godine. Znači da je propustio uspavljivanje, maženje, prve korake, prvu vožnju biciklom...

I kada dete napuni treću ili petu godinu, momenat je prošao. Otac više nikad ne može da se poveže sa svojim detetom.

Često čujem od očeva: "Šta da radim ja sa bebom? Niti priča, niti hoda..." Kćerka Lava Tolstoja je jednom rekla da se slavni pisac svojoj deci obratio tek kada su napunili dvadesetu godinu! Tvoj muž nije Tolstoj, na tebi je da od njega napraviš dobrog muža!

SAMO ŽENA MOŽE OD MUŠKARCA DA NAPRAVI SAVRŠENOG MUŽA I NAJBOLJEG OCA SVOJOJ DECI: Tvrdi ruski psiholog i objašnjava kako Shutterstock
 

Saveti:

Ako dete ne spava - normalno je da čovek koji te voli dođe do bebe i pokuša da je smiri. Najvažnije je da ga u tome ne sprečavaš! Nikad ne odbacuj pruženu pomoć, nikad ne odgovoraja: "mogu ja to sama!"

Vaš muž mora da se aktivno uključi negu deteta. Odbacite svu drugu pomoć, ali uključite muža!

Kupanje - bez obzira koliko ste sposobni, tata mora da vam pomogne oko kupanja bebe.

Šetnja sa bebom - jednostavno kada tata dođe sa posla dajte mu bebu i kažite mu: Ja sad spremam večeru, čekam vas kod kuće za dva sata.

Jednostavno rečeno: presvlačenje, kupanje, uspavljivanje, ljuljanje, šetnja bebe - sve to može zajedno da se radi ili naizmenično.

Ostavite dete nasamo sa tatom! Jednostavno izmislite neku obavezu: moram hitno na pregled, ili kod zubara i td.

Nema ništa neodgovorno i sebično u tome: zapamtite - vi vaspitavate dete, spasavate svoju porodicu i svoju zajedničku budućnost.

Izgovori:

Mnogi današnji očevi su odrasli bez tate pored sebe. Neki očevi su radili, neki su bili alkoholičari, neki nezainteresovani za decu, a neki tradicijom sprečeni...

Današnji tata zbog toga ne zna kako da bude tata. Nije imao dobar uzor. Međutim, samo vežba je dovoljna. Neka provode što više vremena sa bebom pa će im se sve samo reći.

Neki očevi kažu: "Ja zarađujem, donosim novac. Ne mogu još i o deci da se brinem!" To su gluposti. Sami su hteli decu. Jedini način da vam dete ne izraste u neurotika sa nedostatkom pažnje i kompleksima, je da pored sebe ima i tatu i mamu.

Najgora stvar je kada se od oca napravi - babaroga. Sa njim se deci preti. I kada deca "podivljaju" majka kaže, "sad cu oca da vam pozovem!" I deca se odmah smire. To nije dobro. Otac i deca moraju imati odnos pun ljubavi i razumevanja, kao što to imaju deca i mama. Otac ne sme da služi za zastraživanje deci.

Još jedan užasna stvar kod očeva je - ljubomora! Kada se beba rodi, onda 100 posto pažnje majka posvećuje njoj. Otac koji je emotivno nerazvijen i nesiguran, osetiće ljubomoru. Žena ne sme da zanemari ulogu supruge, ali opet ona mora 100 posto svog vremena da bude majka. To nije lako i jedino se može postići kada postoji prijateljski odnos između supružnika. Tada je na mužu da sagleda situaciju realno i da uvidi svoju grešku.

Komentari(2)

Loading
Simo

26.05.2023 01:28

Tipičan primer ženskog nepoznavanja muškaraca i stvari. Svet bez muškaraca bi bio kataklizma.

Jano

26.05.2023 08:36

Samo žena može od muškarca da napravi milionera , ali samo od onog koji je bio milijarder .