UZ OVAJ TRIK ĆE SVE BITI LAKŠE Pogledajte najlakši način za čišćenje paprike (VIDEO)

Lepote Srbije

20:00

Zanimljivosti 0

Naime, na društvenim mrežama korisnici obljavljuju svoje trikove za ovu kuhinjsku radnju, i time olakšavaju život drugima. Jedan od njih smo isprobali…

UZ OVAJ TRIK ĆE SVE BITI LAKŠE Pogledajte najlakši način za čišćenje paprike (VIDEO)
Shutterstock

 

Sigurno ste se puno puta namučili da otvorite i očistite paprike od semenki i za to utrošili puno vremena, ali srećom postoji rešenje. Naime, na društvenim mrežama korisnici obljavljuju svoje trikove za ovu kuhinjsku radnju, i time olakšavaju život drugima. Jedan od njih smo isprobali…

Trik je, dakle, u tome da deo gde se nalazi peteljka najpre ugurate unutar paprike, a zatim je jednostavno prepolovite. Srce paprike tako postaje vrlo lako za vađenje, a na polovinama ostaje tek nekoliko semenki koje vrlo lako možete da odstranite nožem ili ispiranjem paprike pod vodom.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Kako bismo se uverili da trik zaista radi, testirali smo ga na nekoliko različitih babura, jednom s tanjom korom, te dve s debljom. Budući da je ona s tanjom automatski i mekša, jasno je kako trik nije u potpunosti uspeo, pa je deo srca paprike i semenki ipak ostao u polovinama.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dra Wooten (@llcooldra_)

 

S crvenom i zelenom paprikom stvar je bila nešto jednostavnija, no to smo pripisali ponajviše debljini ploda zbog koje se njime lakše rukuje. U svakom slučaju, trik je, više ili manje, uspeo i od sada ga svakako koristimo i u svojoj kuhinji. Još samo da dočekamo prave domaće paprike iz bašte i bacamo se na kuvanje.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

Komentari(0)

Loading