NIKOLA TESLA JE NAJBOLJE OBJASNIO ŠTA SE DEŠAVA NAKON SMRTI: Njegove reči su nam decenijama bile pred očima

Lepote Srbije

21:00

Zanimljivosti 1

Evo šta je Tesla mislio o smrti i o tome šta se dešava nakon nje.

NIKOLA TESLA JE NAJBOLJE OBJASNIO ŠTA SE DEŠAVA NAKON SMRTI: Njegove reči su nam decenijama bile pred očima
Printscreen/Youtube

Istina je da Nikola Tesla nije verovao u smrt i to govori niz intervjua sa genijalnim naučnikom, ali šta dolazi posle smrti? Tesla je to ovako objasnio.

Čovek od početka civilizacije pokušava da pronađe odgovor na pitanje šta dolazi posle smrti. Ali možda je odgovor u citatu genijalnog naučnika Nikole Tesle.

Za razliku od Ajnštajna i drugih naučnika, Nikola Tesla nije svoje razmišljanje ograničavao samo na eksperimentalnu fiziku. On se bavio duhovnošću i tvrdio da je Biblija pozitivno uticala na njega u ranim danima, piše medium.com.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Nikola Tesla Shutterstock

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

“Dar mentalne moći dolazi od Boga, Božanskog Bića, i ako koncentrišemo svoj um na tu istinu, postajemo u skladu sa ovom velikom moći. Moja majka me je naučila da svu istinu tražim u Bibliji; stoga sam narednih nekoliko meseci posvetio proučavanju ovog dela.”

Istina je da je Tesla bio daleko ispred svog, ali i našeg vremena. On je predvideo bežični prenos energije, internet, robote, automobile koji se sami voze i pametne telefone.

Ali šta je mislio o smrti?

“Smrt ne postoji, a samim tim saznanjem strah od nje nestaje. I zapamtite: nijedan čovek koji je postojao nije umro. Pretvorili su se u svetlost i kao takav i dalje postoje. Tajna je u tome što se ove svetlosne čestice vraćaju u prvobitno stanje.

Vratiti se na jednu od prethodnih energija. Hristos i neki drugi su znali ovu tajnu. Tražio sam kako da sačuvam ljudsku energiju. To je jedan od oblika svetlosti. Duša je jednaka vrhovnoj nebeskoj svetlosti. Nisam to tražio za sebe, već za dobro svih. Verujem da će moje otkriće učiniti život ljudima lakšim i podnošljivijim i usmeriti ih ka dugovnosti i moralu.”

nikola tesla Wikipedia
 

Tesla je objašnjavao kako je prvo postojala energija, a zatim materija. I sva ta materija je rođena iz večne energije svetlosti: od zvezda planeta, od čoveka i svega ostalog u Univerzumu.

“Sve što živi je u dubokoj i divnoj vezi: čovek i zvezde, amebe i sunce, srce i kruženje beskonačnog broja svetova.”

Naše pamćenje zavisi od toga: sve što smo jednom videli, čuli ili pročitali ostaje sa nama u obliku čestica svetlosti. Stvetlost takođe objašnjava kako funkcioniše naš moza i prema Tesli, šta se dešava nakon smrti.

Šta vi mislite o ovoj teoriji? Podelite sa nama u komentarima ispod teksta.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Hajdučka česma

DOGODILO SE ČUDO Koncert Bijelog dugmeta kod Hajdučke česme se PAMTI I DANAS

Zanimljivosti

21:00

19 maj, 2024

Koncert kod Hajdučke česme je koncert najpopularnijeg rok sastava u Jugoslaviji — Bijelog dugmeta. Koncert je održan 28. avgusta 1977. godine u beogradskom parku Topčider, u blizini Hajdučke česme. Bio je to najveći rok koncert do tada održan na prostoru bivše Jugoslavije. Mnogi rok kritičari smatraju da takav muzički događaj, po svom značaju, atmosferi i velikoj energiji verovatno više nikada neće biti ponovljen.

Komentari(1)

Loading
sara

22.01.2023 10:19

U potpunosti se slažem, materija se raspada, a duh, živi, dok energija ne izabere drugo postojanje u nekoj materiji!!!!.