"POTOMCI KRALJEVA" Šta sve niste znali o vukovima i zašto je dobro detetu dati ime Vuk

Lepote Srbije

19:00

Zanimljivosti 0

Vuk je najplemenitija i najčasnija zver

"POTOMCI KRALJEVA" Šta sve niste znali o vukovima i zašto je dobro detetu dati ime Vuk
Shutterstock

Vuk je životinja koju karakteriše oštra inteligencija, sposobnost organizovanja i planiranja.Vuk se takođe odlikuje lukavstvom, budnošću, žestinom i lepim oblikom.


Ženka vuka koju zovu "Sarhana" kada pronađe svog životnog partnera, živi s njim celi život i ne zamenjuje ga drugim ni nakon njegove smrti, a vuk nema seks sa drugom ženkom kada je privržen ženi, da se ne izgubi i da mu se potomstvo raziđe, a u tome je još oprezniji od ljudi.

Vuk je jedino stvorenje koje može da ubije džine, pa beduini vukove nazivaju "potomcima kraljeva".

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by #AUUUAAAAA (@alpha.king.13)

Informacije koje možda ne znamo o vuku:


Nikada ne jede strvinu.

Vuk nema incestuozni brak, što znači da se ne ženi svojom majkom ili sestrom kao druge životinje. 

Odanost muževa prema njemu je bez premca, što znači da se doživotno udaje za jednog vuka, pa tako i ženku, a samim tim vuk poznaje svoju decu, stvorena su od jedne majke i jednog oca.


U slučaju smrti jednog od supružnika, žalovanje se održava u trajanju od najmanje tri mjeseca, a može trajati celu godinu, praćeno samoubistvima, a retko jedan od supružnika ostaje živ.


Vuka nazivaju pravednim sinom jer je to jedina životinja koja poštuje svoje roditelje nakon što stignu do starosti i ne mogu da održe korak sa stadom u lovu, pa roditelji ostaju u jazbini, a deca love za njima i  hrane ih.

Stoga, kada čoveka nazivaju vukom, nadaju se da će on nositi karakteristike vuka kao što su hrabrost, odanost stadu, odanost ženi, nebriga za lakomislenost, samopoštovanje i dobrota prema roditeljima.
 

Izvor: Niste znali

Komentari(0)

Loading