Najbolja mesta za kampovanje u Srbiji: Vodič za ljubitelje prirode

15:00

Turizam 0

Ako tražite savršeno mesto za odmor od gradske gužve i povratak prirodi, Srbija nudi izuzetna mesta za kampovanje koja će zadovoljiti svakog avanturistu. Od planinskih predela do obala reka, evo pregleda nekoliko lokacija koje vam preporučujemo za kampovanje u ovoj prelepoj zemlji.

Najbolja mesta za kampovanje u Srbiji: Vodič za ljubitelje prirode
Shutterstock

1. Nacionalni park Tara

Nacionalni park Tara, poznat po svojoj gustoj šumi i bogatom biljnom i životinjskom svetu, idealno je mesto za kampere koji žude za mirnom i opuštajućom atmosferom. Kamp "Rača" nudi odlične uslove za kampovanje, uključujući čiste i održavane sanitarni čvorove, prostor za roštilj, kao i mogućnost iznajmljivanja opreme za planinarenje.

2. Reka Drina

Za ljubitelje vodenih sportova i ribolova, kampovanje na obalama Drine može biti pravi izbor. Kamp "Drina" je popularna destinacija koja nudi prostor za šatore i kamper vozila uz samu reku, gde možete uživati u pecanju, vožnji kajakom ili jednostavno opuštanju uz šum reke.

3. Fruška Gora

Fruška Gora, poznata kao "Jewel of Serbia", nudi kampove kao što su "Stražilovo" koji se nalazi u srcu Nacionalnog parka. Kamp je okružen vinogradima i brojnim pešačkim stazama, što ga čini idealnim za ljubitelje prirode i vinogradarstva.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Najbolja mesta za kampovanje u Srbiji: Vodič za ljubitelje prirode Shutterstock/stara planina

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

4. Stara Planina

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Ako ste za izazovnije kampovanje, Stara Planina je pravo mesto za vas. Ova destinacija je manje komercijalizovana i pruža jedinstveno iskustvo divljine. Kamp "Babin Zub" nudi osnovne usluge, ali sa nezaboravnim pogledom na planinske vrhove i netaknutu prirodu.

5. Đerdap

Nacionalni park Đerdap, gde Dunav teče kroz dramatične klisure i prostrane šume, je fantastičan izbor za kampere koji vole istoriju i geologiju. Kampovi poput "Tekija" su idealni za istraživanje Đerdapske klisure, pećina i arheoloških nalazišta.

Zašto kampovati u Srbiji?

Kampovanje u Srbiji nudi ne samo povoljnost i pristupačnost, već i priliku da se uživa u nekim od najlepših prirodnih pejzaža u Evropi. Bilo da tražite mir i tišinu ili avanturu, kampovanje u Srbiji neće razočarati.

Pre nego što se uputite na put, ne zaboravite da proverite vremenske uslove i dostupnost kamp mesta, kao i da se opskrbite svim neophodnim za sigurno i ugodno kampovanje. Srećan put i neka vaša avantura počne!

Kampovanje u prirodi je više od pukog odmora; to je način da se ponovo povežemo sa prirodom i otkrijemo lepote koje naša planeta ima da ponudi. Srbija, sa svojim bogatstvom prirodnih resursa, pruža idealnu priliku za takvo iskustvo. Uverite se sami zašto su ove lokacije visoko cenjene među kampašima i planinarima iz celog sveta.

Na 100 km od Beograda čeka vas oaza: Kupanje u pijaćoj vodi i staze u šumi zbog kojih ćete zaboraviti da je napolju vrelo

Na 100 km od Beograda čeka vas oaza: Kupanje u pijaćoj vodi i staze u šumi zbog kojih ćete zaboraviti da je napolju vrelo

Turizam

11:00

17 jul, 2024

Na samo 100 kilometara od Beograda nalazi se Valjevo, a kada od Valjeva produžite još malo ka manastiru Ćelije vreme je da isključite motor, uzmete ranac i krenete u provod i na kupanje. Jer, baš ispod manastira nalazi se reka Gradac. Planinska reka sa vodom toliko čistom da možete da je pijete, ušuškana u šumu je pravi izbor ako ne želite da osetite vrelinu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading