MESTO KOJE MOŽETE POSETITI TOKOM CELE GODINE Izvorište lekovite vode u blizini Pirota ne smete preskočiti, mnogi ovde dolaze po pijaću vodu, a možete se i kupati (FOTO)

Lepote Srbije

10:00

Turizam 0

Jedno od omiljenih mesta svih Piroćanaca i turista - Dag banjica. Izvorište tople, lekovite vode posećeno je u toku cele godine, a temperatura vode se ne menja i iznosi oko 29 stepeni.

Pirot
TO Pirot

 

Dag-banjica je izvor tople, lekovite vode. Nalazi se na oko 4km od centra grada. Piroćanci posećuju Dag-banjicu u svako doba godine, a priča se da je voda lekovita, posebno dobra za probleme sa kožom. Mnogi koriste blizinu ovog izvorišta i stalno donose vodu za piće za potrebe svojih porodica. Do Dag-banjice najlakše je doći iz sela Gradašnica.

Tu ostavite automobil, staza je lepo obeležena, a vas čeka nekih 2,5 km šetnje kroz prelep kanjon Gradašničke reke. Nakon toga dolazite do samog izvorišta, a temperatura vode u toku cele godine je oko 29 stepeni.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Puno Piroćanaca koristi ovu lepotu za kupanje i relaksiranje. Tokom vrelih, letnjih dana kanjon Gradašničke reke je jedna od omiljenih destinacija za kupanje velikog broja stanovnika Pirota.

 

Eko kamp u Užicu

ATRAKCIJA POD OTVORENIM NEBOM Prvi eko kamp na teritoriji ovog grada sa pogledom na hiljade zvezda, sve što vam treba je šator (FOTO)

Turizam

18:00

23 jul, 2024

Užice - U neposrednoj blizini Šarganske osmice u Mokroj Gori otvoren je prvi eko kamp na teritoriji grada Užica.”Lokomotiva”, kako je izletište nazvano, nastala je kroz projekat prekogranične saradnje Srbija- BiH , koji finansira Evropska unija i u okviru kog će kampovi biti postavljeni na ukupno devet lokacija u Zlatiborskom okrugu.

Komentari(0)

Loading