BEG OD GRADSKE GUŽVE NIKAD NIJE BIO BLIŽI Ovo je 5 manje poznatih izletišta u okolini Beograda koja morate posetiti (FOTO)

Lepote Srbije

13:00

Turizam 0

Avala, Kosmaj, Bojčinska šuma i jezero Trešnja su neka od najpopularnijih mesta, ali tu nije kraj.

BEG OD GRADSKE GUŽVE NIKAD NIJE BIO BLIŽI Ovo je 5 manje poznatih izletišta u okolini Beograda koja morate posetiti (FOTO)
Shutterstock

 

Avala, Kosmaj, Bojčinska šuma i jezero Trešnja su neka od najpopularnijih mesta na koje odlazimo kada poželimo da za vikend pobegnemo iz Beograda.

Sada vam predstavljamo prelepa izletišta u blizini prestonice Srbije koja do sada možda niste obišli, a u njima ćete uživati i sjajno se provesti i odmoriti.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Stepin Lug

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nebojša Kosijer (@nkosijer)

 

Stepin Lug je memorijalni kompleks, poznat i pod imenom Titov gaj. Obuhvata šumu koja se prisire na 8,5 kvadratnih kilometara. Nalazi se svega 13 kilometara od centra Beograda, između opština Voždovac i Zvezdara. Ovde ćete uživati u dugim šetnjama šumskim stazama. Tu je i nekoliko izvora pitke vode, gde se možete okrepiti i odmoriti kad se umorite od hodanja.

Bela reka

 

 


Veštačko jezero koje pripada opštini Voždovac nalazi se u samom podnožju Avale, na oko 26 km od centra Beograda. Vodite računa kada idete ovuda - postoje delovi koji su strmi i nepristupačni.

Jezero Očaga

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zlatko Nikolic (@baki_1985)

 


Nalazi se na teritoriji opštine Lazarevac, i jedan je od najatraktivnijih rekreativnih centara. Ima šljunkovitu plažu i divno uređene zelene površine, sportske terene i igrališta, gde će se divno provesti cela porodica.

Zabran

 

 

Ova šuma i park nadomak Obrenovca jednim svojim delom izlazi na Savu, a drugim se susreće sa rekom Kolubarom. Izaberite u čemu ćete uživati - u restoranima i bazenima, stazama za šetnju i rekreaciju, ili šetalištu i klupicama sa stolovima, savršenim za ručak u prirodi.

Duboki potok

 

 

Na dva kilometra od Barajeva i oko sat vremena od Beograda, nalazi se jezero Duboki potok. Prostire se na oko 8 hektara i zadivljuje šljunkovitom plažomi gustom šumom, u kojoj se nalazi nekoliko potoka i izvora.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

safari

Neverovatan safari na srpski način, kroz prelepe predele Tare vozi vojni kamion: Nova turistička atrakcija oduševljava, voze se deca od tri ali i penzioneri od 83 godine (FOTO)

Turizam

12:00

19 jun, 2024

Planina koju je za svoj dom birao i bog Tar, jedna je od tri najposećenije u Srbiji. Veličanstveni priodni predeli svake godine tokom letnje sezone privlače veliki broj turista, a od pre dve godine gosti nestvarne pejzaže Tare mogu da dožive iz do sad neviđene perspektive ali i iz neočekivanog vozila. Vojni kamioni marke TAM spremni su za safari, koji turistima pružaju nezaboravn doživljaj.

Komentari(0)

Loading