NAJBOLJE LOKACIJE ZA ZIMOVANJE Odlična ponuda destinacija za odmor i relaksaciju tokom praznika

M. M.

11:00

Turizam 0

U poslednjih nekoliko godina radilo se na razvoju zimskog turizma. Srbija ne može da ponudi more i egzotične destinacije za letovanja, ali mesta za zimovanje i odmor tokom praznika ima dosta.

NAJBOLJE LOKACIJE ZA ZIMOVANJE Odlična ponuda destinacija za odmor i relaksaciju tokom praznika
Shutterstock

Srbija je zemlja koja je sagledala svoj potencijal i vrlo ozbiljno poradila na unapređenju zimskog turizma. Zato svoj zimski odmor možete da provedete u našoj zemlji i prepustite se čarima različitih tipova i vrsta destinacija.

Planine – Kada je u pitanju zimovanje u Srbiji, planine su daleko najbolja opcija. U poslednjih nekoliko godina je veliki broj planina obogaćen ski sistemima, te su za sada za zimovanje dostupni sledeći centri: Kopaonik, Stara planina, Zlatibor, Divčibare, Zlatar, Crni vrh u Boru, Tara,, Goč, Golija, Suva planina, Besna kobila, Rudnik, Šar planina. Sve ove planine poseduju uređene zimske staze, a, naravno, neke od njih su znatno razvijenije od drugih…

Gradovi i banje sa razvijenim spa centrima – Nešto drugačiji oblik zimskog odmora pružiće gradovi i banje u Srbiji, koje bismo izdvojili kao idealne za odmor ne toliko na svežem vazduhu, koliko u zatvorenim, odlično uređenim, centrima za relaksaciju, hotelima, te restoranima sa dobrim provodom. Među njima su na prvom mestu gradovi Beograd, Novi Sad, Aranđelovac i banje Vrnjačka Banja, Vrdnik, Sokobanja – mesta sa najrazvijenijim spa centrima, izuzetno luksuznim apartmanima i hotelima, koji će vam pružiti dragocene masažne tretmane, boravak u saunama, slanim sobama, bazenima sa različitim vrstama vode.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

NAJBOLJE LOKACIJE ZA ZIMOVANJE Odlična ponuda destinacija za odmor i relaksaciju tokom praznika Printscreen

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

 

 

Zimovanje u banjama može zvučati pomalo neobično, ali će vam sigurno pružiti relaksaciju i uživanje kakvo ćete teško naći na nekom drugom mestu. Naše banje imaju odličnu ponudu za svoje goste, često i dobre vaučere za zimovanje. Mnoge termalne, banjske vode ostaju neverovatno tople čak i tokom zimskih meseci, što su odmarališta i lečilišta vrlo pametno iskoristila. Položaj banja u Srbiji idealan je da se njima okrenete za smeštaj nakon dugog dana ispunjenog sportskim aktivnostima na obližnjim planinama…

Resavska pećina

RESAVSKA PEĆINA Lepotica okićena nakitom starim 45 MILIONA GODINA! Idealna za posetu u toku predstojećih praznika

Turizam

17:00

18 april, 2024

Resavska pećina je zaštićeni spomenik prirode i svrstava se u zaštićeno područje prve kategorije (prirodna dobra nacionalnog značaja). Resavska (Divljakovačka) pećina je pećina u centralnoj Srbiji na 20 km od Despotovca, u krečnjačkom brdu Babina glava, na obodu kraškog polja Divljakovac, kod sela Jelovac. Spada među najveće i najlepše pećine u Srbiji. Duga je 4,5 km.

Najbolja mesta za kampovanje u Srbiji: Vodič za ljubitelje prirode

Najbolja mesta za kampovanje u Srbiji: Vodič za ljubitelje prirode

Turizam

15:00

17 april, 2024

Ako tražite savršeno mesto za odmor od gradske gužve i povratak prirodi, Srbija nudi izuzetna mesta za kampovanje koja će zadovoljiti svakog avanturistu. Od planinskih predela do obala reka, evo pregleda nekoliko lokacija koje vam preporučujemo za kampovanje u ovoj prelepoj zemlji.

Komentari(0)

Loading