SRPSKA PLANINA PONOVO PREBUKIRANA Već popunjeno preko 90 odsto smeštajnih kapacieteta, a ova neverovatna avantura privlači goste (FOTO)

J. K.

11:00

Turizam 0

Sitno se odbrojava do početka praznika, a ako je suditi po popunjenosti kapaciteta na planinama Zapadne Srbije veliki broj građana će ih dočekati upravo na jednoj od njih.

SRPSKA PLANINA PONOVO PREBUKIRANA Već popunjeno preko 90 odsto smeštajnih kapacieteta, a ova neverovatna avantura privlači goste (FOTO)
Foto: Rina

 

Na Zlataru je već sada popunjeno više od 90 odsto smeštajnih kapaciteta, što je već postalo tradicija jer se ovaj prirodni biser prethodnih godina ubraja u top turističke destinacije.

"Sa prvim snežnim padavinama broj gostiju na Zlataru višestruko se povećao. Više su popunjeni kapaciteti u privatnom smeštaju, nego u hotelima, a mahom su na planinu stigli domaći gosti. Zlatar je lep u svako doba godine i uvek ima šta da ponudi posetiocima, a pre svega su tu netaknuta priroda, duge šetnje, čist vazduh i zdrava domaća hrana", izjavio je Branko Pucarević direktor TO Zlatar.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Za sve posetioce nezaobilazan je  obilazak planinskih jezera, kulturno- istorijskih spomenika, kao i fantastičnih vidikovaca, do kojih je moguće doći samo posebnim terenskim vozilima uz pomoć vodiča.

 

To je prava adrenalinska tura od centra Zlatara ka vidikovcu Veliki Vrh sa kog se vide veličanstveni meandri Uvca. Taj lokalitet izgleda nestvarno pod snegom i zato čim turisti dođu na planinu žele i da ga posete. Do vrha se može doći samo terenskim vozilom, a samo putovanje je nezaboravan doživljaj. To je jedan od sadržaja koji je najatraktivniji, ali i najpopularniji tokom čitave godine“, rekao je Novovarošanin Danilo Paunović.

Planina Zatar odavno je proglašena za vazdušnu banju, a boravak na njoj pogoduje kod oporavka od brojnih oboljenja. Najviši vrh Golo Brdo nalazi se na 1627 metara nadmorske visine i predtsvalja netaknuti dragulj, i do njega se može doći samo peške ili na kvadu.

Zlatar

BIČE PREDIVNO Ova srpska planina će dobiti čak pet botaničkih bašta, posetioci će uživati u novim sadržajima!

Turizam

20:00

20 maj, 2024

Nova Varoš – Ove sedmice na planini Zlatar započete su aktivnosti na uspostavljanju pet botaničkih bašta lekovitog bilja u okviru projekta „Zajedničke akcije za razvoj ruralnog turizma”. U saradnji sa poznatim narodnim travarom Momčilom Antonijevićem određene su lokacije najpodesnije za uspostavljanje mini botaničkih bašta, a cilj ovog projekta jeste da se posetiocima ove planine približi svet lekovitog bilja koji na njoj raste.

Komentari(0)

Loading