BOŽANSKA OSOBINA: Jerotić isticao važnost ove vrline
Jednu osobinu smatrao je božanskom, ali do nje nije lako stići.
Jednu osobinu smatrao je božanskom, ali do nje nije lako stići.
Vladeta Jerotić, čuveni srpski akademik, psihijatar, lekar i književnik, tokom dugogodišnje karijere bavio se i brakom, partnerskim odnosima, konfliktima u porodici. NJegove mudre rečima mnogima su bile vodilja u kriznim situacijama, a posebno saveti koje je imao za supružnike.
Čuveni srpski psihijatar dr Vladeta Jerotić otkrio koje pitanje treba postaviti sebi pre braka
„Od neprijatelja učimo“
Ne postoji dan a da ne pročitamo na internetu ili negde na društvenim mrežama savet čuvenog srpskog psihijatra Vladete Jerotića. NJegovi saveti o braku i odgoju dece posebno su poštovani, uprkos tome što sam Jerotić nije bio otac, tj. nikad nije imao decu.
"Inače će dete to primenjivati neprekidno."
Činjenice o životu, detinjstvu i emocijama čuvenog našeg naučnika Nikole Tesle koje je izneo poznati psihoterapeut Vladeta Jerotić prosto ostavljaju bez daha
U svom izlaganju pod nazivom “Muškarac i žena”, kog je u okviru istoimene knjige priredio Bojan Jovanović, Vladeta Jerotić se bavio odnosom između muškarca i žene sa psihološke, biološke, religijske i sociološke tačke gledišta, razmatrajući njihove različitosti i uloge u braku zajedno sa razvitkom društva, preko patrijarhalnog doba do savremenog doba emancipacije žena.
Svađe roditelja mogu ključno da utiču na decu, naročito na njihovu psihu i to kako će se kasnije postaviti u životu prema konfliktnim situacijama. Ovom temom često se bavio i čuveni Vladeta Jerotić.
Bio je je veliki erudita i iza sebe ostavio mnoge velike misli koje su i danas mnogima životne vodilje, ali jedan njegov stav je uzburkao strasti, naročito među muškarcima,
Ne postoji tema koja tišti ljudsko biće, a kojom se dr Jerotić nije pozabavio.
Kao dete, do početka puberteta i adolescencije, bio sam živahan, nemiran i neposlušan dečak, koji se bunio, podjednako, protiv preterane osećajnosti majke, koja me je tako vezivala za sebe, i protiv opsesivne principijelnosti oca koga sam i poštovao, i voleo, ali se i bojao.
Dr Vladeta Jerotić odavno nije sa nama, a kao da je tu. Za danas je dobro čuti šta je od hilandarskih kaluđera naučio o plakanju
Zašto Nikola Tesla nije spavao nikad sa ženom - najbolje je objasnio čuveni Vladeta Jerotić, a neke činjenice prosto ostavljaju bez daha.
Vladeta Jerotić (1924–2018) bio je jedan od najznačajnijih srpskih intelektualaca, poznat po svom višestrukom doprinosu u oblasti psihijatrije, teologije i filozofije.
Postoji 7 tipova muškaraca prema Vladeti Jerotiću, a u zavisnosti od tipa znaćete kakav će biti kao muž.
Vladeta Jerotić je najkomplikovanije stvari umeo da objasni tako jednostavno da je mnogima menjao pogled na život.