ZIMSKE ČAROLIJE U BEOGRADU Street Food Festival stiže na Vračar, ulaz je besplatan, a očekuje vas mnogo zabave

Lepote Srbije

21:00

Manifestacije 0

Street Food Festival konačno stiže na Vračar! Po prvi put, na sjajnoj lokaciji u srcu Vračara održaće se zimsko izdanje Street Food Festivala pod nadimkom “Vračarac” i to na platou u neposrednoj blizini Kalenić pijace!

ZIMSKE ČAROLIJE U BEOGRADU Street Food Festival stiže na Vračar, ulaz je besplatan, a očekuje vas mnogo zabave
Promo

 

Od 23. do 25. decembra festival će uz podršku Gradske opštine Vračar predstaviti poznate gradske gastro brendove na jednom mestu, a šarmantni plato na uglu Kursuline i Krunske, pretvoriti u trodnevnu pozornicu svetskih kuhinja.

Ulaz na festival je besplatan, a tokom produženog vikenda posetioci će imati prilike da uživaju u sjajnoj hrani, toplim napitcima, zimskim poslasticama, dobroj muzici ali i čarobnoj prazničnoj atmosferi za koju će se, kako scenografski tako i konceptualno, pobrinuti organizatori festivala.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Na “Vračarcu” će ljubitelji ulične hrane moći da užvaju u ukusima američkog burgera, specijalitetima japanske kuhinje, autentičnoj pizzi napolitana, domaćim knedlama, italijanskim home made pastama, sjajnim kobajama, kineskim nudlama i čuvenim dumplinzima, punjenom bagel pecivu i još mnogo toga. Kuvano vino, topla čokolada, čajevi i ostali topli napici ali i grejači otvorenog prostora, učiniće “Vračarac” omiljenim zimskim mestom za okupljanje.

Street Food Festival tradicionalno nastavlja saradnju sa kompanijom Ball Packaging Europe u cilju smanjenja upotrebe plastične ambalaže i stvaranja ambalažnog otpada. Na Festivalu će se koristiti Ball Aluminium Cup – čaše - napravljene od čistog aluminijuma, materijala koji može 100% da se reciklira i to neograničen broj puta sa minimalnim gubicima. Cilj ove saradnje je takođe i podizanje svesti o zaštiti životne sredine i značaju koji reciklaža ima za očuvanje planete zemlje. Kompanija Ball Packiging Europe posvećena je ovo cilju ne samo kroz održivi način poslovanja koji primenjuje, već i kroz različite inicijative i programe među kojima se izdvaja projekat “Svaka limenka se računa".

Poslednjeg festivalskog dana, u nedelju, 25. decembra, u goste stiže omiljeni Rock Radio čiji će Dj-evi za posetioce puštati odabrane rock n’ roll hitove od 17 do 19 h i pokazaće još jednom zašto su u samom vrhu najpopularnijih frekvencija u gradu.

Ulaz na festival je besplatan, a za posetioce je obezbeđeno grejanje i stajaća mesta. Radno vreme festivala je od 13 do 23 h. Čekamo vas u srcu Vračara, na platou kod Kalenca!

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

Komentari(0)

Loading