LISTA NAJRELIGIOZNIJIH ZEMALJA: Srbija na iznenađujućem mestu

21:00

Kultura 0

Jedan istraživački centar sproveo je analizu i objavio listu zemalja u Evropi čiji stanovnici najviše veruju u Boga, a možda neočekivano jedna zemlja u komšiliku se našla na prvom mestu.

LISTA NAJRELIGIOZNIJIH ZEMALJA: Srbija na iznenađujućem mestu
Shutterstock

Na Top listi nalazi se 10 zemalja čiji procenat stanovništva najviše veruje u Boga, od kojih su po malo iznenađujuće čak sedam bivših komunističkih zamalja (država koje su u tom periodu zvanično bile ateističke).

Listu je objavio Instagram profil "Landgeis", a prema istraživanju koje je sproveo Pev Pecearch Center. Istraživački centar Pev redovno sprovodi nacionalna istraživanja javnog mnjenja kao deo svog tekućeg istraživanja stavova i vrednosti.

Tokom svog istraživanja objavili su listu zemalja čiji stanovnici najviše veruju u Boga "sa apsolutnom sigurnošću".

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

LISTA NAJRELIGIOZNIJIH ZEMALJA: Srbija na iznenađujućem mestu ATA Images

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Na prvom mestu je Bosna i Hercegovina sa 66 posto ljudi koji veruju u Boga. Druge na listi su Rumunija sa procentom od 64 i Grčka, čiji je procenat vernika bio 59.

Što se tiče zemalja iz regiona koje su se našle među prvih deset na listi, Srbija i Hrvatska zauzele su četvrto, odnosno peto mesto. Oni navode da stanovništvo jugoistočne Evrope veruje u Boga više od ostatka kontinenta. S druge strane, u ovom regionu je jedna država specifična, a to je Bugarska. Procenat stanovništva koje veruje u Boga u Bugarskoj je svega 30.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading