POSNA TRPEZA Krompir čorba naših baka, ukusna i posna, da sva čula uživaju
Naše bake su je rado kuvale, a pored one verzije sa mesom, postoji i recept za ovo jelo u posnoj varijanti.
Kada ponestane ideja šta u vreme posta izneti pred ukućane na trpezu, ova čorba je uvek dobro rešenje. Jednostavno se sprema, a okrepiće vas i veoma je ukusna.
Sastojci:
450 g krompira
200 ml kuvanog paradajza
1 glavica crnog luka ili dva srednja štapa praziluka
2 šargarepe
paškanat
pola kašičice aleve paprike
malo ulja
so, biber, lovorov list, peršun
Priprema:
Naseckan luk ili praziluk malo propržite na ulju u šerpi dok ne zastakli.
Dodajte krompir, paškanat i šargarepu naseckane na kolutove ili kockice.
Promešajte, pa nalijte vode da dobro ogrezne.Dodajte začine po ukusu i na jačoj temperaturi kuvajte dok ne proključa, mešajući povremeno. Kad proključa, smanjite temperaturu, delimično poklopite i ostavite da se kuva na nižoj temperaturi još dvadesetak minuta. Pred kraj kuvanja dodajte šolju kuvanog paradajza i ostavite da vri još desetak minuta. Po želji pre služenja pospite seckanim peršunom.
Uživajte u ovoj ukusnoj posnoj čorbi od krompira, hranljivoj i nadasve zdravoj.
Testo se ne diže? Ubacite ovu „magičnu“ stvar u kvasac i gledajte kako raste kao ludo za samo 5 minuta!
Testo se ne diže onako kako ste planirali? Ubacite ovu stvar u kvasac i gledajte kako raste kao ludo za samo 5 minuta. Trik koji uvek uspeva!
Srpska baka otkrila nikad brži recept za omiljeni kolač: Penasti užitak iz rerne koji topi svako srce!
Pečen kolač po želji obilno pospite prah šećerom koji ste zamirisali vanilom.
Da li imate 20 minuta? To je više nego dovoljno za najukusniju pitu sa mesom koju ćete ikad probati
Napravite ovu brzu i ukusna pitu sa mesom koja u trenu nestaje sa tanjira!
Kao iz poslastičarnice: Krempita za koju će vam svi tražiti recept, tajna je u ukusnom filu, topi se u ustima
Spremite krempitu kojoj niko neće odoleti.
POSNA POGAČA ZA SVETOG NIKOLU: Recept za mekano i ukusno testo
Bez pogače ne može da se zamisli slavska trpeza
Komentari(0)