POSNA TRPEZA Krompir čorba naših baka, ukusna i posna, da sva čula uživaju

Lepote Srbije

18:00

Gastronomija 0

Naše bake su je rado kuvale, a pored one verzije sa mesom, postoji i recept za ovo jelo u posnoj varijanti.

POSNA TRPEZA Krompir čorba naših baka, ukusna i posna, da sva čula uživaju
Shutterstock/Krompir čorba

Kada ponestane ideja šta u vreme posta izneti pred ukućane na trpezu, ova čorba je uvek dobro rešenje. Jednostavno se sprema, a okrepiće vas i veoma je ukusna.

Sastojci:

450 g krompira

200 ml kuvanog paradajza

1 glavica crnog luka ili dva srednja štapa praziluka

2 šargarepe

paškanat

pola kašičice aleve paprike

malo ulja

so, biber, lovorov list, peršun

Priprema:

Naseckan luk ili praziluk malo propržite na ulju u šerpi dok ne zastakli.
Dodajte krompir, paškanat i šargarepu naseckane na kolutove ili kockice.
Promešajte, pa nalijte vode da dobro ogrezne.Dodajte začine po ukusu i na jačoj temperaturi kuvajte dok  ne proključa, mešajući povremeno. Kad proključa, smanjite temperaturu, delimično poklopite i ostavite da se kuva na nižoj temperaturi još dvadesetak minuta. Pred kraj kuvanja dodajte šolju kuvanog paradajza i ostavite da vri još desetak minuta. Po želji pre služenja pospite seckanim peršunom.

Uživajte u ovoj ukusnoj posnoj čorbi od krompira, hranljivoj i nadasve zdravoj.

Komentari(0)

Loading