MONASI USKRŠNJI POST NE MOGU DA ZAMISLE BEZ HILANDARSKOG PASULJA: Najukusniji sa začinima - recept star vekovima
Monasi Uskršnji post ne mogu da zamisle bez hilandarskog pasulja jer je najukusniji sa začinima, a recept je star vekovima

Uskršnji post je u toku, a svi se trude da u tom periodu prave što više raznovrsnih jela.
Ono što se mnogima svidelo jeste svetogorska salata od tikvica koja je toliko lagana i ukusna da može da zameni svaki obrok.
Jelo koje monasi obavezno prave, a i vi ćete sigurno, pa čak i kada prođe post jer nećete moći da joj odolite. Pre svega jer je došlo proleće, a laganiji specijaliteti svima tada prijaju.
Možda vas zanima:

Ovaj aromatični pasulj kida koliko je dobar! Stigao pravo iz bakinje kuhinje, spoj sastojaka je fantazija
Priprema je jednostavna, a rezultat je jelo koje će vas podsetiti na bakinu kuhinju.

Koliko puta vernici treba da se pričeste tokom posta? Ovo je važno pravilo kojeg mnogi nisu svesni
Vaskršnji post se smatra najrigoroznijim, pa samim tim i najtežim. Olakšanje nastaje kada se vernik pričesti
Možda vas zanima:

Ovaj aromatični pasulj kida koliko je dobar! Stigao pravo iz bakinje kuhinje, spoj sastojaka je fantazija
Priprema je jednostavna, a rezultat je jelo koje će vas podsetiti na bakinu kuhinju.

Koliko puta vernici treba da se pričeste tokom posta? Ovo je važno pravilo kojeg mnogi nisu svesni
Vaskršnji post se smatra najrigoroznijim, pa samim tim i najtežim. Olakšanje nastaje kada se vernik pričesti
Možda vas zanima:

Ovaj aromatični pasulj kida koliko je dobar! Stigao pravo iz bakinje kuhinje, spoj sastojaka je fantazija
Priprema je jednostavna, a rezultat je jelo koje će vas podsetiti na bakinu kuhinju.

Koliko puta vernici treba da se pričeste tokom posta? Ovo je važno pravilo kojeg mnogi nisu svesni
Vaskršnji post se smatra najrigoroznijim, pa samim tim i najtežim. Olakšanje nastaje kada se vernik pričesti
Naravno, niko od nas ne može da zaboravi na kuvana jela na koja smo od detinjstva navikli (sarma, pasulj, paprikaš, punjene paprike...) sve su to vrhunska jela koja najbolje prave naše bake.
Ono što će vas sada oduševiti jeste hilandarski pasulj bez kojeg monasi post ne mogu da zamisle.
Čorbast, začinjen, ukusan...
Tu su sastojci i recept:
pasulj
suvi začini
voda
so
maslinovo ulje
biber
crni luk
mlevena paprika
paradajz
Priprema:
Pasulj prvo otrebite, operite i stavite u lonac.
Vodu sipajte toliko da prekrije pasulj.
Kuvajte pasulj na visokoj temperaturi, ali pazite da ne zagori.
Dok se kuva, maslinovo ulje sipajte u tiganj i zagrejte ga.
U zagrejano ulje stavite nekoliko glavica crnog luka.
Izdinstajte, pa dodajte paradajz koji ste prethodno iseckali, suve začine i mlevenu papriku.
Kada se pasulj skuva prelijte ga sa tom zaprškom, pa stavite u rernu da se malo zapeče.
Pecite dok se odozgo ne uhvati korica.
Prijatno u ovom najukusnijem hilandarskom pasulju koji monasi prave na vrhunski način.

Pravi se od samo 4 sastojka i očas posla: Starinski isproban recept za slatko od belog grožđa
Za ovaj specijalitet mnogi kažu da je zlato u teglici, a savršeno je uz prvu jutranju kaficu

Recept za slatko od šumskih jagoda – dragocen desert za posebne goste
Pripremano u malim količinama i služeno samo odabranim gostima, ovo slatko i danas nosi miris tradicije i dragocene šumske voćke.

STARE BUGARKE PRAVE NAJUKUSNIJI KOH: Sočan i vazdušast - recept koji sve generacije zapisuju
Stare Bugarke prave najukusniji koh koji je sočan i vazdušast, a recept zapisuju sve generacije

Ritual dve kašike: Slatko od ružinih latica kao mirisna dobrodošlica
Jedna od najlepših srpskih tradicija krije se u jednostavnoj poslastici – slatku od ružinih latica, simbolu gostoprimstva i topline doma.

Mama Buba napravila PROJU po receptu iz 19. veka i raspametila domaćice: VELIKI SRPSKI KUVAR od zaborava sačuvao pravo blago
Recept za proju iz 19. veka sadrži i neke neobične dodatke, na primer šećer. Proja, staro srpsko jelo, tradicionalno se pravi od kukuruznog brašna, vode i soli.
Komentari(0)