Recept za najukusniji slatki MLADI KUPUS na starinski način: Sprema se za 20 minuta, a prava je riznica vitamina

Lepote Srbije

10:00

Gastronomija 0

Ako želite brzinski ručak ovo je super ideja za vas, a može se jesti i sutra, podjednako je lep i kad se podgreje

kupus
Shutterstock

Ideja za ručak nikad dosta. Na pijacama sada već ima dosta svežeg voća i povrća, pa je i izbor za pripremu obroka veći. Tokom proleća organizam se budi, potrebna mu je dodatna doza vitamina, koju najviše crpimo iz povrća. 

Mladi kupus je stigao i sada je pravo vreme da spremite ukusan, a lagan prolećni obrok koji je spreman za manje od pola sata, a pun je vitamina i minerala koju su nam sada potrebni.

Evo šta je od sastojaka potrebno:

glavica mladog kupusa srednje veličine

Možda vas zanima:

vezica mladog crnog luka

Možda vas zanima:

2 čena belog luka (ili jedan struk mladog belog luka)

Možda vas zanima:

2 šargarepe

Možda vas zanima:

3 kašike ulja

Možda vas zanima:

so, biber

Možda vas zanima:

list lovora

Možda vas zanima:

250 ml soka od paradajza

Možda vas zanima:

suvi začin

Možda vas zanima:

peršunov list (po želji)

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Priprema:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Očistite kupus, uklonite koren, pa ga iseckajte i stavite sa strane. Očistite šargarepu i mladi crni luk iseckajte, pa prodinstajte na malo ulja (ako hoćete posno na vodi, na malo vode).

Kad povrće omekani dodajte kupus, lovorov list, so i suvi biljni začin, pa nalijte vodom i kuvajte na srednje jakoj temperaturi dok kupus sasvim ne omekša. Zatim dodajte iseckan beli luk, biber i sok od paradajza, pa ostavite da se jelo krčka još desetak minuta.

Dodajte začine i ukusan obrok je spreman. Gledajte da ga ne prekuvate, mladi kupus brzo omekani, a dugim kuvanjem ćete ubiti sve hranljivo što u njemu ima. 

(Espreso)

Komentari(0)

Loading