BOLJE OD BAKLAVA: Stari kolač sa juga Srbije
Tatlije su starinski kolač koji se pravi u Pirotu, a svojim izgledom podseća na čuvene baklave

očna posna poslastica kojoj nećete moći da odolite.
Za ovaj kolač vam nisu potrebne kore, već se samo umuti testo, a kao i svi orijenatalni kolači preliva se slatkim sirupom. Tatlije se prave sa pivom, a i svi ostali sastojci su posni, pa možete da ih služite i u toku Vaskršnjeg posta.
Sastojci:
Možda vas zanima:

Pogača sa čvarcima biće omiljeno pecivo na vašoj trpezi: Recept zlata vredan, nećete znati kad vam je dosta
Recept za pogaču koji će oduševiti celu vašu porodicu.

U kajganu nikada ne stavljate ovu namirnicu: Samo uništava ukus, tu joj nije mesto
Česta greška koju mnogi prave kada pripremaju kajganu
Možda vas zanima:

Pogača sa čvarcima biće omiljeno pecivo na vašoj trpezi: Recept zlata vredan, nećete znati kad vam je dosta
Recept za pogaču koji će oduševiti celu vašu porodicu.

U kajganu nikada ne stavljate ovu namirnicu: Samo uništava ukus, tu joj nije mesto
Česta greška koju mnogi prave kada pripremaju kajganu
Možda vas zanima:

Pogača sa čvarcima biće omiljeno pecivo na vašoj trpezi: Recept zlata vredan, nećete znati kad vam je dosta
Recept za pogaču koji će oduševiti celu vašu porodicu.

U kajganu nikada ne stavljate ovu namirnicu: Samo uništava ukus, tu joj nije mesto
Česta greška koju mnogi prave kada pripremaju kajganu
Sočna posna poslastica kojoj nećete moći da odolite.
Za ovaj kolač vam nisu potrebne kore, već se samo umuti testo, a kao i svi orijenatalni kolači preliva se slatkim sirupom. Tatlije se prave sa pivom, a i svi ostali sastojci su posni, pa možete da ih služite i u toku Vaskršnjeg posta.
Sastojci:
U šerpu stavite dve kašike šećera i kada se karamelizuje sipajte pivo i ulje. Dobro promešajte i kuvajte dok ne tečnost ne proključa. Zatim sklonite sa šporeta, pa dodajte prosejano brašno, mlevene orahe i prašak za pecivo. Dobro promešajte i sipajte smesu u tepsiju koju ste premazali uljem. Peciteu zagrejanoj rerni na 250°C oko 30 minuta. Nakon toga smanjite temperaturu na 200°C i pecite dok testo ne počne da se odvaja od ivice tepsije.
Preostali šećer sipajte u šerpu, dodajte vanilin šećer i sipajte vodu. Kuvajte dok se ne pojavi bela pena na vrhu, pa sklonite sa šporeta. Isecite kolač na kocke i kada se ohladi prelijte vrelim sirupom.
(Stvar ukusa)

Starinsko jelo sa krompirom koje su zaboravili mnogi: Jeftin obrok koji se lako sprema, a obožavaće ga baš svi
Za sve ljubitelje krompira ovo će biti pravi užitak.

KAKO SE PRAVILNO ČUVAJU TREŠNJE? Pogledajte koja temperatura je idealna
Da li i vi trešnje ostavljate na stolu nakon kupovine?

Užička pita razljevuša bez kora: Najbrži "smuti, pa prospi" recept za sočan doručak ili večeru koji se pamti
Jednostavna za pripremu, slasna i zasitna, ova brza domaća pita je obavezna u svakom porodičnom kuvaru.

Preukusna večera gotova za pola sata: Recept za najbolju carsku pitu koju obožavaju svi od 7 do 77 godina
Ponestalo vam je ideje šta da spremate za večeru? Ovaj "smuti, pa prospi" okupiće čitavu porodicu za stolom.

Najzdravija biljka na svetu: Čisti jetru i štiti srce, od nje se pravi sok posebno lekovit za 1 grupu ljudi
Ova biljka može da leči više bolesti nego što mislite
Komentari(0)