STARINSKA TORTA OD ORAHA KOJU PAMTIMO IZ DETINJSTVA: Naše bake su znale samo OVAJ recept za poslasticu i bio je NAJBOLJI
Najbolja torta je ona po starom receptu čiji je najvažniji sastojak - orasi

Sastojci za koru:
6 jaja
200gr šećera
150gr oraha
100gr brašna
2 kašike prezli
Sastojci za fil:
Možda vas zanima:

Starinski recept za sutlijaš koji odmah vraća u detinjstvo: Tradicionalna receptura naših baki i mama
Donosimo vam starinski recept naših baka i mama za preukusni sutlijaš koji vraća u detinjstvo.

Starinski kolač sa jabukama: Pravi se u trenu, mnogo je bolji nego lenja pita a 1 sastojak je tajna savršenog ukusa
Ovaj starinski kolač sa jabukama se pravi za tili čas!
Možda vas zanima:

Starinski recept za sutlijaš koji odmah vraća u detinjstvo: Tradicionalna receptura naših baki i mama
Donosimo vam starinski recept naših baka i mama za preukusni sutlijaš koji vraća u detinjstvo.

Starinski kolač sa jabukama: Pravi se u trenu, mnogo je bolji nego lenja pita a 1 sastojak je tajna savršenog ukusa
Ovaj starinski kolač sa jabukama se pravi za tili čas!
Možda vas zanima:

Starinski recept za sutlijaš koji odmah vraća u detinjstvo: Tradicionalna receptura naših baki i mama
Donosimo vam starinski recept naših baka i mama za preukusni sutlijaš koji vraća u detinjstvo.

Starinski kolač sa jabukama: Pravi se u trenu, mnogo je bolji nego lenja pita a 1 sastojak je tajna savršenog ukusa
Ovaj starinski kolač sa jabukama se pravi za tili čas!
2 jaja
200ml mleka
30gr brašna
250gr maslaca
200gr šećera u prahu
200gr oraha
10-20ml ruma
Dekoracija: seckani orasi
Priprema: Umutiti jaja, šećer, orahe, brašno i prezle, pa ispeći dve korice.
Umutiti jaja u mleku pa prokuvati kao puding, dodati i brašno, a kada se ohladi umutiti u tu smesu maslac i šećer, a potom i orahe.
Nafilovati i ukrasiti orasima.

POSNE PALAČINKE: Recept za post na vodi
Posne palačinke se mogu filovati džemom, voćem ili posnim kremom po želji.

Ko proba posnu rusku salatu neće se pokajati: Jedan sastojak daje joj poseban šmek, svaki zalogaj je uživanje
Brzo se pravi, a ukus osvaja.

Sremuš salata – prolećni eliksir zdravlja koji čisti organizam
Sremuš, poznat i kao divlji beli luk, jedan je od najmoćnijih prolećnih darova prirode. Ova osvežavajuća salata ne samo da je ukusna, već i pomaže u detoksikaciji organizma.

Kako da krofne budu supermekane, ali ne i masne? 5 saveta zahvaljujući kojima ćete postati majstor za slatko pecivo
Ukoliko vam se dešava da vam krofne budu previše masne i "teške" ili da budu suve i zagore, verovatno pravite neku sitnu grešku koje niste ni svesni.

Recept za originalnu vojvođansku štrudlu s makom
Najmekša i najukusnija štrudla koja miriše na detinjstvo
Komentari(0)