Starinski recept za oblande: Prave se od jeftinih sastojaka i nema šanse da vam ne uspeju
Isprobajte recept za oblande koji će vas oduševiti
Oblande sa čokoladom su jedan od najlepših kolača, a pomoću ovog recepta napravite ih najlakše moguće.
Oblande su starinski kolač koji se pravi od jeftinih sastojaka, a ne postoji osoba koja ih ne voli. Svaka domaćica u Jugoslaviji je imala svoj recept za oblande, a mi vam predlažemo da ih napravite sa čokoladom, jer to je ukus koji svi vole. Ovo je provereni recept i ne postoji šansa da vam ne uspeju, a oblande su odlično posluženje za slavu, Novu godinu, Božić, ali i za svaki dan. Uživajte.
Sastojci:
- 5 jaja
- 250 g šećera
- 200 g čokolade za kuvanje
- 250 g putera
- oblande
Recept za oblande sa čokoladom:
Jaja umutite sa šećerom, pa kuvajte na pari. Znaćete da je fil gotov kada prođete varjačom i ostane trag na dnu. Sklonite sa šporeta i dodajte čokoladu, pa mešajte dok se lepo sve ne sjedini. Umutite puter sobne temeprature i postepeno dodajte u fil, pa mutite mikserom. Mažite fil na oblande, pa ih umotajte u celofan i stavite nešto tvrdo preko, pa ostavite da se stegnu na hladnom. Isecite oblande sa čokoladom i služite.
Možda vas zanima:
TAJNI RECEPT: Evo koliko soli treba stavljati u kiseli kupus
Kiseljenje kupusa kod kuće može biti jednostavno kada znate pravu proporciju soli i vode. Za optimalno kiseljenje i hrskav rezultat, važan je odnos između količine vode i soli.
Kuvana bundeva s medom: Zaboravljena poslastica za sredinu posta
Nekada je miris kuvanog bundeve s medom značio da je jesen stigla do tiših dana. Danas je ovo jednostavno jelo savršeno za one koji poste, ali ne žele da se odreknu toplog ukusa detinjstva
Možda vas zanima:
TAJNI RECEPT: Evo koliko soli treba stavljati u kiseli kupus
Kiseljenje kupusa kod kuće može biti jednostavno kada znate pravu proporciju soli i vode. Za optimalno kiseljenje i hrskav rezultat, važan je odnos između količine vode i soli.
Kuvana bundeva s medom: Zaboravljena poslastica za sredinu posta
Nekada je miris kuvanog bundeve s medom značio da je jesen stigla do tiših dana. Danas je ovo jednostavno jelo savršeno za one koji poste, ali ne žele da se odreknu toplog ukusa detinjstva
Uštipci bez kapi ulja, spolja hrskavi, a unutra meki: Domaćice, odmah zapišite recept, ovo ćete tamaniti
Ukus je jednako dobar kao i kad ih spremamo na ulju.
TAJNI RECEPT: Evo koliko soli treba stavljati u kiseli kupus
Kiseljenje kupusa kod kuće može biti jednostavno kada znate pravu proporciju soli i vode. Za optimalno kiseljenje i hrskav rezultat, važan je odnos između količine vode i soli.
Starinsko jelo iz Vojvodine spremno za pola sata: Potrebna su vam samo 4 sastojka, odlična ideja za ručak
To je jelo koje je nekada bilo izuzetno popularno, a danas smo ga nekako zaboravili.
Ovo je najbolji posni ručak na kašiku! Kad ga probate, zaboravite da NEMA MESA, evo u čemu je tajna
Tajna je u dugom dinstanju luka, paprike i šargarepe, što daje slatkoću i dubinu
Ovu najjeftiniju zimnicu od belog luka i šargarepe su naše bake pravile: Recept se prenosi sa kolena na koleno
Recept naših baka za najjeftiniju zimnicu od belog luka i šargarepe svi zapisuju
Komentari(0)