Starinski recept za oblande: Prave se od jeftinih sastojaka i nema šanse da vam ne uspeju
Isprobajte recept za oblande koji će vas oduševiti

Oblande sa čokoladom su jedan od najlepših kolača, a pomoću ovog recepta napravite ih najlakše moguće.
Oblande su starinski kolač koji se pravi od jeftinih sastojaka, a ne postoji osoba koja ih ne voli. Svaka domaćica u Jugoslaviji je imala svoj recept za oblande, a mi vam predlažemo da ih napravite sa čokoladom, jer to je ukus koji svi vole. Ovo je provereni recept i ne postoji šansa da vam ne uspeju, a oblande su odlično posluženje za slavu, Novu godinu, Božić, ali i za svaki dan. Uživajte.
Sastojci:
- 5 jaja
- 250 g šećera
- 200 g čokolade za kuvanje
- 250 g putera
- oblande
Recept za oblande sa čokoladom:
Jaja umutite sa šećerom, pa kuvajte na pari. Znaćete da je fil gotov kada prođete varjačom i ostane trag na dnu. Sklonite sa šporeta i dodajte čokoladu, pa mešajte dok se lepo sve ne sjedini. Umutite puter sobne temeprature i postepeno dodajte u fil, pa mutite mikserom. Mažite fil na oblande, pa ih umotajte u celofan i stavite nešto tvrdo preko, pa ostavite da se stegnu na hladnom. Isecite oblande sa čokoladom i služite.
Možda vas zanima:

Zaboravljeni recept za jelo "komat" iz Gornje Jablanice – srpska varijanta slane pite
Jelo koje se pravilo „kad ništa drugo nije bilo u kući“: Komat, skromna pita iz narodne kuhinje juga Srbije

Leskovački ajvar: Domaća magija iz tegle koju morate probati
Upoznajte sve tajne pripreme čuvenog leskovačkog ajvara – od izbora paprike do završnog ukusa koji osvaja čitavu Srbiju.
Možda vas zanima:

Zaboravljeni recept za jelo "komat" iz Gornje Jablanice – srpska varijanta slane pite
Jelo koje se pravilo „kad ništa drugo nije bilo u kući“: Komat, skromna pita iz narodne kuhinje juga Srbije

Leskovački ajvar: Domaća magija iz tegle koju morate probati
Upoznajte sve tajne pripreme čuvenog leskovačkog ajvara – od izbora paprike do završnog ukusa koji osvaja čitavu Srbiju.

Zaboravljeni recept za jelo "komat" iz Gornje Jablanice – srpska varijanta slane pite
Jelo koje se pravilo „kad ništa drugo nije bilo u kući“: Komat, skromna pita iz narodne kuhinje juga Srbije

Tradicionalna metoda pravljenja sira iz mješine u Pešterskoj visoravni
Sir sa ukusom vetra i vune: Kako se vekovima pravi najautentičniji pešterski sir u ovčijoj mješini

Domaća bela čorba koja nema konkurenciju: Uživajte u zdravom obroku koji će se svideti celoj vašoj porodici
Omiljena je na srpskim trpezama kao predjelo.

Ovo je najbrutalniji recept za šnenokle! Ne postoje laganije niti kremastije, ovu verziju ćete obožavati
Ukus je neprevaziđen, a toliko se jednostavno pravi da će vam uvek biti prvi izbor.

Komentari(0)