Starinski recept za oblande: Prave se od jeftinih sastojaka i nema šanse da vam ne uspeju
Isprobajte recept za oblande koji će vas oduševiti

Oblande sa čokoladom su jedan od najlepših kolača, a pomoću ovog recepta napravite ih najlakše moguće.
Oblande su starinski kolač koji se pravi od jeftinih sastojaka, a ne postoji osoba koja ih ne voli. Svaka domaćica u Jugoslaviji je imala svoj recept za oblande, a mi vam predlažemo da ih napravite sa čokoladom, jer to je ukus koji svi vole. Ovo je provereni recept i ne postoji šansa da vam ne uspeju, a oblande su odlično posluženje za slavu, Novu godinu, Božić, ali i za svaki dan. Uživajte.
Sastojci:
- 5 jaja
- 250 g šećera
- 200 g čokolade za kuvanje
- 250 g putera
- oblande
Recept za oblande sa čokoladom:
Jaja umutite sa šećerom, pa kuvajte na pari. Znaćete da je fil gotov kada prođete varjačom i ostane trag na dnu. Sklonite sa šporeta i dodajte čokoladu, pa mešajte dok se lepo sve ne sjedini. Umutite puter sobne temeprature i postepeno dodajte u fil, pa mutite mikserom. Mažite fil na oblande, pa ih umotajte u celofan i stavite nešto tvrdo preko, pa ostavite da se stegnu na hladnom. Isecite oblande sa čokoladom i služite.
Možda vas zanima:

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka
Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

Recept za „poparu na vodi“ – sirotinjski doručak koji je skoro nestao
Popara na vodi bila je tipičan doručak u najsiromašnijim kućama 19. i početkom 20. veka. Za razliku od klasične popare sa mlekom ili sirom, pravila se samo od hleba, masti i tople vode. Danas se gotovo nigde ne priprema, a nosi snažan miris prošlih vremena kada je hrana morala da bude jednostavna, a da ipak zasiti.
Možda vas zanima:

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka
Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

Recept za „poparu na vodi“ – sirotinjski doručak koji je skoro nestao
Popara na vodi bila je tipičan doručak u najsiromašnijim kućama 19. i početkom 20. veka. Za razliku od klasične popare sa mlekom ili sirom, pravila se samo od hleba, masti i tople vode. Danas se gotovo nigde ne priprema, a nosi snažan miris prošlih vremena kada je hrana morala da bude jednostavna, a da ipak zasiti.

Slavica otkrila starinski recept za najbolji pinđur: Njena porodica ga tamani, a obožavaćete ga i vi
Porodica Rokvić i ove godine spremno dočekuje zimu.

TRIKOVI NAJBOLJIH DOMAĆICA: Proverite koliko je jaje staro
Ova brza i jednostavna metoda može vam uštedeti novac, ali i sačuvati zdravlje.

Proces pravljenja duvan čvaraka: korak po korak do užičkog blaga
Među svim specijalitetima od mesa, jedno jelo zauzima posebno mesto u srcima gurmana – duvan čvarci. Ovaj užički specijalitet odavno je postao simbol tradicije, a zbog svog ukusa i posebnog načina pripreme proglašen je i zaštićenim proizvodom sa geografskim poreklom.

Najlepša poslastica za početak jeseni: Kolač sa šljivama gotov za tren oka, miriše na detinjstvo
Umutite jaja sa šećerom dok smesa ne postane svetlije žuta

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka
Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.
Komentari(0)