Kako se pravilno zamrzava kiseli kupus? Produžite mu rok trajanja
Kiseli kupus nakon zimske sezone možete da zamrznete i time uživate u jelima od kupusa tokom proleća
Produžite rok trajanjakiselom kupusu pravilnim zamrzavanjem. Možda ste se zapitali da li kiseli kupus uopšte može da se zamrzne i na koji način... Donosimo odgovore na ta pitanja. Možda ćete želeti pre toga da saznate i trik kako da vam kiseli kupus traje dugo!
Prema iskustvima iskusnih domaćica, kiseli kupus može da se zamrzne, ali morate da ispratite odgovarajuće korake. Kiseli kupus je svakako jedna od omiljenih srpskih zimnica, u kojoj se uživa tokom cele zime. Upravo zato je i sastojak brojnih tradicionalnih jela poput sarme, podvarka, u kobinaciji sa pasuljem i tako dalje.
Dobra vest je da kao i mnogim namirnicama i kiselom kupusu može da se produži rok trajanja postupkom zamrzavanja. Za zamrzavanje kupusa nabavite prethodno kese za zamrzivač.
Postoje dva načina da zamrznete kiseli kupus:
- zamrznite cele sarme umotane u kiseli kupus
- iseckajte kupus i zamrznite.
Ukoliko želite da zamrznete sam kiseli kupus, postupak je sledeći:
1. Pripremite kese za zamrzavanje, nož i kašiku
Za zamrzavanje kiselog kupusa nabavite kese za zamrzivač, najpoželjnije su one od 5 litara. Pripremite odgovarajući nož kojim ćete da sečete kupus i kašiku za punjenje kesa kupusom.
2. Pripremite kupus i pakujte ga
Listove kiselog kupusa treba da isečete na što sitnije, kako biste mogli što lakše da ih spakujete. Kašikom pažljivo ubacujte kupus u vreću za zamrzivač, ali vodite računa da je ne prepunite do vrha. Obavezno izbacite oštećene listove ili one koji su isuviše mali. Prilikom zamrzavanja voda će da se "proširi" pa može da dođe do pucanja kese. Upravo iz tog razloga pri vrhu kese ostavite prazan prostor od 2 do 5 centimetara.
3. Zamrznite kese napunjene kiselim kupusom
Vrlo pažljivo i čvrsto zatvorite kese napunjene kiselim kupusom, kako u njih ne bi ušao vazduh. Takođe, prethodno istisnite vazduh iz kesa. Stavite ih u zamrzivač.
PRAVE SE ZA ČAS, A NEMA UKUSNIJIH: 3 najbolja fila za oblande! (RECEPT)
Oblanda sa tri bogata fila: šarena, izdašna i neodoljiva poslastica koja spaja tri ukusa u jednom savršenom zalogaju.
Srbi, ovako Turkinje prave najsočniju baklavu! Tajna je u 1 sastojku - recept se prenosi s kolena na koleno
Ovo je recept koji se koristi širom Turske
RECEPT ZA POSNU MOSKVA TORTU: Mnogima omiljena torta u drugačijoj verziji
Moskva torta ima i svoju posnu varijantu
Ovakve krofne nikada niste probali: Spremite najmilijima poslasticu kojoj neće odoleti, tope se u ustima
Ovaj recept svideće se mnogima.
TRIKOVI KUVARA ZA PRŽENJE RIBE: Na ovaj način neće upiti ulje
Uz nekoliko jednostavnih smernica prženje ribe će biti lak posao, a rezultat je odličan ukus bez masti na tanjiru
Komentari(0)