ORIGINALNI RECEPT ZA ČUVENU ŠOPSKU SALATU KOJU SVI OBOŽAVAMO: Većina je na pravi ispravno, ovako je JOŠ UKUSNIJA
Srbi su poznati kao dobri domaćini, te trpeza za svaku svečanu priliku bude bogata, a šopska salata je uvek obavezna deo jelovnika.

Bez šopske salate ne može da prođe nijedna gozba kod Srba, te slovi za jedan od omiljenih priloga kod nas uz jelo, a nekima je to i obrok. Veruje se da je dobila naziv po Šopima, narodu koji živi na području Šopluka, u blizini bugarskog glavnog grada Sofije. Sa druge strane, meštani jugoistočne Srbije tvrde da je je ova salata naše originalno jelo.
Sastojci:
- 200 g belog slanog sira
- 3 paprike babure
- 3 paradajza
- 3 sveža krastavca
- 1 velika glavica ljubičastog luka
- 2-3 grančice svežeg peršina
- 2-3 kašike ulja
- 2-3 kašike jabukovog ili vinskog sirćeta
Priprema:
Možda vas zanima:

BIĆE BOLJA OD ONE U KAFANI Uz ovaj recept napravite najbolju šopsku salatu koja postoji
Idealna za tople dane.

TRIK ZA PRAVLJENJE PALAČINKI: Znaju ga samo iskusne domaćice, a potreban vam je jedan sastojak
Retko ko može odoleti mekanim i sočnim palačinkama, koje uz omiljeni namaz postaju pravi desert iz snova
Možda vas zanima:

BIĆE BOLJA OD ONE U KAFANI Uz ovaj recept napravite najbolju šopsku salatu koja postoji
Idealna za tople dane.

TRIK ZA PRAVLJENJE PALAČINKI: Znaju ga samo iskusne domaćice, a potreban vam je jedan sastojak
Retko ko može odoleti mekanim i sočnim palačinkama, koje uz omiljeni namaz postaju pravi desert iz snova
Možda vas zanima:

BIĆE BOLJA OD ONE U KAFANI Uz ovaj recept napravite najbolju šopsku salatu koja postoji
Idealna za tople dane.

TRIK ZA PRAVLJENJE PALAČINKI: Znaju ga samo iskusne domaćice, a potreban vam je jedan sastojak
Retko ko može odoleti mekanim i sočnim palačinkama, koje uz omiljeni namaz postaju pravi desert iz snova
Operite paradajz i paprike, krastavac oljuštite. Papriku prerežite napola, odstranite joj peteljku i semenke pa je narežite na podjednake kockice.
Paradajz i krastavce takođe naseckajte na kockice. Luk oljuštite pa deo narežite na tanje kolutove, a ostatak na sitne kockice.
Naseckano povrće prebacite u dublju posud (kolutove luka ostavite sa strane), prelijte ga sirćetom i uljem i dobro izmešajte. Na vrh složite kolutove luka, dodajte na sitno rendan slani sir pa sve pospite seckanim peršunom.

OVAKO NASTAJU "BOMBONE OD SVINJE" Srpski čvarci po ukusu i kvalitetu jedinstveni u celom svetu!
Sa prvim hladnim danima srpski domaćini već razmišljaju kako da zagreju stomak.

KRALJICA SRPSKE TRPEZE Najbolji recept za lisnatu pogaču
Lisnata pogača je kraljica domaćih trpeza – mekana, slojevita i prepuna ukusa, topi se u ustima i mami mirisom iz rerne.

TRIK ZA PRAVLJENJE PALAČINKI: Znaju ga samo iskusne domaćice, a potreban vam je jedan sastojak
Retko ko može odoleti mekanim i sočnim palačinkama, koje uz omiljeni namaz postaju pravi desert iz snova

Posna proja bolja od one na koju smo navikli: Smazaćete je za tren oka, ovo morate da probate
Uživaćete u omiljenom obroku i za vreme posta.

Vojvođanski specijalitet prste da poližete: Bogovski ručak za koji vam treba samo 4 sastojka, odmah zapišite recept
Za pripremu ovog jela potrebno je samo pola sata.
Komentari(0)