ORIGINALNI RECEPT ZA ČUVENU ŠOPSKU SALATU KOJU SVI OBOŽAVAMO: Većina je na pravi ispravno, ovako je JOŠ UKUSNIJA
Srbi su poznati kao dobri domaćini, te trpeza za svaku svečanu priliku bude bogata, a šopska salata je uvek obavezna deo jelovnika.
Bez šopske salate ne može da prođe nijedna gozba kod Srba, te slovi za jedan od omiljenih priloga kod nas uz jelo, a nekima je to i obrok. Veruje se da je dobila naziv po Šopima, narodu koji živi na području Šopluka, u blizini bugarskog glavnog grada Sofije. Sa druge strane, meštani jugoistočne Srbije tvrde da je je ova salata naše originalno jelo.
Sastojci:
- 200 g belog slanog sira
- 3 paprike babure
- 3 paradajza
- 3 sveža krastavca
- 1 velika glavica ljubičastog luka
- 2-3 grančice svežeg peršina
- 2-3 kašike ulja
- 2-3 kašike jabukovog ili vinskog sirćeta
Priprema:
Možda vas zanima:
BIĆE BOLJA OD ONE U KAFANI Uz ovaj recept napravite najbolju šopsku salatu koja postoji
Idealna za tople dane.
OVO ZNAJU SAMO ISKUSNI PEKARI Samo jedna čaša ovog preliva i pita će vam garant biti bolja nego iz bilo koje pekare
Nema boljeg preliva – pita uvek ispada bez greške sa njim.
Možda vas zanima:
BIĆE BOLJA OD ONE U KAFANI Uz ovaj recept napravite najbolju šopsku salatu koja postoji
Idealna za tople dane.
OVO ZNAJU SAMO ISKUSNI PEKARI Samo jedna čaša ovog preliva i pita će vam garant biti bolja nego iz bilo koje pekare
Nema boljeg preliva – pita uvek ispada bez greške sa njim.
Možda vas zanima:
BIĆE BOLJA OD ONE U KAFANI Uz ovaj recept napravite najbolju šopsku salatu koja postoji
Idealna za tople dane.
OVO ZNAJU SAMO ISKUSNI PEKARI Samo jedna čaša ovog preliva i pita će vam garant biti bolja nego iz bilo koje pekare
Nema boljeg preliva – pita uvek ispada bez greške sa njim.
Operite paradajz i paprike, krastavac oljuštite. Papriku prerežite napola, odstranite joj peteljku i semenke pa je narežite na podjednake kockice.
Paradajz i krastavce takođe naseckajte na kockice. Luk oljuštite pa deo narežite na tanje kolutove, a ostatak na sitne kockice.
Naseckano povrće prebacite u dublju posud (kolutove luka ostavite sa strane), prelijte ga sirćetom i uljem i dobro izmešajte. Na vrh složite kolutove luka, dodajte na sitno rendan slani sir pa sve pospite seckanim peršunom.
Doručak za celu porodicu: Proja sa sirom i jogurtom koju ćete smazati za tili čas, svaki zalogaj je uživanje
Ova proja je savršena za brzi doručak.
Ova najukusnija pita najbrže nestaje sa stola: Domaćice recept zapisuju u sveske zbog jednog sastojka
Nije potrebno mnogo truda, a rezultat je večera koja puni stomak i greje dušu
OVO ZNAJU SAMO ISKUSNI PEKARI Samo jedna čaša ovog preliva i pita će vam garant biti bolja nego iz bilo koje pekare
Nema boljeg preliva – pita uvek ispada bez greške sa njim.
Recept za savršenu carsku pitu: Mekana, izdašna i toliko dobra da se danima priča o njoj
Upravo takav recept vam i donosimo
TRIK ZA PRAVILNO DINSTANJE LUKA: Čak vam ni zaprška neće trebati!
Naučite kako se pravilno dinsta luk po receptu svetskih kuvara. Zaboravite neprijatan miris i potrebu za zaprškom, uz dodatak 2 sastojka!
Komentari(0)