STARE ŽENE PRAVE NAJBOLJI PRELIV ZA TURŠIJU BEZ ESENCIJE: Hrskavo i kiselo povrće - neodoljiva zimnica
Stare žene prave najbolji preliv za turšiju od kojeg povrće bude hrksavo i kiselo, neodoljiva zimnica

Još malo pa će početak novembra, a vi ako niste krenuli sa spremanjem zimnice sada je pravi trenutak.
Ideje već svakako imate, ali će vam biti korisni i saveti beogradskog kuvara za kiseljenje kupusa ako ih do sada već niste primenjivali.
Da bi vam i turšija koja se kod nas već vekovima unazad sprema uspela, morate da napravite najbolji preliv koji će ukiseliti povrće, a učiniti ga i hrskavim.
Možda vas zanima:

Čuvena srpska šarena zimnica, glavna na slavama
Šarena zimnica je jedna od omiljenih, vrlo je aromatična i osvežavajuća.

3 vrhunska recepta za džem bez šećera: Od domaćeg voća, sve prirodno i savršeno slatko
Probajte 3 vrhunska recepta za džemove od šljiva, jabuka i krušaka, i to bez šećera!
Možda vas zanima:

Čuvena srpska šarena zimnica, glavna na slavama
Šarena zimnica je jedna od omiljenih, vrlo je aromatična i osvežavajuća.

3 vrhunska recepta za džem bez šećera: Od domaćeg voća, sve prirodno i savršeno slatko
Probajte 3 vrhunska recepta za džemove od šljiva, jabuka i krušaka, i to bez šećera!
Možda vas zanima:

Čuvena srpska šarena zimnica, glavna na slavama
Šarena zimnica je jedna od omiljenih, vrlo je aromatična i osvežavajuća.

3 vrhunska recepta za džem bez šećera: Od domaćeg voća, sve prirodno i savršeno slatko
Probajte 3 vrhunska recepta za džemove od šljiva, jabuka i krušaka, i to bez šećera!
Nije vam potrebna esencija, a gotov je očas posla.
Ovi sastojci su potrebni za recept - za 4 kilograma povrća:
1/2 vinobrana
3 l vode
150 g šećera
1 l sirćeta
200 g soli
Bacite oko sada na pripremu:
U šerpu sipajte vodu, pa dodajte šećer i so. Kada tečnost proključa sklonite sa šporeta, pa ostavvite da se potpuno ohladi.
Nakon toga sipajte sirće i promešajte. U šolju sipajte malo tečnosti i dodajte vinobran.
Dobro promešajte, pa sipajte nazad u šerpu.
Ovom tečnošću prelijte povrće u buretu ili teglama i ostavite da odstoji 20 dana.

POSNE PALAČINKE: Recept za post na vodi
Posne palačinke se mogu filovati džemom, voćem ili posnim kremom po želji.

Ko proba posnu rusku salatu neće se pokajati: Jedan sastojak daje joj poseban šmek, svaki zalogaj je uživanje
Brzo se pravi, a ukus osvaja.

Sremuš salata – prolećni eliksir zdravlja koji čisti organizam
Sremuš, poznat i kao divlji beli luk, jedan je od najmoćnijih prolećnih darova prirode. Ova osvežavajuća salata ne samo da je ukusna, već i pomaže u detoksikaciji organizma.

Kako da krofne budu supermekane, ali ne i masne? 5 saveta zahvaljujući kojima ćete postati majstor za slatko pecivo
Ukoliko vam se dešava da vam krofne budu previše masne i "teške" ili da budu suve i zagore, verovatno pravite neku sitnu grešku koje niste ni svesni.

Recept za originalnu vojvođansku štrudlu s makom
Najmekša i najukusnija štrudla koja miriše na detinjstvo
Komentari(0)