KAKO SE U STVARI PRAVILNO KUVAJU JAJA: Poširana, tvrdo kuvana ili rovita, TRIK je u ovome
Mnogi ne znaju kako se pravilno kuvaju jaja, uprkos tome što se čini jednostavnim.
Donosimo vam trik za kuvanje jaja koji je oduševio sve domaćice.
Naime, čak i onim najiskusnijim domaćicama dešava se da im se jaja ne skuvaju kako treba ili onako kako bi želele. Srećom, postoji jednostavan način uz koji će jedna od omiljenih namirnica biti pripremljena baš po ukusu.
Postupak je sledeći:
Kada sipate vodu (neka bude hladna) u šerpu vodite računa da ona bude 3 cm iznad jaja. Nikako nemojte da sipate vrelu vodu, jer postoji veća mogućnost da popucaju usled temperaturnih promena. Dodajte 1/2 kašičice sode bikarbone, jer će onda pomoći da kasnije lakše skinete ljusku, pa ostavite da proključa. Nakon toga odmah sklonite vodu sa šporeta i poklopite. Ona će nastaviti da se kuvaju u vreloj vodi, a u zavisnosti od toga kakva jaja želite toliko ih ostavite u šerpi.
Možda vas zanima:
ODUŠEVIĆETE UKUĆANE Od preostalih uskršnjih jaja napravite ovo jelo, ostaćete bez teksta kada ga probate
Idealno rešenje za preostala uskršnja jaja.
NIŠLIJA POHUJE ZOVU I PRAVI ZDRAVE SALATE: Bio je KUVAR na Hilandaru, a pokazao je i TRIK za OSVEŽENO LICE (VIDEO)
Neša Travka na svojim snimcima pohuje koprivu, zovu, čuvarkuću stavlja u salate
Možda vas zanima:
ODUŠEVIĆETE UKUĆANE Od preostalih uskršnjih jaja napravite ovo jelo, ostaćete bez teksta kada ga probate
Idealno rešenje za preostala uskršnja jaja.
NIŠLIJA POHUJE ZOVU I PRAVI ZDRAVE SALATE: Bio je KUVAR na Hilandaru, a pokazao je i TRIK za OSVEŽENO LICE (VIDEO)
Neša Travka na svojim snimcima pohuje koprivu, zovu, čuvarkuću stavlja u salate
Možda vas zanima:
ODUŠEVIĆETE UKUĆANE Od preostalih uskršnjih jaja napravite ovo jelo, ostaćete bez teksta kada ga probate
Idealno rešenje za preostala uskršnja jaja.
NIŠLIJA POHUJE ZOVU I PRAVI ZDRAVE SALATE: Bio je KUVAR na Hilandaru, a pokazao je i TRIK za OSVEŽENO LICE (VIDEO)
Neša Travka na svojim snimcima pohuje koprivu, zovu, čuvarkuću stavlja u salate
Pexels
Možda vas zanima:
ODUŠEVIĆETE UKUĆANE Od preostalih uskršnjih jaja napravite ovo jelo, ostaćete bez teksta kada ga probate
Idealno rešenje za preostala uskršnja jaja.
NIŠLIJA POHUJE ZOVU I PRAVI ZDRAVE SALATE: Bio je KUVAR na Hilandaru, a pokazao je i TRIK za OSVEŽENO LICE (VIDEO)
Neša Travka na svojim snimcima pohuje koprivu, zovu, čuvarkuću stavlja u salate
Možda vas zanima:
ODUŠEVIĆETE UKUĆANE Od preostalih uskršnjih jaja napravite ovo jelo, ostaćete bez teksta kada ga probate
Idealno rešenje za preostala uskršnja jaja.
NIŠLIJA POHUJE ZOVU I PRAVI ZDRAVE SALATE: Bio je KUVAR na Hilandaru, a pokazao je i TRIK za OSVEŽENO LICE (VIDEO)
Neša Travka na svojim snimcima pohuje koprivu, zovu, čuvarkuću stavlja u salate
Možda vas zanima:
ODUŠEVIĆETE UKUĆANE Od preostalih uskršnjih jaja napravite ovo jelo, ostaćete bez teksta kada ga probate
Idealno rešenje za preostala uskršnja jaja.
NIŠLIJA POHUJE ZOVU I PRAVI ZDRAVE SALATE: Bio je KUVAR na Hilandaru, a pokazao je i TRIK za OSVEŽENO LICE (VIDEO)
Neša Travka na svojim snimcima pohuje koprivu, zovu, čuvarkuću stavlja u salate
Možda vas zanima:
ODUŠEVIĆETE UKUĆANE Od preostalih uskršnjih jaja napravite ovo jelo, ostaćete bez teksta kada ga probate
Idealno rešenje za preostala uskršnja jaja.
NIŠLIJA POHUJE ZOVU I PRAVI ZDRAVE SALATE: Bio je KUVAR na Hilandaru, a pokazao je i TRIK za OSVEŽENO LICE (VIDEO)
Neša Travka na svojim snimcima pohuje koprivu, zovu, čuvarkuću stavlja u salate
Možda vas zanima:
ODUŠEVIĆETE UKUĆANE Od preostalih uskršnjih jaja napravite ovo jelo, ostaćete bez teksta kada ga probate
Idealno rešenje za preostala uskršnja jaja.
NIŠLIJA POHUJE ZOVU I PRAVI ZDRAVE SALATE: Bio je KUVAR na Hilandaru, a pokazao je i TRIK za OSVEŽENO LICE (VIDEO)
Neša Travka na svojim snimcima pohuje koprivu, zovu, čuvarkuću stavlja u salate
Ako ih ostavite 4 minute dobićete meko kuvana jaja i tada će žumance biti kao kada pripremate poširano.
Ako ih ostavite 6 minuta, žumance će biti malo tvrđe na ivici, ali u sredini će i dalje biti tečno.
Ako ih ostavite 8 minuta, žumance će ostati mekano i kremasto, a ukus će biti savršen.
Ako ih ostavite 10-12 minuta jaja će biti tvrdo kuvana.
Pomoću jednog saveta možete lako da očistite ljusku, a to je da kuvana jaja prebacite kratko u posudu sa ledenom vodom.
(Mondo)
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
Srpski siromašni slatkiš postao delikates u svetu: Dok se mi svađamo oko imena, dospeo na listu najboljih dezerata
Taste Atlas u svom opisu navodi da su gomboce, odnosno knedle sa šljivama, punjene knedle koje se konzumiraju širom Balkana, naročito u Srbiji i Hrvatskoj
OD BALKANA DO SVETSKIH METROPOLA: Kako su ćevapi postali popularni u celom svetu?
U Srbiji je spremanje ćevapa usavršeno do perfekcije.
Domaći posni majonez iz BAKINE SVESKE! Recept mora znati svaka domaćica - caka je u jednoj NAMIRNICI, KAO MRSNI
Bez jaja i bez kompromisa u ukusu.
Kraljica posne trpeze: Bakin stari recept za neodoljivu proju, siguran uspeh koji ne možete promašiti
Ukusan obrok kojem niko ne može odoleti.
Komentari(0)