KAKO SE U STVARI PRAVILNO KUVAJU JAJA: Poširana, tvrdo kuvana ili rovita, TRIK je u ovome
Mnogi ne znaju kako se pravilno kuvaju jaja, uprkos tome što se čini jednostavnim.

Donosimo vam trik za kuvanje jaja koji je oduševio sve domaćice.
Naime, čak i onim najiskusnijim domaćicama dešava se da im se jaja ne skuvaju kako treba ili onako kako bi želele. Srećom, postoji jednostavan način uz koji će jedna od omiljenih namirnica biti pripremljena baš po ukusu.
Postupak je sledeći:
Kada sipate vodu (neka bude hladna) u šerpu vodite računa da ona bude 3 cm iznad jaja. Nikako nemojte da sipate vrelu vodu, jer postoji veća mogućnost da popucaju usled temperaturnih promena. Dodajte 1/2 kašičice sode bikarbone, jer će onda pomoći da kasnije lakše skinete ljusku, pa ostavite da proključa. Nakon toga odmah sklonite vodu sa šporeta i poklopite. Ona će nastaviti da se kuvaju u vreloj vodi, a u zavisnosti od toga kakva jaja želite toliko ih ostavite u šerpi.
Možda vas zanima:

ODUŠEVIĆETE UKUĆANE Od preostalih uskršnjih jaja napravite ovo jelo, ostaćete bez teksta kada ga probate
Idealno rešenje za preostala uskršnja jaja.

Deda Živan otkrio kako odabrati onu najbolju lubenicu: Zaboravite na lupkanje, ovo je pravi način
Osvežavaju ne samo telo, već i dušu
Možda vas zanima:

ODUŠEVIĆETE UKUĆANE Od preostalih uskršnjih jaja napravite ovo jelo, ostaćete bez teksta kada ga probate
Idealno rešenje za preostala uskršnja jaja.

Deda Živan otkrio kako odabrati onu najbolju lubenicu: Zaboravite na lupkanje, ovo je pravi način
Osvežavaju ne samo telo, već i dušu
Možda vas zanima:

ODUŠEVIĆETE UKUĆANE Od preostalih uskršnjih jaja napravite ovo jelo, ostaćete bez teksta kada ga probate
Idealno rešenje za preostala uskršnja jaja.

Deda Živan otkrio kako odabrati onu najbolju lubenicu: Zaboravite na lupkanje, ovo je pravi način
Osvežavaju ne samo telo, već i dušu

Možda vas zanima:

ODUŠEVIĆETE UKUĆANE Od preostalih uskršnjih jaja napravite ovo jelo, ostaćete bez teksta kada ga probate
Idealno rešenje za preostala uskršnja jaja.

Deda Živan otkrio kako odabrati onu najbolju lubenicu: Zaboravite na lupkanje, ovo je pravi način
Osvežavaju ne samo telo, već i dušu
Možda vas zanima:

ODUŠEVIĆETE UKUĆANE Od preostalih uskršnjih jaja napravite ovo jelo, ostaćete bez teksta kada ga probate
Idealno rešenje za preostala uskršnja jaja.

Deda Živan otkrio kako odabrati onu najbolju lubenicu: Zaboravite na lupkanje, ovo je pravi način
Osvežavaju ne samo telo, već i dušu
Možda vas zanima:

ODUŠEVIĆETE UKUĆANE Od preostalih uskršnjih jaja napravite ovo jelo, ostaćete bez teksta kada ga probate
Idealno rešenje za preostala uskršnja jaja.

Deda Živan otkrio kako odabrati onu najbolju lubenicu: Zaboravite na lupkanje, ovo je pravi način
Osvežavaju ne samo telo, već i dušu
Možda vas zanima:

ODUŠEVIĆETE UKUĆANE Od preostalih uskršnjih jaja napravite ovo jelo, ostaćete bez teksta kada ga probate
Idealno rešenje za preostala uskršnja jaja.

Deda Živan otkrio kako odabrati onu najbolju lubenicu: Zaboravite na lupkanje, ovo je pravi način
Osvežavaju ne samo telo, već i dušu
Možda vas zanima:

ODUŠEVIĆETE UKUĆANE Od preostalih uskršnjih jaja napravite ovo jelo, ostaćete bez teksta kada ga probate
Idealno rešenje za preostala uskršnja jaja.

Deda Živan otkrio kako odabrati onu najbolju lubenicu: Zaboravite na lupkanje, ovo je pravi način
Osvežavaju ne samo telo, već i dušu
Ako ih ostavite 4 minute dobićete meko kuvana jaja i tada će žumance biti kao kada pripremate poširano.
Ako ih ostavite 6 minuta, žumance će biti malo tvrđe na ivici, ali u sredini će i dalje biti tečno.
Ako ih ostavite 8 minuta, žumance će ostati mekano i kremasto, a ukus će biti savršen.
Ako ih ostavite 10-12 minuta jaja će biti tvrdo kuvana.
Pomoću jednog saveta možete lako da očistite ljusku, a to je da kuvana jaja prebacite kratko u posudu sa ledenom vodom.
(Mondo)
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:

Srbi ga zovu "sirotinjski sos", majke deci pravile za doručak i ručak! Umače se hleb dok je vruće, polizaćete prste
Potrebno je samo nekoliko sastojaka koje gotovo svi već imaju kod kuće

Tajni sastojak starih Mađarica za najbolje punjene paprike: Od sada ćete ih spremati samo ovako, recept za desetku
Trik je u sastojcima koji se na našim prostorima gotovo uopšte ne koriste za pripremu ovog jela.

Tradicionalni Ivanjdanski kolač koji morate umesiti za veliki praznik: Starinski recept naših baka koji se pamti
Danas je Ivanjdan, praznik za koji se veruje da je toliko velik da tri puta zaustavlja sunce na nebu

Zaboravite na žilavo meso: Samo jedan sastojak učiniće da se meso iz gulaša topi u ustima, trik zlata vredan
Postoji jedan jednostavan trik koji će vaš tradicionalni recept podići na potpuno novi nivo.

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.
Komentari(0)