KAKO SE U STVARI PRAVILNO KUVAJU JAJA: Poširana, tvrdo kuvana ili rovita, TRIK je u ovome
Mnogi ne znaju kako se pravilno kuvaju jaja, uprkos tome što se čini jednostavnim.

Donosimo vam trik za kuvanje jaja koji je oduševio sve domaćice.
Naime, čak i onim najiskusnijim domaćicama dešava se da im se jaja ne skuvaju kako treba ili onako kako bi želele. Srećom, postoji jednostavan način uz koji će jedna od omiljenih namirnica biti pripremljena baš po ukusu.
Postupak je sledeći:
Kada sipate vodu (neka bude hladna) u šerpu vodite računa da ona bude 3 cm iznad jaja. Nikako nemojte da sipate vrelu vodu, jer postoji veća mogućnost da popucaju usled temperaturnih promena. Dodajte 1/2 kašičice sode bikarbone, jer će onda pomoći da kasnije lakše skinete ljusku, pa ostavite da proključa. Nakon toga odmah sklonite vodu sa šporeta i poklopite. Ona će nastaviti da se kuvaju u vreloj vodi, a u zavisnosti od toga kakva jaja želite toliko ih ostavite u šerpi.
Možda vas zanima:

ODUŠEVIĆETE UKUĆANE Od preostalih uskršnjih jaja napravite ovo jelo, ostaćete bez teksta kada ga probate
Idealno rešenje za preostala uskršnja jaja.

Ovaj jednostavan trik razotkriva da li je piletina predugo stajala ili je zaista sveža: Znaćete na prvi pogled
Pre kupovine bacite brz pogled na ambalažu i meso
Možda vas zanima:

ODUŠEVIĆETE UKUĆANE Od preostalih uskršnjih jaja napravite ovo jelo, ostaćete bez teksta kada ga probate
Idealno rešenje za preostala uskršnja jaja.

Ovaj jednostavan trik razotkriva da li je piletina predugo stajala ili je zaista sveža: Znaćete na prvi pogled
Pre kupovine bacite brz pogled na ambalažu i meso
Možda vas zanima:

ODUŠEVIĆETE UKUĆANE Od preostalih uskršnjih jaja napravite ovo jelo, ostaćete bez teksta kada ga probate
Idealno rešenje za preostala uskršnja jaja.

Ovaj jednostavan trik razotkriva da li je piletina predugo stajala ili je zaista sveža: Znaćete na prvi pogled
Pre kupovine bacite brz pogled na ambalažu i meso

Možda vas zanima:

ODUŠEVIĆETE UKUĆANE Od preostalih uskršnjih jaja napravite ovo jelo, ostaćete bez teksta kada ga probate
Idealno rešenje za preostala uskršnja jaja.

Ovaj jednostavan trik razotkriva da li je piletina predugo stajala ili je zaista sveža: Znaćete na prvi pogled
Pre kupovine bacite brz pogled na ambalažu i meso
Možda vas zanima:

ODUŠEVIĆETE UKUĆANE Od preostalih uskršnjih jaja napravite ovo jelo, ostaćete bez teksta kada ga probate
Idealno rešenje za preostala uskršnja jaja.

Ovaj jednostavan trik razotkriva da li je piletina predugo stajala ili je zaista sveža: Znaćete na prvi pogled
Pre kupovine bacite brz pogled na ambalažu i meso
Možda vas zanima:

ODUŠEVIĆETE UKUĆANE Od preostalih uskršnjih jaja napravite ovo jelo, ostaćete bez teksta kada ga probate
Idealno rešenje za preostala uskršnja jaja.

Ovaj jednostavan trik razotkriva da li je piletina predugo stajala ili je zaista sveža: Znaćete na prvi pogled
Pre kupovine bacite brz pogled na ambalažu i meso
Možda vas zanima:

ODUŠEVIĆETE UKUĆANE Od preostalih uskršnjih jaja napravite ovo jelo, ostaćete bez teksta kada ga probate
Idealno rešenje za preostala uskršnja jaja.

Ovaj jednostavan trik razotkriva da li je piletina predugo stajala ili je zaista sveža: Znaćete na prvi pogled
Pre kupovine bacite brz pogled na ambalažu i meso
Možda vas zanima:

ODUŠEVIĆETE UKUĆANE Od preostalih uskršnjih jaja napravite ovo jelo, ostaćete bez teksta kada ga probate
Idealno rešenje za preostala uskršnja jaja.

Ovaj jednostavan trik razotkriva da li je piletina predugo stajala ili je zaista sveža: Znaćete na prvi pogled
Pre kupovine bacite brz pogled na ambalažu i meso
Ako ih ostavite 4 minute dobićete meko kuvana jaja i tada će žumance biti kao kada pripremate poširano.
Ako ih ostavite 6 minuta, žumance će biti malo tvrđe na ivici, ali u sredini će i dalje biti tečno.
Ako ih ostavite 8 minuta, žumance će ostati mekano i kremasto, a ukus će biti savršen.
Ako ih ostavite 10-12 minuta jaja će biti tvrdo kuvana.
Pomoću jednog saveta možete lako da očistite ljusku, a to je da kuvana jaja prebacite kratko u posudu sa ledenom vodom.
(Mondo)
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:

TAJNA JE U OVA TRI SASTOJKA: 2 recepta za najsočniji POSNI PREBRANAC
Da bi ispao onako kako treba, dobar prebranac zahteva sledeće sastojke: puno masnoće, puno aleve paprike i puno crnog luka.

Od voćke na prozoru do zimnice na stolu-Kako se pravi najmirisnije slatko od dunja
U starim kućama, miris dunja bio je znak da jesen ulazi u svoj zlatni deo. Teško voće, čvrste kore i prepoznatljive arome, stajalo je na ormarima i prozorima, šireći miris po celoj kući. Kada bi stigao pravi trenutak, domaćice su od njih pravile jedno od najlepših zimskih zadovoljstava – slatko od dunja.

NAJUKUSNIJA POSNA SARMA SA KISELIM KUPUSOM PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Omiiljen ručak u vreme posta - olizaćete tanjire
Uveličajte vaš posan jelovnik ovim posnim sarmicama

Džem od drenjina – lek i poslastica iz narodne kuhinje
U selima širom Srbije, naročito u brdskim predelima, drenjine su nekada bile dragocen plod – i za zdravlje i za slast na trpezi. Poznate po svom kiselkasto-trpkom ukusu i lekovitim svojstvima, ove crvene bobice vekovima su se koristile u narodnoj medicini, a posebno su cenjene u vidu džema, koji je bio i hrana i prirodan lek.

NAJBOLJI RECEPT ZA SEOSKO POSNO MESO, OMILJENO JELO U TOKU POSTA: Ovako su znale da ga prave samo stare domaćice
Posno seosko meso će vas ostaviti bez teksta
Komentari(0)