NAJLEPŠI DOMAĆI HLEB BEZ KVASCA: Pravi se brzo i lako, a toliko je mekan da će se odmah pojesti

15:00

Gastronomija 0

Domaći hleb bez kvasca po ovom jednostavnom receptu toliko lako se pravi da će uspeti i početnicima.

NAJLEPŠI DOMAĆI HLEB BEZ KVASCA: Pravi se brzo i lako, a toliko je mekan da će se odmah pojesti
Shutterstock

Ukoliko imate malo vremena, preskočite odlazak u pekaru ili prodavnicu i sami zamesite domaći hleb. U ovaj recept ne ide kvasac, tako da nema čekanja da testo naraste, što će vam dodatno olakšati i ubrzati posao.

Sastojci:

300 g brašna

Možda vas zanima:

3 jajeta

Možda vas zanima:

5 kašika ulja

Možda vas zanima:

350 ml vode

Možda vas zanima:

1 ravna kašika praška za pecivo

Možda vas zanima:

pola kašičice soli

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Priprema:

Uključite rernu da se zagreva na 180 stepeni. U veću posudu ubacite sve suve sastojke, pa ih dobro izmešajte. U drugoj posudi razmutite cela jaja sa uljem, a na kraju sipajte i mleko. Potom mokre sastojke dodajte u posudu sa suvim sastojcima i dobro izmešajte varjačom da se sve lepo poveže. Testo na kraju malo obradite rukama i formirajte veknu. Prebacite je u podmazan pleh i pecite oko 40 minuta. Kada je pečen izvadite ga iz rerne, malo poprskajte vodom, pokrijte čistom krpom i ostavite da se prohladi.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

BONUS VIDEO:

Tagovi:

Komentari(0)

Loading