STARINSKA MLEČNICA PO RECEPTU NAŠIH BAKA Jeftin i ukusan doručak koji se pravi očas posla
Mlečnica je starinsko jelo koje se pravi od jeftinih sastojaka i za najviše 15 minuta
Ukoliko su vam za doručak dosadila jedna te ista jela ili ste se zasitili pekare, onda je ovaj recept idealan za vas. Reč je o starinskom jelu koje su naše bake često spremale, a to je mlečnica. Za pripremu su vam potrebni jeftini sastojci, koje većina domaćica uvek ima kod kuće, a pravi se očas posla. Ukoliko želite da napravite zdraviju varijantu, umsto običnog belog brašna možete da isoristite kukuruzno ili brašno bez glutena. Uz dodatak domaćeg svežeg mleka imaćete doručak koji će vas zasititi i dati vam dovoljno energije za dan koji je pred vama.
Sastojci:
- 1 jaje
- 300 g brašna
- 500 ml svežeg mleka
- 3-4 supene kašike šećera
- 1 kašičica vanilin šećera
Priprema:
Možda vas zanima:
IDEALNE ZA POST: Ove namirnice obavezno uvrstite u ishranu
KOJI izbor od predloženih namirnica ćete napraviti zavisi od vas, ali najbolje bi bilo da ih tokom Velikog božićnog posta kompletno uvrstite u ishranu i pomognete srcu i krvnim sudovima da se zaštite od nekad fatalnih oštećenja.
RIBA NA MANASTIRSKI NAČIN: Ukusna i bez neprijatnog mirisa
Riba tokom posta je jedna od glavnih namirnica koju koristimo za spremanje posne trpeze. Pored toga je vrlo zdrava o sadrži brojne vitamine i minerale.
Možda vas zanima:
IDEALNE ZA POST: Ove namirnice obavezno uvrstite u ishranu
KOJI izbor od predloženih namirnica ćete napraviti zavisi od vas, ali najbolje bi bilo da ih tokom Velikog božićnog posta kompletno uvrstite u ishranu i pomognete srcu i krvnim sudovima da se zaštite od nekad fatalnih oštećenja.
RIBA NA MANASTIRSKI NAČIN: Ukusna i bez neprijatnog mirisa
Riba tokom posta je jedna od glavnih namirnica koju koristimo za spremanje posne trpeze. Pored toga je vrlo zdrava o sadrži brojne vitamine i minerale.
Možda vas zanima:
IDEALNE ZA POST: Ove namirnice obavezno uvrstite u ishranu
KOJI izbor od predloženih namirnica ćete napraviti zavisi od vas, ali najbolje bi bilo da ih tokom Velikog božićnog posta kompletno uvrstite u ishranu i pomognete srcu i krvnim sudovima da se zaštite od nekad fatalnih oštećenja.
RIBA NA MANASTIRSKI NAČIN: Ukusna i bez neprijatnog mirisa
Riba tokom posta je jedna od glavnih namirnica koju koristimo za spremanje posne trpeze. Pored toga je vrlo zdrava o sadrži brojne vitamine i minerale.
U brašnu napravite udubljenje i razbijte jaje unutra. Počnite rukama da gnječite brašno na sitne mrvice. Gotove mrvice stavite u sito i prosejte višak brašna. U šerpi ugrejte sveže mleko. Čim provri stavite mrvice. Dodajte 2 kašike šećera i ostavite 5-10 minuta dok se ne skuva. Stavite šećer i vanilin šećer i sipajte u posude.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
Tradicionalni srpski recept: Podvarak sa dimljenom svinjetinom
Podvarak je jedno od najpoznatijih jela srpske kuhinje, sinonim za zimske trpeze i porodična okupljanja.
Odlična ideja za današnji ručak za sve one koji poste: Hranljive i ukusne ćufte kakve do sada niste probali
Još jedan omiljeni recept koji će vas oduševiti posebno u danima posta
ZAPRŠKA ZA SARMU PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Kada ih prelijete ovim sosom, osetićete ozbiljnu razliku
Tradicionalna jela su nam omiljena i ništa se ne može porediti sa njima.
Ova pita je kraljica svake srpske kuhinje! Koreni sežu sve do Turske, za nju čak imaju i poseban naziv
Nema boljeg izbora od nje u ovim hladnim danima.
SAVRŠEN ZA SVEČANE TRENUTKE Slani rolat sa ajvarom, brzo i lako se pravi, a ukus pravi domaćinski
Slani rolati su uvek dobar izbor za predjelo a možete ukuse možete kombinovati na razne načine
Komentari(0)