STARINSKA MLEČNICA PO RECEPTU NAŠIH BAKA Jeftin i ukusan doručak koji se pravi očas posla
Mlečnica je starinsko jelo koje se pravi od jeftinih sastojaka i za najviše 15 minuta
Ukoliko su vam za doručak dosadila jedna te ista jela ili ste se zasitili pekare, onda je ovaj recept idealan za vas. Reč je o starinskom jelu koje su naše bake često spremale, a to je mlečnica. Za pripremu su vam potrebni jeftini sastojci, koje većina domaćica uvek ima kod kuće, a pravi se očas posla. Ukoliko želite da napravite zdraviju varijantu, umsto običnog belog brašna možete da isoristite kukuruzno ili brašno bez glutena. Uz dodatak domaćeg svežeg mleka imaćete doručak koji će vas zasititi i dati vam dovoljno energije za dan koji je pred vama.
Sastojci:
- 1 jaje
- 300 g brašna
- 500 ml svežeg mleka
- 3-4 supene kašike šećera
- 1 kašičica vanilin šećera
Priprema:
Možda vas zanima:
IDEALNE ZA POST: Ove namirnice obavezno uvrstite u ishranu
KOJI izbor od predloženih namirnica ćete napraviti zavisi od vas, ali najbolje bi bilo da ih tokom Velikog božićnog posta kompletno uvrstite u ishranu i pomognete srcu i krvnim sudovima da se zaštite od nekad fatalnih oštećenja.
RIBA NA MANASTIRSKI NAČIN: Ukusna i bez neprijatnog mirisa
Riba tokom posta je jedna od glavnih namirnica koju koristimo za spremanje posne trpeze. Pored toga je vrlo zdrava o sadrži brojne vitamine i minerale.
Možda vas zanima:
IDEALNE ZA POST: Ove namirnice obavezno uvrstite u ishranu
KOJI izbor od predloženih namirnica ćete napraviti zavisi od vas, ali najbolje bi bilo da ih tokom Velikog božićnog posta kompletno uvrstite u ishranu i pomognete srcu i krvnim sudovima da se zaštite od nekad fatalnih oštećenja.
RIBA NA MANASTIRSKI NAČIN: Ukusna i bez neprijatnog mirisa
Riba tokom posta je jedna od glavnih namirnica koju koristimo za spremanje posne trpeze. Pored toga je vrlo zdrava o sadrži brojne vitamine i minerale.
Možda vas zanima:
IDEALNE ZA POST: Ove namirnice obavezno uvrstite u ishranu
KOJI izbor od predloženih namirnica ćete napraviti zavisi od vas, ali najbolje bi bilo da ih tokom Velikog božićnog posta kompletno uvrstite u ishranu i pomognete srcu i krvnim sudovima da se zaštite od nekad fatalnih oštećenja.
RIBA NA MANASTIRSKI NAČIN: Ukusna i bez neprijatnog mirisa
Riba tokom posta je jedna od glavnih namirnica koju koristimo za spremanje posne trpeze. Pored toga je vrlo zdrava o sadrži brojne vitamine i minerale.
U brašnu napravite udubljenje i razbijte jaje unutra. Počnite rukama da gnječite brašno na sitne mrvice. Gotove mrvice stavite u sito i prosejte višak brašna. U šerpi ugrejte sveže mleko. Čim provri stavite mrvice. Dodajte 2 kašike šećera i ostavite 5-10 minuta dok se ne skuva. Stavite šećer i vanilin šećer i sipajte u posude.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
SRPSKA BAKA OVAKO PRAVI POSNI JUTARNJI SPECIJALITET! Pita na "baštenski način" - sočna, mirisna i savršeno hrskava
Pogledajte kako se sprema ovo posno jelo!
Posni podvarak iz bakine kuhinje: Specijalitet sa pečenim krompirom i projom, majstorski recept za prave gurmane
Ukusan i izdašan ručak u kojem će cela porodica uživati.
Najmekše domaće kiflice sa džemom — bez kvasca, savršene za doručak ili večeru
Ako tražite brzi doručak/večeru ili prijatni desert za goste — isprobajte ovaj recept!
Posne krofne iz Banata – vazdušaste i bez kapi ulja! Trik koji domaćice znaju decenijama
Jednostavan trik sa alkoholom pravi čaroliju.
Pronašli smo recept za najlepše posne čvarke: Hrskavi su, slasni & podjednako ukusni kao i mrsni, a spremni za 15 minuta
U vreme Božićnog posta, mnogi traže načine da uživaju u omiljenim ukusima, ali u posnoj verziji.
Komentari(0)