STARINSKA MLEČNICA PO RECEPTU NAŠIH BAKA Jeftin i ukusan doručak koji se pravi očas posla
Mlečnica je starinsko jelo koje se pravi od jeftinih sastojaka i za najviše 15 minuta

Ukoliko su vam za doručak dosadila jedna te ista jela ili ste se zasitili pekare, onda je ovaj recept idealan za vas. Reč je o starinskom jelu koje su naše bake često spremale, a to je mlečnica. Za pripremu su vam potrebni jeftini sastojci, koje većina domaćica uvek ima kod kuće, a pravi se očas posla. Ukoliko želite da napravite zdraviju varijantu, umsto običnog belog brašna možete da isoristite kukuruzno ili brašno bez glutena. Uz dodatak domaćeg svežeg mleka imaćete doručak koji će vas zasititi i dati vam dovoljno energije za dan koji je pred vama.
Sastojci:
- 1 jaje
- 300 g brašna
- 500 ml svežeg mleka
- 3-4 supene kašike šećera
- 1 kašičica vanilin šećera
Možda vas zanima:

IDEALNE ZA POST: Ove namirnice obavezno uvrstite u ishranu
KOJI izbor od predloženih namirnica ćete napraviti zavisi od vas, ali najbolje bi bilo da ih tokom Velikog božićnog posta kompletno uvrstite u ishranu i pomognete srcu i krvnim sudovima da se zaštite od nekad fatalnih oštećenja.

RIBA NA MANASTIRSKI NAČIN: Ukusna i bez neprijatnog mirisa
Riba tokom posta je jedna od glavnih namirnica koju koristimo za spremanje posne trpeze. Pored toga je vrlo zdrava o sadrži brojne vitamine i minerale.
Priprema:
U brašnu napravite udubljenje i razbijte jaje unutra. Počnite rukama da gnječite brašno na sitne mrvice. Gotove mrvice stavite u sito i prosejte višak brašna. U šerpi ugrejte sveže mleko. Čim provri stavite mrvice. Dodajte 2 kašike šećera i ostavite 5-10 minuta dok se ne skuva. Stavite šećer i vanilin šećer i sipajte u posude.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

Tajni sastojak starih Mađarica za najbolje punjene paprike: Od sada ćete ih spremati samo ovako, recept za desetku
Trik je u sastojcima koji se na našim prostorima gotovo uopšte ne koriste za pripremu ovog jela.

Tradicionalni Ivanjdanski kolač koji morate umesiti za veliki praznik: Starinski recept naših baka koji se pamti
Danas je Ivanjdan, praznik za koji se veruje da je toliko velik da tri puta zaustavlja sunce na nebu

Zaboravite na žilavo meso: Samo jedan sastojak učiniće da se meso iz gulaša topi u ustima, trik zlata vredan
Postoji jedan jednostavan trik koji će vaš tradicionalni recept podići na potpuno novi nivo.

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk
Komentari(0)