AL' SE NEKAD DOBRO JELO Makar zalogaj melšpajza, nakon odličnog ručka, uvek je dobrodošao!

Lepote Srbije

16:00

Gastronomija 0

Banatska ravnica je posebno poznata po domaćicama koje prave najbolja testa i proizvode od brašna, koje nigde ne narastu bolje i čiji ukus predstavlja savršen užitak za nepca.

AL' SE NEKAD DOBRO JELO Makar zalogaj melšpajza, nakon odličnog ručka, uvek je dobrodošao!
Shutterstock

Sose će vas poslužiti najboljim štrudlama na svetu. One mogu biti slane ili slatke, a najčešći nadevi kojima se pune jesu sir, orasi, rogač, višnje, ludaje i najpoznatiji - mak. Ovi kolači se u Banatu nazivaju melšpajz, po nemačkoj reči za brašno.

Dozvolite sebi jedno parče, treba imati meru!

Melšpajz od jabuka i oraha

Umutiti 4 jajeta sa 4 šoljice šećera. Dodati 3 šoljice mleka, 4 šoljice ulja, 3 šoljice brašna, 100 gr mlevenih oraha, prašak za pecivo i 2 rendane kisele jabuke.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Masu varjačom dobro ujednačiti. Sipati u podmazan pleh i peći 35-40 minuta na 200 stepeni. Pečen kolač seći na kocke ili trouglove i posuti mešavinom cimeta i šećera u prahu.

Prijatno!

Komentari(0)

Loading