AL' SE NEKAD DOBRO JELO Makar zalogaj melšpajza, nakon odličnog ručka, uvek je dobrodošao!
Banatska ravnica je posebno poznata po domaćicama koje prave najbolja testa i proizvode od brašna, koje nigde ne narastu bolje i čiji ukus predstavlja savršen užitak za nepca.
Sose će vas poslužiti najboljim štrudlama na svetu. One mogu biti slane ili slatke, a najčešći nadevi kojima se pune jesu sir, orasi, rogač, višnje, ludaje i najpoznatiji - mak. Ovi kolači se u Banatu nazivaju melšpajz, po nemačkoj reči za brašno.
Dozvolite sebi jedno parče, treba imati meru!
Melšpajz od jabuka i oraha
Umutiti 4 jajeta sa 4 šoljice šećera. Dodati 3 šoljice mleka, 4 šoljice ulja, 3 šoljice brašna, 100 gr mlevenih oraha, prašak za pecivo i 2 rendane kisele jabuke.
Možda vas zanima:
STARINSKO MRSNO JELO PIROTA - PAČA Jedna od karakterističnih bugarskih supa, posebno omiljena muškarcima (RECEPT)
"Što hladnije postaje napolju, toliko nam se čini ukusnija tradicionalna topla pača"
ČOBANSKI GULAŠ SA BARENIM KROMPIROM Potiče od mađarske reči gujaš što znači „stočar”, dok se samo jelo nekada zvalo „stočno meso” (RECEPT)
Gulaš je odličan i kada se podgreje na umerenoj temperaturi. Možete umesto krompira dodati testetninu ili njoke...
Možda vas zanima:
STARINSKO MRSNO JELO PIROTA - PAČA Jedna od karakterističnih bugarskih supa, posebno omiljena muškarcima (RECEPT)
"Što hladnije postaje napolju, toliko nam se čini ukusnija tradicionalna topla pača"
ČOBANSKI GULAŠ SA BARENIM KROMPIROM Potiče od mađarske reči gujaš što znači „stočar”, dok se samo jelo nekada zvalo „stočno meso” (RECEPT)
Gulaš je odličan i kada se podgreje na umerenoj temperaturi. Možete umesto krompira dodati testetninu ili njoke...
Možda vas zanima:
STARINSKO MRSNO JELO PIROTA - PAČA Jedna od karakterističnih bugarskih supa, posebno omiljena muškarcima (RECEPT)
"Što hladnije postaje napolju, toliko nam se čini ukusnija tradicionalna topla pača"
ČOBANSKI GULAŠ SA BARENIM KROMPIROM Potiče od mađarske reči gujaš što znači „stočar”, dok se samo jelo nekada zvalo „stočno meso” (RECEPT)
Gulaš je odličan i kada se podgreje na umerenoj temperaturi. Možete umesto krompira dodati testetninu ili njoke...
Masu varjačom dobro ujednačiti. Sipati u podmazan pleh i peći 35-40 minuta na 200 stepeni. Pečen kolač seći na kocke ili trouglove i posuti mešavinom cimeta i šećera u prahu.
Prijatno!
IDEALNO JELO ZA DANE POSTA Riblja čorba, ukusna i pikantna!
Veliki post mnogi poste, a mi vam donosimo recept za pikantnu riblju čorbu, bolju od one iz kafane, koju će rado jesti i oni koji mrse.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO: Koje god jelo da pravite imaće neverovatan ukus
Dodajte jedan sastojak u mleveno meso i biće ukusno i sočno
Recept za slane štapiće sa sirom: Spremite pecivo kao iz pekare
Ako vam je potrebno brzo pecivo, imamo rešenje
MONASI U VREME POSTA PRAVE SVETOGORSKI JAFA KOLAČ: Najlepša poslastica sa čokoladom i pomorandžom (RECEPT)
Monasi u vreme posta prave najlepšu poslasticu sa čokoladom i pomorandžom, a u pitanju je svetogorski jafa kolač
POSNI SPECIJALITET: Recept za kupusnjak sa mladim lukom (VIDEO)
Preukusno posno jelo koje će vas oduševiti
Komentari(0)