LIMSKA REGATA Prelepa reka, dobro druženje i vojnički pasulj, ruta dugačka 20 kilometara okupila veliki broj posetilaca

20:00

Aktuelno 0

Priboj – Prelepa i često neukrotiva reka Lim bila je domaćin rafterima iz čitavog sveta. Limska regata dugačka 20 kilometara, tradicionalno se vozila od Priboja do Sjeverina.

Limska regata
Foto: Rina

Limska regata je počela da se održava svake godine i sad već je prešla u tradiciju. Manifestacija ima sportsko -turistički karakter gde učešće uzima sve veći broj ljudi kako iz gradova na obalama Lima tako  sad ovde sve više dolaze i rafteri iz celog regiona i inostranstva.

Bukovi Lima postali su čuveni i van okvira naše zemlje. Za Lim možemo slobodno reći da je postao nosilac razvoja raftinga i splavarenja kod nas u Srbiji i Crnoj Gori.

17-ta tradicionalna regata se održala 3. avgusta.

- Rutom od Priboja do Sjeverina reka Lim ima poprilično miran tok, ali ima i iznenađenja poput Surduka i Jelićkih bukova. Svakako, bio je ovo jedan miran spust, divan dan proveden u prirodi i druženje, značajno iskustvo. Za oko dva sata smo prešli planiranu vožnju, a na cilju nas je sve dočekalo gurmankso okrepljenje vojnički pasulj, kaže za RINU jedan od učesnika. 

Limsku regatu i ove godine organizvali su TO Priboj i EU “Jastreb”, pod pokroviteljstvom Opštine. Odziv je bio iznad očekivanja, a pored druženja, i zabave na vodi, uz neizostavno kupanje u reci, bezbednost je bila u prvom planu, pa su i rafteri i organizatori zadovoljni, kako je sve proteklo.

Dan proveden na vodi, za sve učesnike je bio prelep izazova, značajno iskustvo, uz želju da se dogodine, dođe opet.

Pročitajte još:

https://lepotesrbije.alo.rs/turizam/vesti/95411/na-samo-40-kilometara-od-beograda-srpski-turisticki-biser-kome-cete-se-rado-vracati-foto/vest

https://lepotesrbije.alo.rs/turizam/vesti/77144/pirotski-kraj-cilimi-kao-u-bajci-nestvarne-prirodne-lepote-a-tek-hrana-kad-jednom-dodete-stalno-cete-se-vracati/vest

deda radiša

Žene treba poštovati, puno raditi a u jelu i piću biti umeren: Deda Radiša oduvao svećice sa neverovatnim brojem 100, ovo su njegovi saveti za dug život - muškarci dobro obratite pažnju

Aktuelno

14:00

16 septembar, 2024

Okružen rodbinom, familijom i prijateljima, Radiša Babić iz Čačka oduvao je ovog septembra svećice sa neverovatnim okruglim brojem 100. Bistrog uma i zdravog duha mu ne nedostaje, tako da ovaj starina na najbolji način pokazuje da su godine samo broj. Na oduševljenje svih održao je na ovaj poseban dan i slavljenički govor.

Komentari(0)

Loading