NIKOLA ROKVIĆ Moćnu poruku doživeo kao BLAGOSLOV PATRIJARHA PAVLA, a pronašao je u bečkom liftu!

Lepote Srbije

21:00

Aktuelno 0

Zavet je dao 2021. godine u hramu Svetog Nektarija u Valjevu, a na put krenuo 22. aprila peške ispred Hrama Svetog Save do Egine, daleke oko 1160 km.

Nikola Rokvić
Printscreen/Youtube

Nikola je krenuo na svoje pešačenje ka manastiru Svetog Nektarija uz molitve za ozdravljenje bolesne dece, a takođe želi da obnovi deo dečje onkološke bolnice u Beogradu. Na svom Instagram profilu saopštio je da je do sada sakupio 21 milion dinara i izneo jednu zanimljivost. Naime, Nikoli se u Beču  dogodilo nešto što je on doživeo kao blagoslov Patrijarha Pavla.

Nikola je napisao sledeće: - Podeliću sa vama jednu radosnu priču i događaj koji mi je dao veliku snagu i potvrdu da sam na pravom putu. Za Svetog Nektarija sam čuo još u prvim koracima koje sam napravio ka Hristu Bogu. Sada već davne 2015. godine.

Veoma sam zahvalan ocu Nenadu iz Valjeva koji me je upoznao sa žitijem i delima ovog čudesnog i velikog Božijeg ugodnika, Svetog Nektarija. Brzo je ušao u moje srce i ja sam već na samom početku čuo da se deo njegovih Svetih moštiju nalazi u manastiru Rakovica.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Često sam odlazio na akatiste koji se tamo čitaju u slavu Svetitelja, Još veća radost je što je naš divni blaženopočivši Patrijarh Pavle sahranjen u tom manastiru. Mnoge sam bolesne ali i zdrave vodio na akatiste i na molitve kod Svetog Nektarija u manastir Rakovica.

“Sava bal” , Beč, kraj januara ove godine…

Došli smo porodično sa dragim prijateljima da podržimo našu dečicu koja su učestvovala sa baletskom školom na ovom divnom dogadjaju. Preko dana smo šetali i kad smo seli u jedan restoran, odlučih da prijateljima ispričam celu priču oko mog putovanja pešice do Egine. Nisu krili oduševljenje a ja sam u žaru vere i svega što me čeka u pripremama i na samom putu pričao svoje planove. Tako smo svi zajedno krenuli ka hotelu u kom smo bili smešteni.

U hotelu imaju tri lifta, ja pritisnuh dugme i posle kraćeg čekanja dolazi jedan od ta tri lifta i kako sam ušao, ozarih se onim što videh.

Na podu lifta u Beču, stoji ikonica sa likom Patrijarha Pavla, a na pozadini “Molitva za vozače i putnike”.
Vasiona trenutka, pomešana radost, zahvalnost i velika ljubav.
Od tog trena sam se osećao blagosloveno i spremno za ovaj put!

Neko će reći slučajnost…
Slučajnog nema, postoji samo naš izbor i Božija milost, kojom će se slagati dalji dogadjaji.
Ako je izbor Bog i Božija volja, ako celog sebe predamo i ako stalno predajemo svoju volju i poverenje Vaskrslom Hristu, onda ćemo progledati očima radosti, ljubavi, snage, milosti, vere i sigurnosti! Na tom putu videćemo stvari koje će nas dizati i blagosiljati kada je život lep ali i kada je težak i pun velikih iskušenja.

Sa Bogom svuda, bez Boga ni preko praga.

Rečima - "Radujte se", Nikola je završio svoje izlaganje.

 

ZBOGOM ŠTETOČINAMA Osam organskih recepata za zaštitu biljaka!

ZBOGOM ŠTETOČINAMA Osam organskih recepata za zaštitu biljaka!

Aktuelno

18:00

13 jul, 2024

Biljni preparati koji se koriste u borbi protiv bolesti i napada štetočina imaju značajan efekat u zaštiti biljaka, a svaki proizvođač može ih napraviti na sopstvenom gazdinstvu uz malo izdvojenog vremena i dobru volju. Evo nekoliko prirodnih preparata koji se koriste za zaštitu biljaka:

Komentari(0)

Loading