Priboj dobija svoju Skadarliju: Popločava se glavna ulica i u opštini na Limu vraća se jedinstveni duh čaršije

15:00

Aktuelno 0

Radovi u punom jeku

priboj
rina

Glavna ulica u Starom Priboju, čija je rekonstrukcija krenula pre tri godine, uskoro će, ako vreme posluži, najvećim delom biti u sasvim novom ruhu. Radovi na drugoj deonici, koji su počeli krajm prošle godine, ovih dana, zahavljujući prolećnim temperaturama u februaru, ulaze u završnu fazu. Već je zamenjena vodovodna mreža, odnosno glavni vod i sekundarni priključci do kuća i zgrada, regulisana je kišna kanalizacija, a upravo se kolovoz i trotoari popločavaju behaton pločama.

priboj rina
 

- Duž ulice gde ima uslova, projektom su planirana i parking mesta, a ulica će dobiti i novu javnu rasvetu. Sve to polako postaje jedna nova urbana celina, po ugledu na moderne i uređene gradove, u zemlji i okruženju. Prva deonica ove ulice na Brijegu i oko hotela, od Muzeja do OŠ “Branko Radičević” od nepunih 250 metara, završena je pre dve godine, a sada je u zahvatu deonica od 224 metra, od zgrade Zavičajnog muzeja do raskrsnice na ulasku u Stari Priboj iz pravca novog dela grada, potvrdjeno je za RINU u lokalnoj samoupravi.

Prosečna širina rekonstruisanog dela je sedam metara, a ukupna površina prostora koji se rekonstruiše je 2200 kvadrata.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

priboj rina

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Posao na ovoj deonici zajednički finansiraju Vlada Srbije, odnosno Kabinet ministra zaduženog za ravnomerni regionalni razvoj i Opština Priboj, u odnosu 60 – 40 odsto.

- U planu je i kompletna rekonstrukcija ulice „12.januar“ u Starom Priboju, žargonski rečeno od skvera do skvera, u dužini od jednog kilometra. I dalje će se raditi etapno, kako se budu obezbeđivala finansijska sredstva. Kada bude potpuno rekonstruisana, ulica „12.januara“, kao glavna ulica u starom delu grada biće jedinstvena ambijentalana celina, uz onaj nekadašnji, samo ovom kraju, svojstven – duh stare čaršije, poručuju iz lokalne samouprave.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading