Trik da vam ZELENA SALATA duže traje: Šta treba da uradimo kada je donesemo sa pijace

Postoji trik da očuvate hrskavost i svežinu glavice zelene salate nakon što je kupite i stavite u frižider.

Trik da vam ZELENA SALATA duže traje: Šta treba da uradimo kada je donesemo sa pijace
Shutterstock

Sigurno se dešavalo da hoćete da napravite sendvič ili obrok salatu sa svežim zelenim listovima zelene salate, ali se brzo razočarate, jer je uvenula i izgubila svežinu. Ukoliko volite povrće i začinsko bilje, možda će vam se dopasti i trik za kuvanje sa začinskim biljem.

Najvažnijikorak u tome da vam zelena salata duže traje je da ne ostavljate višak vode na salati, odnosno da ne perete glavicu salate, dok ne budete spremni da je pojedete.

Ne samo da treba da izbegavate pranje zelene salate odmah kada se vratite kući iz prodavnice, već bi trebalo da je čuvate celu, odnosno da je ne sečete. Rezanje zelene salate izlaže veću površinu gubitku vlage i veća površina je podložna buđi/bakterijama u okruženju, tako da ne treba da je sečete dok ne budete spremni da je jedete.

Poenta je da operete i isečete zelenu salatu neposredno pre nego što je servirate, jer time sprečavate nakupljanje vode na listovima i smanjujete površinu salate koja je podložna buđi i bakterijama. Mikroorganizmi obično rastu brže kada su prisutni vlaga i kiseonik.

(Stvar ukusa)

Ikone mirotočile

U OVOJ CRKVI Mirotočile tri ikone, a sve se dogodilo u TEŠKOM trenutku i uoči velikog PRAZNIKA (FOTO)

Zanimljivosti

19:00

29 april, 2024

Ljubovija - U susret najradosnijem hrišćanskom prazniku, verujući narod koji živi na teritoriji opština Ljubovija prisetio se pravog Božijeg čuda koje se pre par godina takođe uoči Vaskrsa dogodilo u Crkvi Svetog Preobraženja. Tri ikone su mirotočile, a Jovana Milovanović koja je u ovoj crkvi provela čitavu deceniju radeći kao prodavac u crkvenoj prodavnici, živi je svedok svega što se toga dana dogodilo.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading