IZBEGAVAJTE IH Biljke koje po verovanju NIJE DOBRO držati u stanu, neke i zato što ispuštaju OTROVNE gasove

Lepote Srbije

21:00

Zanimljivosti 0

Prema verovanju, postoje biljke koje se ne preporučuju držati u kući jer mogu privući nesreću ili negativnu energiju.

IZBEGAVAJTE IH Biljke koje po verovanju NIJE DOBRO držati u stanu, neke i zato što ispuštaju OTROVNE gasove
Shutterstock

Kaktusi imaju oštre bodlje koje podsećaju na “otrovne strele”. Prema Feng Šui filozofiji, nikada ne bismo trebali postavljati kaktuse u dnevni boravak ili spavaću sobu, kako ne bi remetili odmor ili san. Takođe, oštri vrhovi kaktusa mogu uzrokovati povrede, posebno ako imate malu decu.

Feng Šui u bukvalnom prevodu znači voda-vazduh. To je drevno kinesko učenje o postizanju harmonije sa okruženjem i omogućavanju protoka pozitivne energije.  Veruje se da ukoliko se pravila feng šuia poštuju kada se uređuje dom, to dovodi do prosperiteta i uspeha na ličnom planu.  Jedan od osnovnih principa je da dom ima puno prirodnog svetla. Ako imate bilo koju biljku penjačicu, važno je redovno ih podrezivati kako ne bi prekrivale prozore ili zidove. Prevelike biljke mogu ometati protok sunčeve svetlosti i energije u kući.

Unošenje biljaka u dom ima za cilj da ispuni prostor zelenilom, pozitivnom energijom i svežim vazduhom. Uvele biljke stvaraju ustajalu energiju koja može biti loša za ukućane i prostor. Stoga je važno održavati biljke i zalivati ih kako do ovoga ne bi došlo.

Veruje se da preterivanje sa veštačkim biljkama može privući ljude s lažnim motivima ili zlim namerama u vaš život. Održavanje veštačkih biljaka takođe zahteva stalno čišćenje, jer lako skupljaju prašinu, što nije dobro po Feng Šui učenju.

Izbegavajte biljke koje ispuštaju otrovne gasove, kao što su monstera, mandala i mimoza. Umesto toga, odaberite biljke koje nose dobru simboliku i značenje.

Ovo su verovanja i tradicionalne prakse, a svako može odlučiti koje biljke želi imati u svom domu na osnovu ličnih želja i potreba.

petrija obrenović

PETRIJA OBRENOVIĆ Prosce je imala još u 13 godina, a udala se u 15 kao PRVA SRPKINJA U VENČANICI

Zanimljivosti

20:00

16 maj, 2024

Petrija je bila očeva mezimica... ponos i dika kneza Miloša Obrenovića, njegova najstarija ćerka i prvo dete koje je preživelo najranije detinjstvo. Odgajao ju je i vaspitao onako kako je i živeo - strogo i tradicionalno, bez preterane sentimentalnosti i nežnosti, ali to Petriju nije sprečilo da postane, svesno ili ne, dah promena i duh moderne Evrope koji je nepovratno stizao i u Srbiju.

Komentari(0)

Loading