DOBRO JE ZNATI Evo kako da vam jaja ostanu uvek sveža, nećete morati da brinete
Ako ih skladištite na pogrešan način, lako će vas iznenaditi, pa mnogi pribegavaju genijalnim rešenjima.
Svežina namirnica je ključni faktor u pripremi hrane, a u nekim slučajevima može biti i fatalna, pa je dobro znati trikove za bolje očuvanje. Jaja mogu biti posebno nezgodna u ovom pogledu. Ako ih skladištite na pogrešan način, lako će vas iznenaditi, pa mnogi pribegavaju genijalnim rešenjima. Jedan od njih uključuje ulje.
Koliko je efikasan metod
Možda vas zanima:
SVI PRAVIMO OGROMNU GREŠKU Evo zašto nikako ne treba čuvati jaja i mleko u vratima frižidera
Sigurno da ste i vi ovo radili, ili još uvek radite.
NISTE NI SVESNI KOLIKO GREŠITE Postoji 5 razloga zašto ne treba bacati ljuske od jaja, evo kako da ih pravilno iskoristite
Ljuska jajeta se sastoji od 96% kristala kalcijum karbonata i savršeno su đubrivo za vašu baštu.
Možda vas zanima:
SVI PRAVIMO OGROMNU GREŠKU Evo zašto nikako ne treba čuvati jaja i mleko u vratima frižidera
Sigurno da ste i vi ovo radili, ili još uvek radite.
NISTE NI SVESNI KOLIKO GREŠITE Postoji 5 razloga zašto ne treba bacati ljuske od jaja, evo kako da ih pravilno iskoristite
Ljuska jajeta se sastoji od 96% kristala kalcijum karbonata i savršeno su đubrivo za vašu baštu.
Možda vas zanima:
SVI PRAVIMO OGROMNU GREŠKU Evo zašto nikako ne treba čuvati jaja i mleko u vratima frižidera
Sigurno da ste i vi ovo radili, ili još uvek radite.
NISTE NI SVESNI KOLIKO GREŠITE Postoji 5 razloga zašto ne treba bacati ljuske od jaja, evo kako da ih pravilno iskoristite
Ljuska jajeta se sastoji od 96% kristala kalcijum karbonata i savršeno su đubrivo za vašu baštu.
Možda ste već čuli za ovaj metod, ali da li je zaista efikasan? Kratak odgovor je da. Studija Journal of Food Science iz 2011. godine pokazala je da su nakon pet nedelja jaja premazana uljem ostala bolje očuvana od onih koja nisu bila podvrgnuta takvom tretmanu.
Šta je održalo svežinu
Možda se pitate i zašto bi ulje održavalo jaja svežima? Sve se svodi na poroznost. Jaja prirodno dolaze sa zaštitnom ljuskom koja sprečava vlagu i bakterije. Ali nije savršeno. Vremenom se kvari. Ovaj proces možda neće pokriti celu površinu svakog jajeta, ali s druge strane, posebno ako je jaje pogrešno uskladišteno, ne možete baš računati na to.
Kako da to izvedete
Ulje može pomoći da se produži rok trajanja jaja, a evo kako da to obezbedite na pravi način. Počnite sa čistim, svežim jajima. Kartonska kutija iz prodavnice će biti u redu - samo proverite datum pakovanja za maksimalnu svežinu. Onda uzmi malo ulja, nije bitno kakvo, koristi ono što je jeftinije i što imaš pri ruci. Podmazivanje jaja je prilično jednostavno. Dovoljno je koristiti rukavice ili krpu, ali najlakše je uzeti kuhinjski peškir koji ćete posle jednostavno baciti.
Dobro ih nauljite i vratite u kutiju, pa ih čuvajte u frižideru a nikako na vratima, jer u tom slučaju ni ulje neće mnogo sprečiti da se pokvare, pogotovo ako često otvarate frižider.
U OVOM GRADU ZGRADE IMAJU SMEŠNA IMENA Hoćeš da se nađemo kod TELETA?
Grad Užice je poznat po neobičnim imenima zgrada. U ovom gradu možete pronaći stambene zgrade koje se zovu “Šarulja”, “Tele” i “Sivonja”
VINO ZA SRCE Recept star preko 800 godina, o njemu je pisala i čuvena Marija Treben
Vino za srce, recept star preko 800 godina, pronađen je u starim spisima opatice i mističarke Hildegard von Bingen. Ova mističarka je živela 81. godinu i smatra se najsvestranijom i najučenijom ženom svog doba. Njeni recepti već vekovima prepisuju se i prenose sa kolena na koleno, a i danas njen lik srećemo u mnogim savremenim ordinacijama i bio-radnjama.
BRAK Nekada je sedma godina bila krizna, nećete verovati koja je sada
Sedma godina je uglavnom bio period kada nastupa nevera, bračna kriza a u zavisnosti od okolnosti i razvod braka. Posao, deca i svakodnevni životni problemi ispreče se između partnera i stvaraju sve dublje razlike među njima.
SOC OD KAFE ČINI ČUDA ZA CVEĆE: Ako se upotrebi na ovaj način, pospešuje rast biljaka i štiti ih od štetočina!
Ako bacate soc od kafe, pravite veliku grešku. Ukoliko se iskoristi na pravi način on može da preporodi cveće
Dogodilo se u manastiru Ostrog: Čuda svetog Vasilija!
Mnogi poklonici koji nisu u mogućnosti da dovedu svoje bolesnike ćivotu Svetitelja, donose njihovu odeću i ostavljaju je pod ćivot Svetitelja, da tu prenoći bar jednu noć. Pored odeće, donose i hranu, najčešće šećer, i postupaju na isti način
Komentari(0)