VEROVALI ILI NE BEOGRAD JE ZAPRAVO SVET Ovo je kosmopolitski grad i nalazi se na raskrsnici puteva (FOTO/VIDEO)

Lepote Srbije

16:21

Zanimljivosti 1

Kada bismo uporedili mapu naseljenog dela Beograda dobili bismo kontinentalni raspored koji ima mapa sveta.

VEROVALI ILI NE BEOGRAD JE ZAPRAVO SVET Ovo je kosmopolitski grad i nalazi se na raskrsnici puteva (FOTO/VIDEO)
Printscreen

Reka Sava bi bila Atlantski okean, a Dunav bi bio Severni.

Takođe reka Sava razdvaja Stari i Novi Beograd, kao što na mapi sveta Atlantski okean razdvaja dva najveća kopna, Evroaziju koju zovemo Stari svet i Ameriku koju zovemo Novi svet.

Mogu se videti i neke druge zanimljive paralele, na primer: Grenland bi bio na mestu Velikog Ratnog ostrva, Dom narodne Skupštine bi bio Strazbur, Gibraltar je Mostarska petlja, dok je Suecki kanal na potezu Autokomande.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Terazije bi bile Pariz, hram Svetog Save je na mestu Carigrada. Velika Britanija i Irska su Beogradska tvrđava. Kuća cveća nalazila bi se na mestu egipatskih piramida, Marinkova bara bila bi Indija, a Fakultet dramskih umetnosti je Kalifornija – Holivud.

Beograd je kosmopolitski grad i nalazi se na raskrsnici puteva. A na ovoj mapi Beograd je na Slaviji, odnosno Slavija je maketa Beograda, kao što je Beograd maketa sveta.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Ikone mirotočile

U OVOJ CRKVI Mirotočile tri ikone, a sve se dogodilo u TEŠKOM trenutku i uoči velikog PRAZNIKA (FOTO)

Zanimljivosti

19:00

29 april, 2024

Ljubovija - U susret najradosnijem hrišćanskom prazniku, verujući narod koji živi na teritoriji opština Ljubovija prisetio se pravog Božijeg čuda koje se pre par godina takođe uoči Vaskrsa dogodilo u Crkvi Svetog Preobraženja. Tri ikone su mirotočile, a Jovana Milovanović koja je u ovoj crkvi provela čitavu deceniju radeći kao prodavac u crkvenoj prodavnici, živi je svedok svega što se toga dana dogodilo.

Komentari(1)

Loading
Boca69

29.09.2022 01:42

Ko u ovu priču veruje taj nije baš sam svoj,da ne kažem lud.Srbija raskrsnica jeste da je normalna država .A pišto nije i sama sebi je uvek bila neprijatelj ,ta raskrsnica Srbija može i da dobije veliku Evropsku i Svetsku obilaznicu .Tako da ono što ostane u Srbiji može da jurca po drumovima bez bojazni da će se sresti sa nekim vozilom strane registracije .A da je metropola i to je tačno ,a tragove Antičkih metropola iskopavamo sada mi .Pitanje je ko će našu metropolu iskopavati i pričati nečijim naraštajima da je ovo bila metropola izumrlog inadžijskog naroda ,koji je ratovao sa celim svetom zbog nekih Rusa .Taj narod se zvao Srbi i ostali su koje kude po svetu u tragovima jer ih je sramota da se tako i deklarišu.