Lekovito blato bogato mineralima: Na 10 kilometara od centra Beograda nalazi se čudo prirode

Lepote Srbije

12:00

Turizam 0

Slana voda u kombinaciji sa lekovitim blatom predstavlja pravo mesto za sve, od mališana do penzionera.

lekovito blato
Shutterstock

Iako mnogi Beograđani ne znaju za ovo čudo koje je iznedrila priroda u Ovči, lekovita svojstva nadaleko su poznata među starijom populacijom. Upravo zbog svojih lekovitih svojstava, mnogi ovaj deo nazivaju Ovčanska banja.

Kažu da je izvorište otkriveno kada je neki neimenovani žitelj Ovče krenuo u potragu za naftom i naišao na sasvim drugu vrstu blaga.

Istraživanja su pokazala da je u pitanju termalna voda koja na izvorištu ima 25 stepeni i sadrži čak 28 minerala. Zbog ovih svojstava se već decenijama unazad koristi kao ispomoć svima onima koji pate od reumatskih bolesti, raznih kožnih oboljenja, a neki kažu i – očnih bolesti.

Ljubitelji ovog lepog mesta u Pančevačkom ritu uvereni su da kupanje u ovoj lekovitoj vodi pomaže u lečenju raznih bolesti, a posebno se preporučuje kao prevencija.

Oni koji žele da posete ovo mesto mogu doći autobusima gradskog saobraćaja linijama 105 koja do Ovče dolazi od Bogoslovije ili linijom 105L koja spaja Ovču i Borču.

kućica na Drini

NEVEROVATNO Kinezi prelaze hiljade kilometara da vide ovo mesto u Srbiji! (FOTO)

Turizam

19:00

9 maj, 2024

Bajina Bašta – Saradnja Srbije i Kine je odlična, a da su to dve prijateljske zemlje najbolje pokazuje i poseta kineskog predsedika srpskoj prestonici. Ipak, nije samo Si Đinping oduševljen našom zemljom, već i hiljade i hiljade turista koji svake godine stižu iz Kine. Jedna od nezaobilaznih tački na njihovoj mapi je opština Bajina Bašta i to zbog kućice na Drini koja je za njih prava atakcija.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading