ŽELITE DA SKIJATE, A DA NE PLATITE MNOGO? Na ovoj srpskoj planini cene su pet puta manje nego na drugim mestima

Lepote Srbije

17:00

Turizam 0

Ako ste ljubitelj skijanja, ovo je prava prlilika za vas.

ŽELITE DA SKIJATE, A DA NE PLATITE MNOGO? Na ovoj srpskoj planini cene su pet puta manje nego na drugim mestima
Shutterstock

 

Skijanje na Goču prošlih godina ispostavilo se kao alternativa gužvama, ali i visokim cenama, na Kopaoniku i Zlatiboru, a mada Goč spada u niže planine i poznat je po stazama prilagođenim najmlađim skijašima, i iskusni mogu naći izazovne spustove.

Posebno kad vide da je ski pass nekoliko puta jeftiniji u odnosu na popularnije ski centre. Po aktuelnom cenovniku Skijališta Srbije, dnevni ski pass na Kopaoniku za odrasle je 3.700 dinara – na Goču je 800, a za organizovane grupe (od 20 i više skijaša) 600 dinara. Deca uzrasta od 7 do 12 godina plaćaju 700 dinara, a najmlađi mogu da vežbaju skijanje besplatno.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Noćno skijanje je 1.000 dinara.

Inače, ski staze Goča raspoređene su na kraljevačkoj i na banjskoj strani.

Na banjskoj strani Goča postoji nekoliko ski staza. Velika je dužine 500 metara, a neposredno pored nje je mini staza na kojoj radi škola skijanja.

Staza “Krst” je posebno zanimljiva zbog noćnog skijanja petkom i vikendom od 17.30. Radno vreme staze svakoga dana je od 10 do 16 časova (kada to vremenski uslovi dozvoljavaju).

Staza “Mali princ” je relativno nova i na njoj je skijanje za decu besplatno. Tamo se može rentirati ski oprema i napraviti prvi koraci na skijama.

Među najmlađima je posebno popularna i ski staza i sankalište “Sneško Goč”, koje se sastoji od dve odvojene celine. Staza je duga 120m i opremljena reflektorima, pa je moguće i noćno skijanje. Na sankalištu dužine 60 metara hit je sankanje uz raznobojne gume, koje su prošlih godina dobile trku protiv kliska i sanki.

Na kraljevačkoj strani Goča u naselju Dobre Vode pored hotela i smučarskog doma nalaze se dve ski staze. Prva je dužine 300 m i namenjena je skijašima početnicima i deci. Druga ski staza je dužine 1400 m i ima žičaru dužine 1150 m. Gornji deo ski staze je blagog nagiba i kao takav je pogodan za početnike. Donji deo ski staze je poprilično strm i preporučuje se samo skijašima rekreativcima.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

seoski turizam

PRELEPA ŠUMADIJA Ovaj grad doživljava ekspanziju seoskog turizma, ovde se odmara i duša i telo!

Turizam

20:00

4 maj, 2024

Gornji Milanovac - Smeštena u srcu Srbije opština Gornji Milanovac ima veliki turistički potencijal. Tokom poslednjih godina prirodno bogatstvo koje im je Bog dao meštani ovog kraja sve češće odlučuju da podele sa drugima. Sve je više onih koji se odlučuju da se bave seoskim turizmom, a jedan od njih je i Branko Trbović iz sela Ozrem koji na svom imanju napravio pravi mali raj.

Komentari(0)

Loading