ODAVDE JE PONIKAO NAJSTARIJI FUTSAL KLUB U SRBIJI Stiglo je proleće, pođimo u parkove (VIDEO)

Lepote Srbije

10:00

Turizam 0

Park Šumice je jedan od preko 60 parkova u Beogradu.

ODAVDE JE PONIKAO NAJSTARIJI FUTSAL KLUB U SRBIJI Stiglo je proleće, pođimo u parkove (VIDEO)
Printscreen/Youtube

Šumice su park i urbano naselje u južnom delu van starog gradskog naselja Beograda, u opštini Voždovac.

S tim što je ovo mesto poznato i po sportskom centru Šumice gde se održava mnogo sportskih manifestacija i mesto odakle je ponikao najstariji futsal klub u Srbiji.

Naselje Šumice, nalazi se na Pašinom brdu, u čijem sastavu se nalazi gradska šuma po kojoj i nosi ime. Na zapadu se graniči sa Dušanovcem, a na istoku sa Konjarnikom.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Na 6 km od centra Beograda, park Šumice predstavlja još jednu zelenu oazu sa odlično uređenim igralištem za decu, ograđenim delom za kućne ljubimce i trim stazom.

Park, koji zauzima površinu od 0,64 hektara, sastoji se iz dva dela zapadnog većeg i istočnog manjeg, odvojen je ulicom Vojvode Toze. Drveće u ovom modernom parku je ostatak mnogo većeg, koje je postojalo pre Drugog svetskog rata. U parku žive ježevi i slepi miševi, a glavna atrakcija su veverice, koje često dolaze u park. Park je rekonstruisan i izgrađena je trim staza 2007.

Izvor: ušće media, vikipedija

Vodena pećina-reka Pranjica

DRAGULJ U SRCU SRBIJE Vodena pećina koju MORATE videti, speleolozi su istražili samo njenih prvih 200 metara, za ostatak se čekaju ronioci (FOTO)

Turizam

20:00

29 april, 2024

Arilje - Iako nije poznata kao Tara i Uvac, reka Panjica koja protiče kroz sela u blizini Arilja pravi je turistički biser koji je od strane posetilaca prepoznat tek pre nekoliko godina, kada su se usled pandemije mnogi upustili u istraživanje predela u Srbiji. Doboko usečen kanjon jedan je od najlepših u ovom kraju i predstavlja pravo blago očuvane, netaknute prirode. Kroz tok Panjice vodi vas staza dugačka oko 1.000 metara, a sve one koji se odluče da je prepešače na samom kraju očekuje nagrada, jer se tu nalazi jedinstvena Vodena pećina.

Komentari(0)

Loading