TATU TURIZAM OSVAJA BALKAN Stranci se "šaraju" za manje para kod nas nego u Evropi sa sve troškovima puta

13:00

Turizam 0

“Kada plate avionsku kartu, koja je zaista jeftina do Niša, smeštaj i boravak u gradu, njima je sa svim tim troškovama i dalje mnogo jeftinije da urade tetovažu ovde”

TATU TURIZAM OSVAJA BALKAN Stranci se "šaraju" za manje para kod nas nego u Evropi sa sve troškovima puta
Shutterstock

Sve više stranaca, naročito Nemaca, pored dolaska zbog estetskih operacija i popravke zuba, u poslednje vreme posećuje Srbiju i zbog "tatu turizma". Jedan od glavnih razloga je, pored ostalog, cena, koja je niža i do pet puta nego u drugim evropskim zemljama. Ali tu je i kvalitet, po kome su čuveni tatu majstori iz Niša.

Nemac Lenard Vilken došao je treći put u Niš zbog tetoviranja. Kaže da je dolazak ovde “dobitna kombinacija”, jer može da uživa u prelepom gradu, dobroj hrani i da uradi tetovažu kod sjajnih majstora.

- Ja sam treći put u Srbiji, i uvek dolazim zbog tetovaže, mnogo je jeftinije, ali to nije jedini razlog. Mislim da su najbolji tatu majstori u Srbiji. Došao sam da uradim još jednu tetovažu i da osvežim stare. Srbija je prelepa, a Niš mi se jako sviđa. Poslednji put kad sam bio ovde bilo je nekih radova u gradu, a sada mi izgleda prelepo i osveženo. Oduševio sam se trgom, restoranima, hranom, rakijom... - rekao je Vilken.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

On je sa svojim domaćinom obišao Ćele-kulu, poznate niške kafane, ali, kako kaže, najviše je oduševljen ljudskom toplinom i gostoprimljivošću Nišlija.

Tatu turizam je odlična stvar za Niš. Mnogi njegovi prijatelji bi želeli da dođu i planiraju da tetovaže urade ovde.

Većina tatu majstora odlazi u zemlje Zapadne Evrope trbuhom za kruhom, jer se njihov rad tamo plaća mnogo više.

U Srbiji je tetoviranje tri puta jeftinije nego u zemljama Evropske unije, te da se strancima svakako isplati da dođu do Niša. Materijal sa kojim rade istog je kvaliteta kao onaj u zemljama EU, a ono što ističe kao najbitnije jeste to što majstor ima šta da ponudi.

seoski turizam

PRELEPA ŠUMADIJA Ovaj grad doživljava ekspanziju seoskog turizma, ovde se odmara i duša i telo!

Turizam

20:00

4 maj, 2024

Gornji Milanovac - Smeštena u srcu Srbije opština Gornji Milanovac ima veliki turistički potencijal. Tokom poslednjih godina prirodno bogatstvo koje im je Bog dao meštani ovog kraja sve češće odlučuju da podele sa drugima. Sve je više onih koji se odlučuju da se bave seoskim turizmom, a jedan od njih je i Branko Trbović iz sela Ozrem koji na svom imanju napravio pravi mali raj.

Komentari(0)

Loading